Injectables

Bent u op zoek naar een kliniek voor een behandeling met injectables? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn de beste kliniek in Nederland die zich volledig op injectables richt (zie onderzoek Elsevier Weekblad 2020).

Injectables is de Engelse vertaling en verzamelnaam voor injectievloeistoffen die met een dunne naald worden geïnjecteerd. Voorbeelden van injectables zijn botuline toxine en fillers.

Wat houdt een behandeling met injectables precies in?

Bij een behandeling met injectables maken wij gebruik van botuline toxine en hyaluronzuur. Botuline toxine en hyaluronzuur zijn allebei injectables, maar ze gaan rimpels tegen op een andere manier. Het grote verschil tussen injectables die botuline toxine bevatten en cosmetische fillers als hyaluronzuur is de werkzaamheid en daarmee het type rimpels wat ze kunnen verhelpen.

Wat is de injectable botuline toxine?

Bij een behandeling met gebruik van botuline toxine wordt gebruik gemaakt van een gezuiverd eiwit dat door de bacterie ‘Clostridium botulinum’ wordt gemaakt. Gebruik hiervan remt de overdracht van prikkels van de zenuw naar de spier. Spieractiviteit is één van de mogelijke oorzaken van kraaienpootjes, fronsrimpels, marionetlijnen of andere rimpels. Kortom, rimpels die effect hebben op uw uitstraling.

De neurotoxinen in botuline toxine ontspant de spieren en werkt daardoor als een effectieve behandeling tegen rimpels. Het gaat dan om de rimpels en lijntjes die u ziet als u uw gezichtsspieren aanspant. De zogenaamde dynamische rimpels, deze zijn bijvoorbeeld te zien als u fronst en lacht. Een behandeling kent alleen een tijdelijk effect op de behandelde spier en heeft geen effect op de rest van het lichaam.

Hoe werkt de injectable hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die is opgeslagen in ons bindweefsel, de huid en het zenuwstelsel. Dit suikermolecuul is in de natuurlijke vorm enerzijds verbonden aan collageen en bindt zich anderzijds aan water. Het zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd en gewrichten soepel blijven. Naarmate u ouder wordt vermindert de aanmaak van hyaluronzuur. Hierdoor wordt de huid dunner en verliest u volume in bijvoorbeeld uw gezicht. Ook het vetweefsel wordt minder bij veroudering waardoor de mooie ronde en jeugdige vormen in een gezicht verdwijnen en zich bijvoorbeeld kraaienpootjes, fronsrimpels, marionetlijnen of wallen onder de ogen vormen. Kortom, rimpels die effect hebben op uw uitstraling. Fillers met hyaluronzuur kunnen volumeverlies en daarmee rimpelvorming effectief opvullen. Dit heeft een tijdelijk effect op de specifieke locatie en heeft geen effect op de rest van het lichaam. Bij de Elzen Kliniek wordt enkel gebruik gemaakt van geregistreerde geneesmiddelen die rimpels tegengaan.

Hoe snel werkt een behandeling met botuline toxine?

Een behandeling met botuline toxine duurt maximaal 20 tot 30 minuten. Het effect van een behandeling met botuline toxine is niet direct te zien. In de meeste gevallen is het maximale effect binnen twee weken bereikt. Een behandeling werkt gemiddeld drie maanden. Daarna neemt het effect af en begint de rimpel langzaam weer terug te komen. Dat is de reden waarom de Elzen Kliniek werkt met behandelplannen. Op deze manier worden rimpels structureel en gestructureerd behandeld, zodat het niet bij een incidenteel korte termijneffect blijft.

Hoe snel werkt een behandeling met hyaluronzuur?

De meeste behandelingen duren maximaal 20 tot 30 minuten. Na de fillerbehandeling met hyaluronzuur ziet u direct resultaat. Wel kan de huid nog wat rood en gezwollen zijn. Het uiteindelijke effect is na 3-5 dagen goed zichtbaar. Een optimaal resultaat ziet u echter na 3 tot 4 weken.

Hyaluronzuur geeft een mooi en natuurlijk resultaat waar u ongeveer zes tot twaalf maanden van profiteert. Daarom werkt de Elzen Kliniek met behandelplannen. Op deze manier worden rimpels structureel en gestructureerd behandeld, zodat het niet bij een incidenteel korte termijneffect blijft.

Waarom werkt de Elzen Kliniek met behandelplannen?

Een behandeling met injectables is bij ons een onderdeel van een persoonlijk behandelplan. In gezamenlijk overleg met de arts bekijken we uw gehele gezicht. Daarbij bespreken we uw doelen en wensen, die in uw persoonlijk behandelplan omschreven worden. Het gaat immers over uw gehele uitstraling en u wilt u zelf blijven herkennen. Want het mooiste dat u kunt worden, zijn en blijven, is uzelf.

Om dat mooie resultaat zo dicht mogelijk ‘bij u te laten blijven’, stellen wij de persoonlijke behandelplannen op. Want op deze wijze blijft het effect langere tijd gewaarborgd en is uw investering zo lang mogelijk waardevol.

Onze eigen unieke werkwijze voor een injectables behandeling

Zo’n persoonlijke behandelplan voor injectables is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en jarenlange ervaring van onze  kliniek en haar artsen. Deze unieke werkwijze is door de Elzen Kliniek zelf ontwikkeld en noemen wij de Tipping Point Approach™.

Wij stellen uw veiligheid boven alles

“Ik voel me hier altijd veilig” is een uitspraak die de meeste van onze cliënten doen in een recent onderzoek. Een uitspraak waar wij trots op zijn. Uw veiligheid staat immers boven alles. 

Wij realiseren ons namelijk als geen ander dat het bij injectables nog steeds gaat om een medische behandeling. Dat betekent dat wij er alles aan doen in systemen en protocollen om uw veiligheid te waarborgen. En dat doen wij al 15 jaar met bijna 40.000 behandelingen en ruim 5.000 tevreden cliënten. Voor uw veiligheid hebben wij alle registraties, certificeringen, diploma’s die van belang zijn: BIG-registratie, ZKN keurmerk, lidmaatschap NVCG, de door het ministerie van VWS beschermde titel Cosmetisch arts KNMG.
Hier ziet u hoe een behandeling met injectables. Op verschillende plekken is het volume hersteld met hyaluronzuur en is ontspanning gebracht met botuline toxine.

Klik op een van de foto’s voor meer voor- en na-foto’s

007-voor-de-behandeling.480x0

Voor

007-na-de-behandeling.480x0

Na

Benieuwd wat de Elzen Kliniek voor u kan betekenen?

Tevreden cliënten worden ambassadeurs

Wij zijn trots op het resultaat bij onze cliënten en ons excellente trackrecord van de behandelingen. Maar meer nog, zijn we trots dat onze cliënten hun naam en resultaat willen verbinden aan het uitdragen hiervan. Onze cliëntambassadeurs vertellen waarom zij kiezen voor de Elzen Kliniek.