Fronsrimpels: impact én behandeling

Fronsrimpels, de verticale lijnen of rimpels tussen de wenkbrauwen, kunnen je een bozere, strengere uitstraling geven dan je wilt. Zelfs wanneer je je ontspannen voelt, kunnen deze rimpels een vermoeide of gestreste indruk creëren. Hierdoor beïnvloeden fronsrimpels niet alleen hoe anderen jou zien, maar ook hoe je jezelf waarneemt. Dat hoeft natuurlijk niet altijd negatief te zijn. Fronsrimpels kunnen een teken zijn van een leven vol expressie en emotie en je gezicht daarmee karakter geven. Het is altijd een persoonlijke keuze om deze rimpels te behandelen, afhankelijk van hoe jij je het prettigst voelt.

Hoe ontstaan fronsrimpels?
Fronsrimpels kunnen ontstaan door de natuurlijke afname van de huidelasticiteit naarmate je ouder wordt. Daarnaast kunnen ze veroorzaakt worden door het regelmatig aanspannen van de huidspieren. Denk hierbij aan situaties waarin je boos of ontevreden bent, of geconcentreerd met iets bezig bent. 

Ook de zon speelt een rol bij het ontstaan van fronsrimpels. Het knijpen met je ogen tegen fel zonlicht leidt tot frequente samentrekking van de spieren tussen je wenkbrauwen, wat uiteindelijk kan resulteren in fronsrimpels. Wanneer je veel tijd buiten doorbrengt zonder adequate bescherming, kan de UV-straling de huid tevens beschadigen en het verouderingsproces versnellen. Het is daarom belangrijk altijd een zonnebril te dragen en zonnebrandcrème te gebruiken om de huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.

Fronsrimpels tegengaan
Mocht je je storen aan je fronsrimpel, dan zijn er gelukkig effectieve behandelingen beschikbaar om fronsrimpels te verminderen en je een zachtere, vriendelijkere en natuurlijke uitstraling te geven. Spierontspanners zijn zeer effectief in het realiseren van dit gewenste resultaat. Voor diepere rimpels kan een combinatiebehandeling met fillers noodzakelijk zijn.

Onze deskundige artsen staan altijd klaar om je te adviseren over de beste behandeling voor jouw specifieke situatie. Tijdens een persoonlijk consult onderzoeken we grondig of het behandelen van je fronsrimpels de juiste oplossing is voor jouw gewenste uitstraling. Samen kijken we naar de mogelijkheden om jouw fronsrimpels aan te pakken en jouw uitstraling te verbeteren.

Deel dit artikel met je omgeving!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Andere artikelen...

Gratis Zomerconsult

Wil je deze zomer een frisse en stralende uitstraling?

Boek nu je gratis Zomerconsult en maak laagdrempelig kennis met onze kliniek. Je komt alles te weten over de conditie van je huid, hoe je deze optimaal kunt beschermen en wat onze behandelingen voor jouw uitstraling kunnen betekenen.

Plan je gratis Zomerconsult voor 31 augustus 2024 en ontdek hoe jij stralend en fris de zomer in gaat!

Boek afspraak