ELZEN Kliniek is als beste kliniek van Nederland verkozen
Tipping Point Approach
Hét keerpunt voor uw uitstraling

De Tipping Point Approach is een revolutionaire nieuwe manier van behandelen. Uw hele uitstraling wordt bepaald door een complex samenpel van uw botstructuur, spieren, huid en mimiek. Dr. Helga van den Elzen brengt deze complexiteit terug tot de kern: de tipping points. Dit zijn de essentiƫle punten in een gezicht die ervoor zorgen dat u een negatieve, neutrale of positieve uitstraling heeft. Als een tipping point bij u niet goed tot zijn recht komt, dan buigen we de natuur een beetje om en zorgen we ervoor dat dit punt weer positief bijdraagt aan uw uiterlijk. We creƫren letterlijk het positieve keerpunt voor uw uitstraling.

Van negatief naar positief

Iedereen heeft dezelfde tipping points in het gezicht. Ongeacht leeftijd. Als een tipping pointpositief bijdraagt aan uw uitstraling dan hebt u geluk. Of een tipping point een negatief effect op uw uitstraling heeft, hangt vooral af van uw botstructuur en aanleg. Een negatief tipping point kan genetisch onderontwikkeld zijn, maar ook door het ouder worden kan een tipping pointveranderen van neutraal of positief naar negatief. Met de tipping points brengen we de complexiteit van het gezicht terug naar de essentie: uw uitstraling. Iedereen heeft een eigen unieke mix van tipping points. Welke tipping points uw uitstraling het meest bepalen hangt helemaal af van uw gezicht. Het betekent letterlijk omslagpunt. Het punt waardoor een negatieve ontevreden blik letterlijk omslaat naar een sympathieke uitstraling, een vermoeid gezicht omkeert naar een frisse vitale blik, een zwakke smalle kaakcontour weer een krachtige kaaklijn wordt.

Eruitzien zoals u zich voelt en andersom

U kent vast de Engelse uitdrukking 'Don't judge a book by its cover' wel. Niets is minder waar. Ons brein heeft in minder dan een seconde al besloten wat we van iemand vinden. We beoordelen mensen continu op dat wat we in het gezicht zien. In ons onbewuste brein huist een enorme database van uiterlijke kenmerken die we koppelen aan karaktereigenschappen. Denk maar eens aan het uiterlijk van Assepoester en de gemene heks, Peter Pan en Captain Hook, de good guy en de slechterik in een film. We worden continu bevestigd in onze denkbeelden. Heeft u bijvoorbeeld een gezicht met scherpe gelaatstrekken, dan benaderen mensen u ook alsof u een onaardig en pinnig persoon bent. Het 'facial feedback system' treedt dan in werking; hoe u eruitziet versterkt uw gevoel van binnen. Het goede nieuws is dat u dit ook kunt omkeren. Als de tipping points zijn omgebogen, dan voelt u zich daadwerkelijk anders en dat straalt u uit. U geeft uzelf en uw omgeving nieuwe positieve informatie. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt zelfs dat het level aan zekerheidshormonen aanzienlijk stijgt. Kortom: de tipping points creëren de ruimte om te zijn wie u werkelijk bent.

Geen schoonheidsideaal als uitgangspunt

Er zijn diverse manieren bedacht om het schoonheidsideaal in getallen te vatten. We weten al een tijd dat dit 'raamwerk' bijna niemand past. Brad Pitt scoort nog wel een 8.6, maar Angelina Jolie haalt slechts een magere 7. Het beauty mask past bijna niemand en dat is eigenlijk heel logisch. Er zijn gewoon te veel variaties. Uw botstructuur bepaalt voor het grootste deel hoe u eruitziet. Het maakt je uniek en je kunt je botten niet veranderen. Tipping points hebben niets te maken met het schoonheidsideaal. Ze hebben ook weinig met rimpels en groeven te maken. Alleen wanneer een rimpel samenvalt met een tipping point, dan vullen we de rimpel op. In de oertijd hadden we om te overleven een sterke biologische voorkeur. Die is inmiddels verworden tot een esthetische voorkeur. Wat we nu aantrekkelijk vinden is symmetrie, jeugdigheid, mannen die er mannelijk uitzien en vrouwelijkheid bij vrouwen (sexual dimorphism) en 'gewoon zijn'. We voelen ons prettig als we er niet al te opvallend uitzien. Je bent dan heel benaderbaar voor andere mensen en dat voelt comfortabel.

Minder invasief, minder filler, maximaal resultaat

De tipping point behandeling hebben we zo comfortabel mogelijk voor u gemaakt. Met een fijn naaldje brengt Dr. Helga van den Elzen veelal vanuit één strategisch punt de filler in de huid aan. Dat maakt deze manier van vullen vele malen minder invasief dan traditionele vultechnieken. De kans op zwelling en blauwe plekjes neemt aanzienlijk af. U ziet er direct na de behandeling goed uit en kunt meteen weer aan de slag. Ook is met deze vultechniek minder filler nodig. Dat maakt detipping points behandeling ook nog eens de ideale behandeling bij economisch zwaar weer.

Ontdek uw tipping points

De Tipping Point Approach reduceert de complexe wetenschap achter een positieve uitstraling tot de kern: het definiëren, lokaliseren en behandelen van de meest essentiële punten in uw gezicht die zorgen voor hét positieve keerpunt in uw uitstraling. Zo kunt u uw optimale zelf zijn. Wilt u weten hoe we uw uitstraling kunnen omkeren, klik hier voor het maken van een consultafspraak.

Wil jij ook de juiste uitstraling?

Bel 035 699 15 15 of mail info@elzenkliniek.nl

ELZEN kliniek De mooiste versie van jezelf met injectables
ELZEN kliniek | Cattenhagestraat 6 | 1411 CT Naarden | 035 699 15 15 | info@elzenkliniek.nl
KVK 28101206 | BIG 19020854501

Behandelingen

Liquid facelift
Elzen lift
Uplift
Tipping points
Rimpelbehandeling
Fronsrimpels
Kraaienpootjes
Ogen, oogleden en wallen

Behandelingen

Wangen, hangwangen
Neus, neusbrug, punt van neus
Kaaklijn en kaakcontour
Kin
Hals en decolleté
Handen
Mond, lippen, mondhoeken

Producten

Botox®
Hyaluronzuur
Juvéderm®
Juvéderm Voluma®
Restylane®
Radiesse®
Sculptra®
Lipofilling
Vitamine A zuur
TCA peeling

Over de kliniek

Dr. Helga van den Elzen
Specialist in injectables
Kwaliteit en veiligheid
Een persoonlijk consult
Over deze site en disclaimer