De juiste voeding voor een mooie uitstraling

Zo lang mogelijk een stralende, jonge huid behouden. Dat willen we toch allemaal? Daarbij is het goed verzorgen en schoonhouden van de huid natuurlijk een must. Maar wist je dat de juiste voeding ook een belangrijke factor is bij het behouden van een mooie huid, wat ook weer bijdraagt aan een mooie uitstraling?

In de hedendaagse cultuur wordt er veel aandacht besteed aan het uiterlijk, vooral tijdens de puberteit en naarmate men ouder wordt. Vrouwen, maar tegenwoordig zeker ook mannen, piekeren naarmate ze ouder worden steeds meer over hun uiterlijk. Bij de Elzen Kliniek vinden wij het belangrijk je te helpen aan de juiste uitstraling door middel van een op jou afgestemde diagnose en een daaropvolgend behandelplan.

Maar je kunt zelf ook invloed oefenen op de gezondheid van je huid en daarmee je charisma. Goede voeding is daar een belangrijk onderdeel van. Jouw uiterlijk heeft er baat bij wanneer je gevarieerd en gezond eet. Jouw huid straalt dat uit en je haar glanst.

Gezonde voeding voor een mooie, stralende huid

Als je een ongezond eetpatroon heeft, zal je bijvoorbeeld sneller een vale, doffe huid krijgen. Gezonde voeding zal daartegenover positieve gevolgen hebben op jouw huid. Eigenlijk kunnen we de huid beschouwen als de spiegel van iemands gezondheid.

Jouw huid bestaat uit twee eiwitvezels, namelijk collageen en elastine, die naarmate je ouder wordt langzaam maar zeker uit elkaar vallen. Hierdoor zal de weerstand en elasticiteit van je huid afnemen en dit zorgt ervoor dat jouw huid verslapt. Voeding kan hier echter een positieve bijdragen aan leveren.

Voeding met gunstige werking voor de huid

Er zijn namelijk verschillende voedingsmiddelen die een gunstige werking hebben op de huid van binnenuit. Deze voeding is gezond voor jouw gehele gestel, maar draagt zeker ook bij aan een gezondere en jongere uitstraling.

Wel doen:

  • Voeding rijk aan vitamines, zoals paprika’s (zeker de rode), koolsoorten, citrusvruchten, bessen en kiwi’s;
  • Anti-oxidanten (fruit en groentes als wortelen, zoete aardappelen, avocado’s);
  • B-complex vitaminen (volkoren graanproducten, (gefermenteerde) zuivelproducten (zoals yoghurt en kefir), noten en eieren;
  • Silicium (havermout);
  • Gezonde vetten (extra vierge olijfolie, extra vierge walnotenolie, vette vis, lijnzaad(olie), avocado’s en noten);
  • Veel drinken: water, groene thee;
  • Supplementen (collageen bijvoorbeeld).

Niet doen:

  • (Toegevoegde) suikers;
  • Extreem bewerkt voedsel.
Meer informatie juiste uitstraling

Wil je meer weten over de juiste uitstraling en wat het medisch team van de Elzen Kliniek hierin voor je kan betekenen? Neemt u dan contact met ons op voor een vrijblijvend consultgesprek.

Deel dit artikel met je omgeving!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Andere artikelen...

Ontdek hoe het verouderingsproces van jouw gezicht werkt

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang een deel van het boek ‘Mooi om waar te zijn’ van dokter Helga, waarin zij het verouderingsproces van het gezicht alsook de maakbaarheid van schoonheid en uitstraling bespreekt.

Boek afspraak