Huidveroudering

Wanneer u jong bent, voelt de huid strak, soepel en stevig aan. De bovenste huidlaag (epidermis) wordt snel vernieuwd, fibroblasten produceren voldoende collageen, de doorbloeding van de huid is optimaal.

Bij de oudere huid is er een vertraagde celdeling in de epidermis, de hoorncellen worden opgestapeld, de collageenproductie neemt af en het pigment wordt onregelmatig verdeeld over de huidoppervlakte. De huid voelt ruw en droog aan, er komen rimpels en pigmentvlekken.

Deze veranderingen in de huid beginnen ongeveer na het 25ste levensjaar. Het is een langzaam proces, maar als de dertig wordt gepasseerd, zijn er duidelijke veranderingen te zien: de huid wordt minder soepel, kleine lijntjes worden zichtbaar, de elasticiteit en de stevigheid van de huid worden duidelijk minder.

Huidveroudering heeft te maken met verschillende zaken

In welke mate huidveroudering zich aandient hangt van verschillende factoren af. Zowel erfelijke aspecten als externe factoren kunnen een effect hebben op huidveroudering. Erfelijke factoren hebben te maken met de genen (de snelheid waarmee cellen verminderen en collageen wordt afgebroken. Hier kunt u niet veel invloed op uitoefenen. De meest voorkomende externe factoren zijn levensstijl en UV-straling. De externe factoren kunt u zelf wel degelijk beïnvloeden.

We leven in een maakbare wereld, we kunnen die maakbaarheid subtiel inzetten

Bij de Elzen Kliniek kunnen we u een extra handje helpen bij deze huidveroudering. We kunnen u helpen om het verouderingsproces af te remmen, we kunnen u helpen een bepaald uitstralingsniveau vast te houden. Zodat u er voor uw leeftijd jonger, vitaler en gezonder uitziet.

De Elzen Kliniek kan het verouderingsproces afremmen

De Elzen Kliniek is in 2004 opgericht door dr. Helga van den Elzen, de grondlegster van injectables in Nederland. En sinds die tijd zijn wij dé toonaangevende kliniek in Nederland die volledig gespecialiseerd is op het gebied van niet chirurgische cosmetische behandelingen.

Verschillende behandelingen om huidveroudering tegen te gaan

Wij werken met injectables en kunnen daarmee uw uitstraling optimaal maken. Zo kunt u er frisser en jeugdiger, succesvoller en gelukkiger uit gaat zien. En voordat het zover is kunnen we ook huidverbeterende behandelingen uitvoering. Zoals bijvoorbeeld een behandeling met vitamine A-crème of een TCA-peeling.

Wat is een behandeling met vitamine A-crème / vitamine A zuur?

Uit onderzoek van de Amerikaanse dermatoloog Albert M. Kligman is gebleken, dat vitamine A zuur de celdeling van de bovenste huidlaag stimuleert en zorgt dat de oude hoorncellen zich sneller vernieuwen, waardoor de huid soepeler en zachter aanvoelt. Ook heeft zijn onderzoek aangetoond, dat vitamine A zuur de collageenproductie stimuleert en de doorbloeding van de huid verbetert, het vermindert pigmentvlekken, egaliseert de huidkleur en verzacht fijne rimpels en lijnen.

Alleen op recept verkrijgbaar

Vitamine A zuur (tretinoïne) wordt gezien als een medicijn en is dus alleen op doktersrecept verkrijgbaar. Het is namelijk belangrijk dat de goede dosering wordt voorgeschreven. De Elzen Kliniek schrijft het regelmatig voor, als aanvulling op een behandeling met injectables.

Wat houdt een TCA-peeling in?

In de kliniek doen wij als huidbehandeling onder andere de TCA-peeling. Dit is een chemische peeling die zeer intensief is. Niet bedoeld dus als verzorging, maar om allerlei oneffenheden in de huidstructuur te verminderen, zoals pigmentvlekken en fijne lijntjes.

Maak kennis met onze Tipping Point Approach™

 “Uw gezicht spreekt boekdelen” is een bekende Nederlandse uitdrukking. En om uw gezicht goed te laten spreken is een diagnosesysteem en stapsgewijze aanpak noodzakelijk: onze Tipping Point Approach™. Het is onze eigen unieke methode. Een geregistreerde en wetenschappelijk onderbouwde manier om gestructureerd en structureel de uitstraling van uw gezicht te herstellen en te onderhouden. We maken hiertoe, in overleg met u, een persoonlijk behandelplan waarin alle stappen beschreven worden.

Een persoonlijk behandelplan tegen huidveroudering

Advies om huidveroudering aan te pakken is bij ons een onderdeel van het persoonlijke behandelplan. In gezamenlijk overleg met de arts bekijken we uw gehele gezicht. Daarbij bespreken we uw doelen en wensen, die in uw persoonlijk behandelplan omschreven worden. Het gaat immers over uw gehele uitstraling en u wilt u zelf blijven herkennen. Want het mooiste dat u kunt worden, zijn en blijven, is uzelf. Het behandelplan wordt zo opgesteld dat het effect langere tijd gewaarborgd blijft en uw investering zo lang mogelijk waardevol is.

Onze eigen unieke werkwijze

Zo’n persoonlijke behandelplan, waarvan fillerbehandeling een onderdeel is, is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en jarenlange ervaring van de kliniek en haar artsen. Deze unieke werkwijze is door de Elzen Kliniek zelf ontwikkeld en noemen wij de Tipping Point Approach™.

Huidveroudering effectief aanpakken

Omdat ook het vetweefsel minder wordt bij veroudering waardoor de mooie ronde en jeugdige vormen in een gezicht verdwijnen en zich bijvoorbeeld kraaienpootjes, fronsrimpels, marionetlijnen of wallen onder de ogen vormen. Kortom, rimpels die effect hebben op uw uitstraling. Fillers met hyaluronzuur kunnen volumeverlies en daarmee rimpelvorming effectief opvullen. Dit heeft een tijdelijk effect op de specifieke locatie en heeft geen effect op de rest van het lichaam. Bij de Elzen Kliniek wordt enkel gebruik gemaakt van geregistreerde geneesmiddelen die rimpels tegengaan.

Annemarie de Vries-Postma, een van onze ambassadeurs, komt regelmatig naar de Elzen Kliniek omdat zij graag subtiel gebruik maakt van de maakbaarheid die deze wereld te bieden heeft.

Benieuwd wat de Elzen Kliniek voor u kan betekenen?

Tevreden cliënten worden ambassadeurs

Wij zijn trots op het resultaat bij onze cliënten en ons excellente trackrecord van de behandelingen. Maar meer nog, zijn we trots dat onze cliënten hun naam en resultaat willen verbinden aan het uitdragen hiervan. Onze cliëntambassadeurs vertellen waarom zij kiezen voor de Elzen Kliniek.