Hoe ziet u er op z'n voordeligst uit in het beeldbellen met familie, vrienden of collega's?

In deze tijd van intelligente lockdown gaan we nergens meer naar toe, en hebben we geen gelegenheden om ons speciaal voor te kleden. Het is dus verleidelijk om de boel de boel te laten en lekker te verslonzen. We kunnen prima in pyjama rondhobbelen, en waarom het haar nog wassen of uzelf opmaken? Maar juist nu moeten we het niet laten gaan, als is het maar om iets van waardigheid te behouden en niet geheel weg te zakken in somberheid. En bovendien, we spreken elkaar wel via de webcam en daarvoor is het best belangrijk om er, in ieder geval tot aan ons middel, toonbaar uit te zien.

Lees verder onder de foto.

Natuurlijk is het zo dat er wel ergere problemen zijn in de wereld zo vol verschrikkingen met ziekte, dood, kleinbehuisden met veel kinderen of mensen die hun baan kwijt zijn. Dat is zeker zo. Maar na de zoveelste blik op het schrale voorhoofd van oma of de glimmende kin van een collega, willen we best weten hoe het beter kan. Hoe moet het wel?

Tips van Tom Ford

In The New York Times laat Tom Ford zien hoe. Hij maakte naam als ontwerper bij Gucci in de jaren negentig en regisseerde later films. Hij heeft een paar simpele aanwijzingen waardoor we er allemaal stralend uit kunnen zien tijdens het beeldbellen met familie, vrienden of collega’s.

Zet de laptop hoger, bijvoorbeeld op een stapel boeken, zodat de camera net iets hoger is dan uw hoofd. Buig het scherm dan iets naar beneden en zet achter die constructie een bureaulamp. Tenslotte is een vel wit papier of een wit servet op het bureau nodig, zodat er een mooie gloed op het gezicht valt. U bent klaar voor stralend beeldbellen.

Extra advies

Een extra punt van advies van ons: let ook op de achtergrond. Doe de deur dicht zodat vechtende huisgenoten uit het zicht blijven en kook- of kindergeluiden buiten het gehoor. En zorg dat het rommelhoekje van de kamer niet in beeld is. Daar voegt Trevor Noah van de Daily Social Distancing Show nog aan toe dat het ook aardig is dat achter u een bloeiende plant staat, hebben de kijkers ook nog iets anders te zien.

 Klik hier voor het hele artikel van Tom Ford in de New York Times.

Benieuwd naar uw eigen persoonlijke plan?