'Ik ben blij dat ik op mijn uitstraling wel invloed kan uitoefenen'

- Annemarie de Vries-Postma

Annemarie de Vries-Postma is een vrijgevochten auteur, spreker, inspirator en rolstoelgebruiker. Een spiritueel voorbeeld van velen en al jaren cliënt bij de Elzen Kliniek.

“De Elzen Kliniek: één van mijn schoonheidsgeheimen”

Annemarie de Vries-Postma is een pionier op het gebied van gezonde vegan voeding. Een gezonde levensstijl staat bij haar dan ook hoog in het vaandel. 

“De Elzen Kliniek is een van mijn schoonheidsgeheimen. Door een dwarslaesie leid ik sinds mijn tienertijd een zittend bestaan. Dat is topsport voor het lichaam. Mensen in een rolstoel verouderen veel eerder en sneller. Het is voor mij misschien nog wel belangrijker dan voor anderen, hoe ik eruitzie en hoe anderen naar mij kijken. Ik accepteer dat ik in een rolstoel zit, maar op mijn uitstraling kan ik wél invloed uitoefenen. 

Ik wil bij voorkeur stralend ouder worden en in mijn eigen tempo.” Annemarie heeft het allebei: beauty and brains. Een scherpe geest en een knappe kop.

In het televisieprogramma Jacobien van KRO-NCRV vertelt Annemarie waarom ze voor de Elzen Kliniek kiest.

Beperkt oordeel

“Annemarie zit al sinds haar tienerjaren in een rolstoel. Er goed uit zien en je goed voelen over jezelf is dan vaak nog belangrijker. Onbedoeld kan een rolstoel immers een bepaalde indruk van je achterlaten. Dat zag ik op jonge leeftijd met eigen ogen. Mijn moeder zat namelijk in een rolstoel.

Dr. Van den Elzen: “Als mensen jou negatief beoordelen, zonder dat ze je kennen, dan doet dat pijn.”

Haar beperking was vaak het enige dat mensen zagen. Ik was nog een kind, maar op straat sprak men mij soms aan, in plaats van mijn moeder. Terwijl er cognitief helemaal niks mis met haar was. Als mensen jou negatief beoordelen, zonder dat ze je kennen, doet dat pijn. Dit was kwetsend en diep vanbinnen huilde ik mee met mijn moeder.

Dit is ook één van de redenen dat ik voor dit vak gekozen heb. Omdat ik invloed kan uitoefenen op iemands uitstraling en hoe anderen over diegene denken. En uiteindelijk hoe diegene over zichzelf denkt. Inmiddels heb ik zo al duizenden cliënten kunnen helpen. Waaronder Annemarie, een cliënt die voor mij extra speciaal is.”

Wat anderen zeggen over de Elzen Kliniek:

Direct een afspraak maken?

De Elzen Kliniek werkt met een klein team met passie voor het vak en persoonlijke aandacht voor jou. Elisabeth en Ingrid staan voor je klaar!

Ontdek hoe het verouderingsproces van jouw gezicht werkt

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang een deel van het boek ‘Mooi om waar te zijn’ van dokter Helga, waarin zij het verouderingsproces van het gezicht alsook de maakbaarheid van schoonheid en uitstraling bespreekt.

Boek afspraak