Wat is anti-aging eingelijk?

Letterlijk betekent anti-aging, het vertragen van het verouderingsproces. Een jong, strak, glad en rimpelvrij gezicht bestaat van binnenuit uit goed stevig bindweefsel, dat nog veel collageen en elastine bevat. Huidveroudering begint ongeveer vanaf het 35e levensjaar zichtbaar te worden. Deukjes en kuiltjes (rimpels) ontstaan, dat zijn de eerste zichtbare tekenen van het ouder worden.

Huidveroudering heeft te maken met verschillende zaken

In welke mate huidveroudering zich aandient hangt van verschillende factoren af. Zowel erfelijke aspecten als externe factoren kunnen een effect hebben op huidveroudering. Erfelijke factoren hebben te maken met de genen (de snelheid waarmee cellen verminderen en collageen wordt afgebroken. Hier kunt u niet veel invloed op uitoefenen. De meest voorkomende externe factoren zijn levensstijl en UV-straling. De externe factoren kunt u zelf wel degelijk beïnvloeden.

Wat kunt u zelf doen aan anti-aging?

  • Zorg voor voldoende slaap. Tijdens de slaap heeft de huid gelegenheid te herstellen. Het woord schoonheidsslaap bestaat niet zonder betekenis.
  • Drink genoeg water. Een goede vochtbalans, is ook heilzaam voor de huid.
  • Zorg voor beweging in de buitenlucht. De bloedcirculatie blijft dan op peil.
  • Verzorg uw innerlijke zelf, eet gezond en gevarieerd. Voeding vol vitamines, mineralen en vezels heeft ook een positieve uitwerking op de huid.

We leven in een maakbare wereld, we kunnen die maakbaarheid subtiel inzetten

Het hoeft niet te blijven bij alleen uw eigen inbreng. De Elzen Kliniek kan u een extra handje helpen bij anti-aging. We kunnen u helpen om het verouderingsproces af te remmen, we kunnen u helpen een bepaald uitstralingsniveau vast te houden. Zodat u er voor uw leeftijd jonger, vitaler en gezonder uitziet.

De Elzen Kliniek helpt u bij anti-aging

De Elzen Kliniek is in 2004 opgericht door dr. Helga van den Elzen, de grondlegster van injectables in Nederland. En sinds die tijd zijn wij dé toonaangevende kliniek in Nederland die volledig gespecialiseerd is op het gebied van niet chirurgische cosmetische behandelingen.

Verschillende behandelingen om huidveroudering tegen te gaan

Wij werken met injectables en kunnen daarmee uw uitstraling optimaal maken. Zo kunt u er frisser en jeugdiger, succesvoller en gelukkiger uit gaat zien. En voordat het zover is kunnen we ook huidverbeterende behandelingen uitvoeren. Zoals bijvoorbeeld een behandeling met vitamine A-crème of een TCA-peeling.

Wat is een behandeling met vitamine A-crème / vitamine A zuur?

Uit onderzoek van de Amerikaanse dermatoloog Albert M. Kligman is gebleken, dat vitamine A zuur de celdeling van de bovenste huidlaag stimuleert en zorgt dat de oude hoorncellen zich sneller vernieuwen, waardoor de huid soepeler en zachter aanvoelt. Ook heeft zijn onderzoek aangetoond, dat vitamine A zuur de collageenproductie stimuleert en de doorbloeding van de huid verbetert, het vermindert pigmentvlekken, egaliseert de huidkleur en verzacht fijne rimpels en lijnen.

Wat houdt een TCA-peeling in?

In de kliniek doen wij als huidbehandeling alleen de TCA-peeling. Dit is een chemische peeling die zeer intensief is. Niet bedoeld dus als verzorging, maar om allerlei oneffenheden in de huidstructuur te verminderen, zoals pigmentvlekken en fijne lijntjes.

Maak kennis met onze Tipping Point Approach™

“Uw gezicht spreekt boekdelen” is een bekende Nederlandse uitdrukking. En om uw gezicht goed te laten spreken is een diagnosesysteem en stapsgewijze aanpak noodzakelijk: onze Tipping Point Approach™. Het is onze eigen unieke methode. Een geregistreerde en wetenschappelijk onderbouwde manier om gestructureerd en structureel de uitstraling van uw gezicht te herstellen en te onderhouden. We maken hiertoe, in overleg met u, een persoonlijk behandelplan waarin alle stappen beschreven worden.

Waarom werkt de Elzen Kliniek met behandelplannen?

Zo’n liquid facelift wordt bij ons uitgebreid omschreven in een persoonlijk behandelplan. In gezamenlijk overleg met de arts bespreken we uw doelen en wensen en bekijken we uw gehele gezicht. Het gaat immers over het geheel, over uw uitstraling en bovendien wilt u u zelf blijven herkennen. Want het mooiste dat u kunt worden, zijn en blijven, is uzelf. In het behandelplan wordt zo gemaakt dat het effect langere tijd gewaarborgd blijft en uw investering zo lang mogelijk waardevol is. Anti-aging in de ultieme vorm.

Hier ziet u het resultaat van een cosmetische behandeling volgens de Tipping Point Approach™

Klik op een van de foto’s voor meer voor- en na-foto’s

Voor

Na

Heleen van Rooijen, een van onze ambassadeurs, komt regelmatig naar de Elzen Kliniek omdat ze graag gracieus ouder wordt. Zij is ruim op tijd begonnen aan haar anti-aging traject volgens onze Tipping Point Approach™.

Benieuwd wat de Elzen Kliniek voor u kan betekenen?

Tevreden cliënten worden ambassadeurs

Wij zijn trots op het resultaat bij onze cliënten en ons excellente trackrecord van de behandelingen. Maar meer nog, zijn we trots dat onze cliënten hun naam en resultaat willen verbinden aan het uitdragen hiervan. Onze cliëntambassadeurs vertellen waarom zij kiezen voor de Elzen Kliniek.