Al vier jaar op rij “Beste Kliniek’ van Nederland door EW

Elk jaar doet het weekblad EW onderzoek naar de kwaliteit van particuliere klinieken. Al vier jaar op rij heeft de Elzen Kliniek de stempel ‘als beste beoordeeld’ gekregen. Dat is een kroon op ons werk en een waanzinnig compliment voor ons team. 

Sinds vorig jaar combineert EW het onderzoek naar klinieken met  een onderzoek naar reguliere ziekenhuizen. Door een onafhankelijke vergelijking te maken tussen ziekenhuizen en klinieken en de belangrijkste informatie over de kwaliteit van zorg en de verschillen hiertussen op een rij te zetten helpen zij patiënten en cliënten een weloverwogen zorgkeuze te maken. De Elzen Kliniek is de afgelopen vier jaar elke keer nog als ‘best beoordeeld’.

Maximale score
In het onderzoek Beste Klinieken van EW onderzoekt het weekblad de mate waarin particuliere klinieken voldoen aan de basisvoorwaarden of goede en veilige zorg verleend kan worden ten opzichte van het landelijke gemiddelde. Voor de analyse is dit jaar gebruik gemaakt van 223 indicatoren die klinieken jaarlijks verplicht moeten aanleveren bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). In het onderzoek zijn 67 klinieken opgenomen die vallen onder ‘plastisch chirurgie – rimpelvullers’. En wij zijn één van de 3 klinieken die de maximale score behaalden. Daarover vertellen we je graag meer.

Het eindoordeel voor de Elzen Kliniek is 4 bollen, de maximaal te behalen score. De Elzen Kliniek steekt dus met kop en schouders boven de rest van Nederland uit.

Veiligheid
Een belangrijk onderdeel van het onderzoek van EW bekijkt of klinieken veilige zorg verlenen. De Elzen Kliniek scoort hierop wederom de hoogste score. Wij letten dagelijks op jouw veiligheid. We gebruiken uitsluitend kwaliteitsproducten waarvan de veiligheid en de effectiviteit zijn bewezen. Onze nazorg is goed geregeld en in geval van nood zijn wij 24/7 beschikbaar.

Daarnaast maakt onze unieke Tipping Point Approach™ ons anders dan de rest van de onderzochte klinieken. De extra veiligheid die onze kliniek hiermee biedt, is de voorspelbare uitkomst van de behandeling. Je hoeft niet bang te zijn dat je er anders uit gaat zien. Wij spelen om die reden ook een belangrijke rol te bij research in het Erasmus MC.

ZKN-keurmerk
Om de kwaliteit op peil te houden heeft de branchevereniging Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) een keurmerk in het leven geroepen. Dit ZKN-keurmerk krijgt een kliniek pas als deze aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet. Deze eisen worden jaarlijks getoetst door een onafhankelijke instantie. Het keurmerk garandeert dat jouw rechten goed gewaarborgd zijn, dat het functioneren van onze medisch specialisten wordt beoordeeld, dat onze ruimtes en apparatuur hygiënisch en veilig zijn en dat onze medicatie aan de hoogste eisen voldoet. Volgens ZKN is het voor patiënten dan ook zinvol om te kijken of een kliniek over dit keurmerk beschikt. Wij zijn de enige in injectables gespecialiseerde kliniek in Nederland met het ZKN-keurmerk. Wij beschikken zelfs al 13 opeenvolgende jaren over het ZKN-keurmerk. Uit het onderzoek van EW van dit jaar blijkt dat ZKN-klinieken relatief vaker de maximale score halen: 25% van de ZKN-leden tegenover 16% van de niet-ZKN-leden.

Cliënten blijven bij ons nummer 1
In de Landelijke Klinieken Monitor gaven onze cliënten ons al een 9,2 als het gaat om kliniekervaringen. Nu wordt onze kwaliteit wederom door officiële instanties bevestigd.
Het hele team van de Elzen Kliniek is enorm trots, en gaat gewoon door om in de dagelijkse praktijk deze prachtige score steeds weer opnieuw waar te maken voor jou. Want jij staat bij ons altijd op nummer één.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op met onze cliënt consulenten via 035 – 699 15 15.

Deel dit artikel met je omgeving!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Andere artikelen...

Ontdek hoe het verouderingsproces van jouw gezicht werkt

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang een deel van het boek ‘Mooi om waar te zijn’ van dokter Helga, waarin zij het verouderingsproces van het gezicht alsook de maakbaarheid van schoonheid en uitstraling bespreekt.

Boek afspraak