De onmiskenbare kracht van uitstraling op de werkvloer

In de werkomgeving speelt niet alleen jouw vaardigheid en kennis een cruciale rol als leidinggevende, maar ook je uitstraling. Of je nou CFO, CEO, of manager bent: jouw voorkomen vormt de eerste indruk. ‘Het gaat er niet zozeer om of je mooi bent, al hebben mooie mensen wel voordeel bij hun good looks’, legt cosmetisch arts dr. Van den Elzen uit. ‘Het gaat om je uitstraling. Met uitstraling maak je pas echt impact. En een goede uitstraling is gelukkig bereikbaar voor iedereen.’

Bekijk onze Tipping
Point Approach

Wat betekent uitstraling precies?

Uitstraling, wat is dat dan precies? ‘Dat is hoe je overkomt op de ander. Onbewust beoordelen mensen iemand direct op een paar eigenschappen. Of we dat nou leuk vinden of niet. Vind ik jou sympathiek? Ben jij betrouwbaar? En kun jij de klus klaren, ben jij competent?’

Deze onmiddellijke indruk die je op anderen maakt, zijn vaak gebaseerd op onbewuste beoordelingen van eigenschappen zoals sympathie, betrouwbaarheid en competentie. En kunnen sterk beïnvloed worden door fysieke kenmerken, zoals de vorm van je gezicht of expressie. Maar wat als je uiterlijk niet overeenkomt met je ware aard of capaciteiten?

‘Dan kun je daar gelukkig iets aan doen’, zegt Dr. Van den Elzen. ‘Dat geldt ook voor mensen die er vermoeid uitzien omdat ze bijvoorbeeld wallen onder hun ogen hebben. Ze zijn niet moe, maar hun collega’s vragen wel: slaap je genoeg?’ Veel mensen willen daarbij dichtbij hen zelf blijven. Begrijpelijk, want het mooiste gezicht is immers niet dat van een ander, maar dat van onszelf.

De Tipping Point Approach™: een wetenschappelijke benadering

Om die reden introduceerde dr. Van den Elzen de Tipping Point Approach™. Een wetenschappelijke methode om je uitstraling te verbeteren, met behoud van je eigen unieke identiteit.

Hierbij komen jouw wensen en wetenschap samen in een persoonlijk behandelplan en wordt onderzocht welke punten in jouw gezicht uit balans zijn.

Uitstraling en professionele ontwikkeling

Een krachtige, frisse, uitgeruste uitstraling kan van cruciaal belang zijn in professionele situaties, zoals onderhandelingen met medewerkers, of belangrijke meetings met cliënten in de boardroom. Een positieve, zelfverzekerde houding speelt een rol in hoe jij wordt waargenomen door anderen. Daar kunnen cosmetische behandelingen een rol in spelen, maar er zijn natuurlijk ook andere factoren die je kunt beïnvloeden.

Zo adviseren onze artsen bewust te zijn van je houding en expressie. Wanneer je vriendelijk en zelfverzekerd over wilt komen, doe je er goed aan thuis voor de spiegel of camera te oefenen. Hoe kijk jij eigenlijk? Wat zegt bijvoorbeeld jouw lichaamshouding? Het oefenen van je lichaamstaal en vooral ook de gezichtsuitdrukkingen voor een spiegel kan een effectieve manier zijn om je zelfbewustzijn te vergroten. 

Dit zorgt ervoor dat je de gewenste boodschap op de juiste manier overbrengt. Een open, vriendelijke blik gecombineerd met een zelfverzekerde houding kan de sleutel zijn tot succes in elke professionele interactie. Het advies om voor de spiegel te oefenen, is niet alleen een techniek voor zelfverbetering, maar ook een strategie om je professionele pad positief te beïnvloeden.

De Elzen Kliniek: waar uitstraling en ambitie samenkomen

Voor diegenen die onzeker zijn over hun uitstraling of het gevoel hebben dat hun uiterlijk niet volledig hun competenties of persoonlijkheid weerspiegelt, biedt de Elzen Kliniek een oplossing. Met decennialange ervaring en duizenden tevreden cliënten, kan de kliniek jou helpen in kleine stappen een professionelere en frissere uitstraling te bereiken.

Uitstraling is meer dan een oppervlakkige eigenschap; het is een essentieel onderdeel van hoe we communiceren en ons presenteren in de professionele wereld. Met de juiste benadering en ondersteuning is het mogelijk om een uitstraling te realiseren die niet alleen jouw ware zelf weerspiegelt, maar je ook helpt om je professionele doelen te bereiken.

De Elzen Kliniek staat klaar je op dit pad te begeleiden.

De krachtigste tools

Injectables, Peelings en Skinboosters zijn onze krachtige tools die jou het resultaat geven dat jij verdient! Natuurlijk besteden wij aandacht aan individuele elementen en kunnen we je daar goed bij helpen, zoals:

Maar altijd met oog voor het grotere geheel. Zodat jij het resultaat krijgt dat je verdient: het beste resultaat. Een frisse uitstraling met behoud van jouw unieke identiteit.

voor na

Slappe en hangende huid

Door volumeverlies kan de huid te groot voor het gezicht worden. Injectables kunnen het gezicht meer hartvormig maken, het schoonheidsideaal van tegenwoordig.

voor na

Kin

De kin tekent het onderste deel van het gezicht. En kan andere onderdelen van het gezicht accenturen, waardoor de kin een groot effect heeft op je uitstraling.


voor na

Liquid facelift

Wordt ook wel ‘whole face’ behandeling genoemd. Diverse gebieden worden behandeld om het gezicht te liften en het mooiste resultaat te behalen.


voor na

Neus

De neus is een prominent onderdeel van het gezicht. Onvolkomenheden, in het midden van je gezicht, kunnen daardoor tot ergernis leiden.

voor na

Rimpels bovenlip

Rimpels op de bovenlip ontstaan meestal door roken, te veel zon of een erfelijke aanleg. Ze zijn goed te behandelen met Botox en/of fillers.

voor na

Voorhoofdsrimpels

Voorhoofdsrimpels worden voornamelijk veroorzaakt door (overmatige) spieractiviteit. Huidveroudering en slechte leefgewoonten vergroten de kans op rimpels.

voor na

Wangen

Met name na het 25e levensjaar kan het volume van de wangen afnemen, waardoor een ‘afgetraind’ gezicht kan ontstaan.


voor na

Wenkbrauwen

Sommige mensen hebben van nature wat zwaardere wenkbrauwen. Dit kan een vermoeide uitstraling geven en zelfs het gezichtsveld kan beperkt raken.

Wat wij voor jouw uitstraling kunnen betekenen?

Ieder mens is uniek. Daarom is het belangrijk om te bekijken wat de mogelijkheden zijn per individu. De eerste stap naar een betere uitstraling begint met een consult. Zodat wij daarna samen een behandelplan op maat kunnen opstellen.

 De Elzen Kliniek werkt met een klein team met passie voor het vak en persoonlijke aandacht voor jou. Elisabeth en Ingrid staan voor je klaar!

Ontdek hoe het verouderingsproces van jouw gezicht werkt

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang een deel van het boek ‘Mooi om waar te zijn’ van dokter Helga, waarin zij het verouderingsproces van het gezicht alsook de maakbaarheid van schoonheid en uitstraling bespreekt.

Boek afspraak