Antioxidanten voor een mooie huid en uitstraling

Antioxidanten komen voor in veel soorten voedsel een kunnen positief bijdragen aan een gezonde en frisse uitstraling van jouw huid. Ze spelen een belangrijke rol als je jouw spiegelbeeld wilt verbeteren, in aanvulling op een behandeling bij de Elzen Kliniek. Een overzicht van de belangrijkste antioxidanten voor de verbetering van jouw huid en uitstraling.

Sommige antioxidanten kunnen de huid beschermen tegen UV-straling. Andere bevorderen de aanmaak van nieuwe huidcellen of collageen. Ook verbeteren antioxidanten de elasticiteit van de huid en kunnen ze de vorming van rimpels uitstellen. Vooral vitamine A, E en lycopeen zijn belangrijk voor de huid.

Antioxidanten voor een mooie uitstraling

Het mooie is dat veel voedingsmiddelen met antioxidanten vaak al in ons dagelijkse eetpatroon aanwezig zijn en dus hoogstwaarschijnlijk te vinden zijn in jouw koelkast of keukenkastje. Over het algemeen zijn pigmenten, dus kleuren, rijk aan antioxidanten. En dat betekent dus dat kleurrijk voedsel, in de meeste gevallen groenten en fruit, veel antioxidanten bevatten.

Welke antioxidanten zijn goed voor je huid en in welke voeding zijn deze terug te vinden? Een overzicht.

Vitamine A tegen huidveroudering

Vitamine A is een antioxidant die huidveroudering tegengaat. Het stimuleert de celgroei en bouwt collageenvezels. Collageen geeft de huid structuur en houvast. Ook beschermt vitamine A tegen UV-schade en vermindert het pigmentvlekken. Je vindt vitamine A in onder andere vis, abrikozen, granaatappel, wortelen, pompoen, eigeel, melk en boter.

Vitamine B3 voor hydratatie van de huid

Vitamine B3 reguleert de hydratatie van de huid. Daarnaast werkt het ontstekingsremmend en kan het pigmentvlekken oplichten. B3 onderdrukt namelijk de overdracht van de pigmentstof die wordt afgegeven door pigmentcellen (melanine) naar de levende huidcellen. Belangrijke voedingsmiddelen die vitamine B3 bevatten zijn groenten, gevogelte, vis, noten en mager vlees.

Vitamine B5 voor vernieuwing huidcellen

Vitamine B5 of pantotheenzuur reguleert de energiestofwisseling van de huidcellen, waardoor huidcellen kunnen vernieuwen. Het draagt bij aan een snelle huidgenezing. Ook helpt het goed bij jeuk, uitslag en irritatie. Vitamine B5 voorkomt uitdroging en houdt vocht vast. Je vindt vitamine B5 bijvoorbeeld in volkoren, tarwekiemen, vis, peulvruchten, boerenkool en bananen.

Vitamine C voor aanmaak van collageen

Vitamine C stimuleert de aanmaak van collageen, draagt bij aan een goede huidbarrière en zorgt ervoor dat de huid beter gehydrateerd blijft. Ook beschermt vitamine C tegen UV-schade. Daarnaast kan vitamine C de productie van melanine onderdrukken en werkt het ontstekingsremmend in de huid. Je kunt zelf waarschijnlijk ook wel een aantal voedingsmiddelen opnoemen waarin vitamine C zit, aangezien het een van de bekendste en belangrijkste antioxidanten is. Voorbeelden van voeding met vitamine C zijn citrusvruchten, kiwi’s, appels, rozenbottels, perziken, papaja’s en sojabonen.

Vitamine E voor bescherming van jouw huid

Vitamine E werkt het beste voor je huid indien je het samen inneemt met vitamine C. Deze twee antioxidanten versterken elkaar in het positieve effect op jouw huid. Vitamine E beschermt de huidcellen tegen zogenaamde ‘oxidatieve stress’. Het maakt de barrièrefunctie van onze huid sterker en beschermt de huid tegen de zon. Bekende voedingsmiddelen met vitamine E zijn koudgeperste plantaardige olie, volkoren, eigeel, groene bladgroente, boerenkool, dadels en noten.

Zoals je in bovenstaand overzicht hebt kunnen lezen, zitten groenten boordevol antioxidanten. Daarnaast bevatten ze praktisch geen suiker. Reden genoeg om ze dagelijks op het menu te zetten. Rauwe groenten bevatten meer vitaminen, maar bereide groenten worden vaak beter opgenomen door het lichaam.

Gezonde huid voor een mooie uitstraling

Wij vinden de gezondheid van jouw huid zeer belangrijk. Wij onderschrijven hierin het belang van de juiste voeding. Het draagt namelijk bij aan een gezonde en mooie uitstraling.

De Tipping Point Approach, de behandelmethode van de Elzen Kliniek zorgt ervoor dat je jouw uitstraling compleet kan maken, helemaal zoals je je voelt en hoe je wilt overkomen. Maar dan wel zoals je bent, met de natuurlijke uitstraling die daarbij hoort.

Wil je meer weten over de wetenschappelijke benadering die wij toepassen bij onze cosmetische behandelingen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Nadere informatie Tipping Point Approach

Bij de Tipping Point Approach gaat het niet om grote ingrepen in jouw gezicht, maar eerder om een upgrade. De diagnose en het behandelplan, dat wij in samenspraak met je opstellen, is gebaseerd op jouw doelen en jouw wensen. Want het mooiste dat je kunt worden, zijn en blijven, is jezelf! Neem contact met ons op voor nadere informatie omtrent de Tipping Point Approach of voor een vrijblijvend consult.

Deel dit artikel met je omgeving!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Andere artikelen...

Ontdek hoe het verouderingsproces van jouw gezicht werkt

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang een deel van het boek ‘Mooi om waar te zijn’ van dokter Helga, waarin zij het verouderingsproces van het gezicht alsook de maakbaarheid van schoonheid en uitstraling bespreekt.

Boek afspraak