Boost jouw huidverzorging met deze tips

Bij de Elzen Kliniek hechten we veel waarde aan het verzorgen en beschermen van de huid met hoogwaardige producten en behandelingen. We begrijpen dat ook jij het beste voor je huid wilt. Echter, er zijn zoveel merken en producten op de markt dat we begrijpen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij helpen je graag op weg.

Gebruik producten van kwaliteit
Wil jij het beste resultaat? Gebruik dan hoogwaardige, kwalitatieve producten die bewezen effectief zijn. Ze zijn bovendien veiliger voor de huid dankzij zuivere ingrediënten en strikte productieprotocollen en leiden minder snel tot irritaties. Om deze reden werken wij graag met SkinCeuticals, alleen aangeboden door medische klinieken en specialist op gebied van geavanceerde huidverzorging. Perfect voor jouw dagelijkse skincare routine, of als aanvulling op cosmetische behandelingen om de hersteltijd te bespoedigen of de resultaten duurzamer te maken.

De krachtige formules komen voort uit tientallen jaren wetenschappelijk onderzoek, zijn klinisch getest en bewezen effectief zonder dat de huid te heftig reageert. Hiermee onderscheidt SkinCeuticals zich van concurrenten. De producten zijn inzichtelijk gecategoriseerd zodat je exact weet in welke volgorde je ze aan moet brengen rekening houdend met jouw wensen.

“Het gebruik van SkinCeuticals producten heeft de huidkwaliteit van mijn cliënten significant verbeterd. Een huid in optimale conditie versterkt of verlengt de resultaten van een cosmetische behandeling. Hoe leuk is het als je ook thuis een steentje aan bij kan dragen! Ook ik ben fan!” – Dr. Wang, cosmetisch arts.

Stem af op basis van huidtype en behoeften
Het is belangrijk ervoor te zorgen dat producten zorgvuldig zijn gekozen en goed op elkaar zijn afgestemd. Voor een effectieve dagelijkse verzorging kun je beginnen met een basis van drie producten: antioxidanten, moisturizers, en zonnebrandcrème. Aanvullende producten kunnen nuttig zijn, mits gericht op jouw huidtype en behoeften.

Houd de juiste volgorde aan
Om ervoor te zorgen dat de huid de producten optimaal opneemt, is ook de volgorde van aanbrengen belangrijk. Water-based producten komen eerst, gevolgd door olie-based producten. Zo krijgt elk product de kans zijn werk te doen. Houdt ook voldoende tijd tussen de verschillende producten, voor optimaal resultaat. Elk product heeft minimaal een minuut nodig om goed opgenomen te worden, en voor crèmes met actieve ingrediënten zoals retinol kan dit oplopen tot 15 minuten.

Meer tips:

  1. Ken je huidtype: Begrijp je huidtype en kies producten die specifiek voor jouw huid geschikt zijn. Een huidanalyse bij een professional kan hierbij helpen.
  2. Introduceer nieuwe producten geleidelijk: Voeg niet te veel nieuwe producten tegelijk toe aan je routine. Introduceer ze één voor één en geef je huid de tijd om eraan te wennen.
  3. Luister naar je huid: Let op de signalen die je huid afgeeft. Als je roodheid, irritatie of droogheid ervaart, verminder dan het aantal producten dat je gebruikt en geef je huid rust.
  4. Wees consistent maar flexibel: Houd je aan een consistente routine, maar wees ook bereid aanpassingen te maken op basis van de behoeften van je huid, die kunnen variëren door seizoensveranderingen of andere factoren.
  5. Raadpleeg een expert: Als je twijfelt over welke producten je moet gebruiken of hoe je je routine moet aanpassen, raadpleeg dan een specialist.


Wil je graag persoonlijk advies over jouw skincare routine? Boek dan jouw gratis persoonlijke skincare advies. Onze experts helpen je graag met een op maat gemaakt advies dat perfect aansluit bij jouw huidtype en specifieke behoeften. Ideaal zo vlak voor de zomer!

Deel dit artikel met je omgeving!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Andere artikelen...

Gratis Zomerconsult

Wil je deze zomer een frisse en stralende uitstraling?

Boek nu je gratis Zomerconsult en maak laagdrempelig kennis met onze kliniek. Je komt alles te weten over de conditie van je huid, hoe je deze optimaal kunt beschermen en wat onze behandelingen voor jouw uitstraling kunnen betekenen.

Plan je gratis Zomerconsult voor 31 augustus 2024 en ontdek hoe jij stralend en fris de zomer in gaat!

Boek afspraak