Facial Identity
Je gezicht zegt wie je bent

Beauty. Iedereen is er druk mee. Van de Kardashians tot serieuze wetenschappers. Helaas is dat veel te kortzichtig, zegt dr. Helga van den Elzen. ‘Het gaat niet om schoonheid. Het gaat om de impact die jij maakt met jouw unieke uitstraling, jouw Facial Identity.’ Die bereik je met de revolutionaire Tipping Point Approach™. Hiermee werken we nauwkeurig toe naar precies de juiste uitkomst.


“Onlangs bezocht de dochter van een goede vriendin me”, vertelt dr. Helga. “Paars haar, groen haar, als student had ze het allemaal. Ze zocht haar identiteit en mijn vriendin maakte zich ernstige zorgen.” Maar alles kwam goed. “Haar dochter is nu getrouwd, werkt als arts, heeft twee kindjes en heeft net een mooi huis gekocht met tuin en glijbaan. Ze is happy. Eén ding zat haar dwars: ‘Mijn baas zegt dat ik er moe uitzie. Is dat zo? Ik wil er uitzien zoals ik me voel: professioneel, fris en blij. Want ik ben een vrolijke dokter en ik geniet van mijn kinderen.’”

Onjuiste conclusies

Helga’s vriendin zei op haar beurt: ‘Dolgelukkig ben ik met mijn twee kleinkinderen. Alle zorgen zijn voorbij. Alleen, mijn gezicht weet dat nog niet. De lijnen staan er nog.’ Dr. Helga kon helpen. Ze zegt: “Soms strookt de uitstraling die je hebt niet met hoe je je in werkelijkheid voelt. Vervelend, want een ander die naar jou kijkt, trekt dan onjuiste conclusies.” Het verbaast dr. Helga dat niemand het hierover heeft.

Glossy’s

“Als het over onze buitenkant gaat, gaat het uitsluitend over beauty. Niet alleen in de glossy’s. Boeken vol worden er geschreven door serieuze onderzoekers, filosofen, professoren, juristen, psychologen, artsen en wetenschappers. De nadruk ligt altijd op schoonheid. Maar mijn vriendin en haar dochter zeggen helemaal niet ‘maak me mooier’. Ze vragen: ‘verander alsjeblieft de onjuiste wijze waarop ik overkom. Verander mijn uitstraling’.”

 

Impact maken

Econoom Daniel S. Hamermesh stelt vast dat mooie mensen meer geld verdienen. Filosoof Francesca Minerva oppert daarom dat lelijke mensen plastische chirurgie vergoed moeten krijgen. Dr. Helga schudt haar hoofd. “Wat een denkfout. Je kunt niemand mooi maken. Schoonheid ligt vast in je botstructuur en in je genen. Je hebt het of je hebt het niet. Het goede nieuws is: iedereen kan wél een fantastische uitstraling krijgen en op die wijze impact maken!”

Fantastisch vak

Een gezicht vertelt veel meer dan alleen of je fysiek aantrekkelijk bent. Het toont jouw identiteit. “Facial Identity noemen we dit bij de ELZEN Kliniek. Onbewust weet iedereen dit. Als jij de dokter bezoekt, kijk je niet of hij knap is. Je scant of hij professioneel, competent en betrouwbaar overkomt.” Wanneer uitstraling niet klopt, kun je die beïnvloeden. “Ben jij warm, humorvol en levenslustig, maar lijk je nors omdat je onbewust fronst en je mondhoeken naar beneden trekt? Dan is dat met een filler en botox op de juiste plek, in de juiste hoeveelheid, bij te stellen. Zodat je gezicht weer klopt bij je identiteit.” Dr. Helga lacht. “Wat heb ik een fantastisch vak hè?”

Levensfasen

Iedere levensfase kent andere wensen. “Een twintiger op zoek naar een partner, wil een andere uitstraling dan een veertiger die carrière maakt of een zestiger die wil blijven meetellen in de maatschappij. Je verandert. De dochter van mijn vriendin wil geen groen haar meer, ze wil er uitgeslapen uitzien. Mijn vriendin ligt niet meer wakker, zij wil de gelukkigste oma van de wereld terugzien in de spiegel.” Om dit te bewerkstelligen heeft dr. Helga ruim tien jaar geleden de revolutionaire Tipping Point Approach™ ontwikkeld. Een diagnostisch systeem dat precies kan pinpointen waar het aan ligt als jouw uitstraling niet meer klopt.

Maatwerk

Hoewel iedereen dezelfde tien punten in zijn gezicht heeft, werken ze bij ieder persoon anders. Wat voor de één geldt, geldt niet voor een ander. De Tipping Point Approach™ stelt zeer specifiek en nauwkeurig vast wat jij als individu nodig hebt. Maatwerk dus. Vooralsnog biedt alleen de ELZEN Kliniek deze wereldwijd unieke methode. Nieuwsgierig? Kom langs.

 

Benieuwd naar uw eigen persoonlijke plan?