Injectables kunnen je helpen aan een frissere uitstraling. Maar hoe voorkom je dat je bij een beunhaas terecht komt?

Recent publiceerde zowel het AD als het Eindhovens Dagblad (auteur: Esther Elligens) een interessant artikel. Met als pakkende introductie:
“Al vanaf een paar honderd euro kun je er met injectables een beetje mooier, jonger of strakker uitzien. Maar hoe voorkom je dat je bij een beunhaas terechtkomt?”

Hoewel door de jaren heen erg veilig geworden, blijft een cosmetische ingreep nog altijd een medische ingreep. Veelal ook nog eens aan jouw visitekaartje: je gezicht!

Een sprekend voorbeeld wordt geschetst over Petra:
“Al veertien jaar laat Petra (46) uit Kerkdriel Botox® in haar voorhoofd spuiten. Vroeger voor maar 100 euro per zone. “Mijn voorhoofd, frons en kraaienpootjes liet ik allemaal maximaal inspuiten. Mijn hele voorhoofd stond strak. ‘Je lijkt wel een alien’, kreeg ik op een gegeven moment van een goede vriend te horen.” Nog steeds komt Petra bij een cosmetisch arts voor botoxprikjes. Maar nu wel met mate. Twee keer per jaar laat ze 2,5 zone behandelen. Het ziet er nu veel subtieler uit. Duurder is het wel. “Ik betaal nu vier keer zoveel, maar kies liever voor kwaliteit. Het gaat wel om mijn gezicht. Niet iedereen mag zomaar aan mijn uiterlijk sleutelen.””

“Ik betaal nu vier keer zoveel, maar kies liever voor kwaliteit. Het gaat wel om mijn gezicht. Niet iedereen mag zomaar aan mijn uiterlijk sleutelen.”

Het is duidelijk dat het bij Petra’s eerste behandelaar ontbrak aan een individuele benadering in het behandelplan. Met als resultaat dat men op elkaar gaat lijken. Of in het ergste geval: op een alien, zoals haar goede vriend het schetste.


Beunhazen

Het aantal cosmetische behandelingen in Nederland is de afgelopen jaren flink toegenomen. Enerzijds een goede ontwikkeling. Het verhoogt immers de kwaliteit van je leven. Anderzijds kent deze ontwikkeling ook nadelen: meer en meer hobbyisten betreden de markt en het is moeilijker om kwaliteit te herkennen.

“Door de wildgroei aan behandelaars stijgen de complicaties van injectables gigantisch, ziet ook Maarten Façee Schaeffer, cosmetisch arts KNMG en bestuurslid van de NVCG. “In 90 procent van de gevallen hebben de complicaties niet te maken met het geïnjecteerde product, maar met degene die het injecteert, zegt hij”…… En als je pech hebt, kan het inspuiten van fillers leiden tot het afsterven van weefsel en zelfs tot blindheid.”

Gelukkig komen zulke ernstige complicaties zeer weinig voor. Toch moeten ook wij helaas met enige regelmaat de schade van anderen herstellen. Wij raden dan ook aan op zoek te gaan naar specialisten op gebied van injectables. Met de juiste keurmerken en registraties. Waar de Elzen Kliniek uiteraard aan voldoet. Hoe je die herkent hebben we voor je op een rijtje gezet in onze checklist.


Ga voor kwaliteit

“Ook Maaike Dorsteen (44), ‘skinfluencer’ en beautyexpert bij Koffietijd raadt aan wat langer na te denken voordat je tot injectables overgaat. …Maar misschien wel haar belangrijkste tip: bespaar niet op je gezicht…. Je uiterlijk bijhouden door middel van botox en fillers is niet goedkoop. “Het eerste jaar moet je de behandeling wat vaker herhalen”, zegt Dorsteen. “Als het goed wilt doen, kost dat jaar je minimaal 800 euro..”

“Maar misschien wel haar belangrijkste tip: bespaar niet op je gezicht.”

Of dat nou bij de Elzen Kliniek is of niet, dit is wat wij al jaren adviseren: ga voor kwaliteit. Waar je een duurzaam en evenwichtig resultaat realiseert, met behoud van wat jou, jou maakt. Want het mooiste gezicht hebben we zelf!

Deel dit artikel met je omgeving!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Andere artikelen...

Gratis Zomerconsult

Wil je deze zomer een frisse en stralende uitstraling?

Boek nu je gratis Zomerconsult en maak laagdrempelig kennis met onze kliniek. Je komt alles te weten over de conditie van je huid, hoe je deze optimaal kunt beschermen en wat onze behandelingen voor jouw uitstraling kunnen betekenen.

Plan je gratis Zomerconsult voor 31 augustus 2024 en ontdek hoe jij stralend en fris de zomer in gaat!

Boek afspraak