Een stralende huid tijdens de Feestdagen

De Elzen Kliniek staat erom bekend dat we onze cliënten helpen aan een mooie, frisse en natuurlijke uitstraling door middel van de Tipping Point Approach. Maar ook tijdens de feestdagen is het natuurlijk belangrijk voor u om te kunnen stralen en onbezorgd te kunnen genieten. En daarom geven we u een aantal aanvullende huidtips die u direct toe kunt passen voor een feestelijke uitstraling.

We zijn in de decembermaand beland en dat is voor de meeste mensen de tijd om alles uit de kast te halen voor een stralende look. De cliënten die bij de Elzen Kliniek onder behandeling zijn, zijn hier het gehele jaar mee bezig, maar net die extra touch tijdens de feestdagen is natuurlijk altijd een goed idee. Een aantal tips op een rij.

Extra hydratie voor de huid

De decembermaand is vaak koud, guur en soms nat. En dat kan zorgen voor een droger aanvoelende huid. Geef uw huid daarom wat extra hydratatie tijdens de winterkou. Belangrijk is om uw dagelijkse skincare in lagen aan te brengen. De keuze voor de juiste producten is daarbij van essentieel belang.

 • Begin met een goede, maar zachte en hydraterende reiniger. Deze zorgt dat alle vervuilende stoffen van uw huid verdwijnen en heeft tegelijkertijd een hydraterende werking
 • Vervolgens brengt u een voedend serum aan die geschikt is voor uw huidtype
 • Om de huid rondom uw ogen te beschermen en te hydrateren kiest u voor een goede oogcrème
 • Over het eerder aangebrachte serum brengt u een voedende dagcrème aan die tevens een goede hydraterende functie heeft. ’s Nachts kiest u voor een voedende nachtcrème na de reiniging van uw huid
 • Als uw dagcrème geen zonbescherming bevat, smeer uw gezicht dan ook nog in met een crème met een beschermende factor, bij voorkeur SPF50, ook in de winter.

Om de juiste producten te kiezen die geschikt zijn voor uw huid en die voldoende hydrateren kunt u het beste advies inwinnen bij een beauty professional, zoals een schoonheidsspecialiste.

Wallen laten verdwijnen

Na een vermoeiende werkweek of door de donkere decemberdagen kan het zijn dat uw ogen wat sneller tekenen. Uw oogleden kunnen gezwollen tonen of u ziet wallen onder uw ogen als u in de spiegel kijkt. Ook kan lang tafelen met alcoholische versnaperingen en veel zout eten kunnen zorgen voor dikke ogen. Om dit tegen te gaan of om de wallen onder uw ogen te verminderen kunt u het volgende doen:

 • Sporten; Een rondje door het park of even een bezoekje aan de sportschool brengt uw doorbloeding weer op gang waardoor gezwollen ogen snel zullen verminderen
  Een rondje door het park of even een bezoekje aan de sportschool brengt uw doorbloeding weer op gang waardoor gezwollen ogen snel zullen verminderen
 • Water drinken; Voldoende water drinken is belangrijk: het zorgt voor een mooie en gezonde huid. U zou elke dag ongeveer 1,5 liter water moeten drinken om gehydrateerd te blijven. Dehydratie zorgt ervoor dat de bloedvaten onder uw ogen vergroten waardoor u wallen en donkere kringen krijgt
 • Koud water; Uw gezicht wassen met koud water en vervolgens een paar minuten relaxen met schijfjes komkommer op uw ogen zorgt ervoor dat de dikte van de wallen afneemt
 • Oogcrème; Het aanbrengen van een goede oogcrème helpt om overtollig vet sneller te laten afvoeren
Voorkom stress

Stress is slecht voor lichaam en geest en zal zich uiten in uw uitstraling. Het is daarom belangrijk om zowel voor als tijdens de feestdagen momenten te plannen dat u zich even kunt ontspannen, bijvoorbeeld door een wandeling te maken, een boek te lezen of uw favoriete kerstfilm te kijken.

Een andere fijne manier om te relaxen is door uw gezicht te (laten) masseren. Gezichtsmassage bevordert een gezonde huid en helpt tegelijkertijd uw gezichtsspieren te ontspannen. Vooral het gebied rondom de kaak en voorhoofd kan onbedoeld behoorlijk wat spanning vasthouden. Het masseren van het gezicht heeft daardoor een rustgevend en een verjongend effect.

Na de feestdagen ook een mooie uitstraling

Ook na de drukke feestmaand is het van belang goed voor uzelf en uw huid te blijven zorgen. Maar ook om aan een mooie natuurlijke uitstraling te werken. Voor een blijvend resultaat en een natuurlijke uitstraling die bij u past, is het mogelijk om een behandeling volgens de Tipping Point Approach te ondergaan.

Bij deze unieke en wetenschappelijke methode, die helemaal op uw situatie en uw wensen wordt gediagnostiseerd, worden fillers en/of injectables gebruikt. U kunt hierbij gegarandeerd uw natuurlijke zelf blijven, maar dan in een stralende en frissere versie.

Wilt u meer informatie over de TPA-methode van de Elzen Kliniek? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

 

Deel dit artikel met je omgeving!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Andere artikelen...

Gratis Zomerconsult

Wil je deze zomer een frisse en stralende uitstraling?

Boek nu je gratis Zomerconsult en maak laagdrempelig kennis met onze kliniek. Je komt alles te weten over de conditie van je huid, hoe je deze optimaal kunt beschermen en wat onze behandelingen voor jouw uitstraling kunnen betekenen.

Plan je gratis Zomerconsult voor 31 augustus 2024 en ontdek hoe jij stralend en fris de zomer in gaat!

Boek afspraak