Geef een podium aan uw mooie eigenschappen

Een mooie uitstraling is wat telt. “Benadruk de mooie eigenschappen van uw gezicht”. Dat is de filosofie van dr. Helga van den Elzen. Zij geeft juist de mooie kenmerken van jouw gezicht een beter podium en zal zich hier ook op focussen, in plaats van op enkel de storende factoren. Uiteindelijk draait het allemaal om het geheel en de juiste uitstraling.

Voor een mooie uitstraling is het namelijk minder van belang dat ieder aspect van uw gezicht voldoet aan een ideaalbeeld. Als mensen kijken we niet naar het geheel, maar letten we altijd op een focuspunt in het gezicht. De rest vullen we zelf in, dat doen wij onbewust in onze hersenen.

Een mooi voorbeeld hiervan is het welbekende portret van Mona Lisa. Veel mensen denken dat ze glimlacht, maar dat doet ze niet. Dit komt enkel door het jukbeen onder het focuspunt van onze aandacht, haar ogen. Dit jukbeen komt overeen met dat van iemand die glimlacht, waardoor we ook denken dat zij dat doet.

Benadrukken positieve eigenschappen

Dr. Helga van den Elzen: “Het draait allemaal om die eerste indruk. Bij de Elzen Kliniek richten we ons op de elementen in het gezicht die daar een positief effect op hebben. Wat is al goed en hoe kunnen we dat uitlichten. We gaan die positieve eigenschappen benadrukken en koppelen daar niets negatiefs aan.”

Bovendien zijn de aspecten die cliënten niet mooi vinden aan zichzelf vaak niet eens het probleem. “We kijken altijd naar de drie delen van het gezicht: de bovenkant, het midden en de onderkant. Waar zit het ‘m nou in dat de uitstraling niet klopt? We leren cliënten om naar hun eigen gezicht te kijken. Want als je ergens niet naar kijkt, kun je het niet zien.”

Deze Cruijffiaanse wijsheid geldt ook voor alle mooie eigenschappen van jouw gezicht. Zij verdienen een podium, maar net zo goed een publiek. En de belangrijkste toeschouwer, dat ben jezelf.

Het juiste behandelplan voor een goede eerste indruk

Wil je de uitstraling die past bij hoe je je voelt? En wilt u meer weten over hoe onze Tipping Point Approach jou daarbij kan helpen? Dan kunt u altijd geheel vrijblijvend contact opnemen met de Elzen Kliniek voor nadere informatie of voor het maken van een afspraak voor een eerste consult. Wij werken graag samen met jou aan de uitstraling die je wenst.

Deel dit artikel met je omgeving!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Andere artikelen...

Ontdek hoe het verouderingsproces van jouw gezicht werkt

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang een deel van het boek ‘Mooi om waar te zijn’ van dokter Helga, waarin zij het verouderingsproces van het gezicht alsook de maakbaarheid van schoonheid en uitstraling bespreekt.

Boek afspraak