ELZEN Kliniek is als beste kliniek van Nederland verkozen

Reactie van dr. Helga van den Elzen op BLOG van Inge Kruiver

Het glazuur op de taart

‘In haar blog lees je dat Inge Kruiver haar mondhoeken aanwees als oorzaak van haar norse uitstraling. Maar meestal zit 90% van de oorzaak ónder de huid’, zegt dr. Helga van den Elzen, die voor deze complexe realiteit de Tipping Point Approach™ in het leven riep. ‘Vergelijk de huid met de gladde, witte glazuurlaag van een mooie bruidstaart. Die komt alleen tot haar recht wanneer het bouwwerk eronder kloppende proporties, harmonie en balans kent.’

Het was koningin Wilhelmina die in 1901 de trouwtaart, zoals we hem vandaag kennen, in ons land introduceerde. De kolossale lekkernij met drie etages had ze afgekeken uit Engeland, waar koningin Victoria er zo een had laten bakken voor haar dochter. Vijftig jaar nadat het traditie werd bij de adel en Europese koningshuizen, nam ook het volk de gewoonte over.

Glad
“Wat maakt nou die mooie, witte glazuurlaag zo glad en recht? Het bouwwerk dat zich ónder de glazuurlaag bevindt”, zegt dr. Helga van den Elzen. “Wat als de onderste laag van een bruidstaart scheef staat? Dan staan de twee lagen erop ook scheef. Het geheel klopt niet meer. Wat als er een deuk zit? Dan zakt het glazuur in. Een verdieping van de taart kan niet buiten proportie breder of hoger zijn in vergelijking tot de andere etages. De verhoudingen moeten precies kloppen. ”

Citroen
“Vergelijk het eens met de buitenkant van een mens. Soms wordt gedacht dat het bij cosmetische behandelingen alleen maar om de huid gaat. Om wat rimpels of vouwen. Maar het gaat juist om de complexe wereld die zich afspeelt ónder de huid en het onderhuidse vet. Een complexe wereld die bovendien delicaat en kwetsbaar is. Het is ons gezicht. En ons gezicht bepaalt onze identiteit en uitstraling.”

 In de blog van Inge Kruiver lees je dat ze als eerste de focus legde op haar hangende mondhoeken. Haar gezicht - alsof ze in een citroen had gebeten - ziet ze terug bij haar familie vertelde ze mij. Onwillekeurig imiteer je van kinds af aan de mimiek die je om je heen ziet.”

Symmetrie
“Ik onderzoek heel gestructureerd, op wetenschappelijke basis, wat de lagen ónder de huid doen. Dat varieert bij ieder individu. ‘One size fits all’ bestaat niet. Naar die variatie kijk ik. Wat bepaalt bij jou dat je nors lijkt terwijl je dat niet bent? Vaak is het en, en, en. Het ligt een beetje aan de huid en het onderhuids vet, de vouwen en rimpels. Een beetje aan de spieren, de mimiek. Maar het allerbelangrijkste is de botstructuur, die slinkt op geheel eigen wijze wanneer je veroudert en zeker niet altijd symmetrisch. De huid is vaak maar 10% van het probleem. 90% wordt gevormd door wat er onder zit!”

Ombuigen
Dr. Helga van den Elzen heeft voor deze complexiteit een revolutionair, diagnostisch systeem ontworpen: de Tipping Point Approach™. De huid, spieren en botten zitten bij iedereen op bepaalde punten in het gezicht aan elkaar vast. Deze punten noemen we de tipping points, de omslagpunten. Want verandert er één punt door veroudering, dan verandert de rest van het gezicht mee en is de balans zoek. “Gelukkig kunnen we een negatieve uitstraling weer ombuigen naar een positieve uitstraling. En dit doen we te allen tijde met behoud van jouw eigen identiteit. Je krijgt weer terug wat je, als door een dief in de nacht, is afgenomen.”

Totaalplaatje
Iedereen reageert net even anders op een bruidstaart: ‘Wauw, wat hoog!’, ‘Oh wat mooi’ of: ‘Mmm, wat smaakt hij goed’. Maar ieder brein doet precies hetzelfde wanneer het eetbare kunstwerk wordt binnengereden: binnen enkele seconden het totaalplaatje in zich opnemen. De verhoudingen moeten kloppen en de uitstraling moet positief zijn. Dat geldt precies zo voor je gezicht. 

Wil jij graag een analyse van jouw uitstraling? Maak een afspraak.

Bel 035 699 15 15 of mail info@elzenkliniek.nl

ELZEN kliniek De mooiste versie van jezelf met injectables
ELZEN kliniek | Cattenhagestraat 6 | 1411 CT Naarden | 035 699 15 15 | info@elzenkliniek.nl
KVK 28101206 | BIG 19020854501

Behandelingen

Liquid facelift
Elzen lift
Uplift
Tipping points
Rimpelbehandeling
Fronsrimpels
Kraaienpootjes
Ogen, oogleden en wallen

Behandelingen

Wangen, hangwangen
Neus, neusbrug, punt van neus
Kaaklijn en kaakcontour
Kin
Hals en decolleté
Handen
Mond, lippen, mondhoeken

Producten

Botox®
Hyaluronzuur
Juvéderm®
Juvéderm Voluma®
Restylane®
Radiesse®
Sculptra®
Lipofilling
Vitamine A zuur
TCA peeling

Over de kliniek

Dr. Helga van den Elzen
Specialist in injectables
Kwaliteit en veiligheid
Een persoonlijk consult
Over deze site en disclaimer