Marionetlijnen

Behandelingen

Hoe ontstaan marionetlijnen?

Marionetlijnen zijn rimpels die vanuit de mondhoeken naar de kaaklijn lopen. Zijn ze diep, dan lijkt het net alsof je mondhoeken hangen. Vandaar dat deze rimpels vernoemd zijn naar de welbekende marionettenpoppen.  

Marionetlijnen ontstaan veelal door volumeverlies, als gevolg van het natuurlijk verouderingsproces. Het gebied rond de mondhoeken gaat wat afhangen door de zwaartekracht. Tegelijkertijd neemt het vet in de wangen af, waardoor de huid (en daarmee de mondhoeken) iets zakt. Verticale lijnen worden zichtbaar en veelal is een ontevreden, minder vrolijke, uitstraling het gevolg.

Behandeling

Marionetlijnen kunnen effectief verminderd worden door te liften met spierontspanners of met behulp van fillers. Op plekken waar volumeverlies heeft plaats gevonden zorgt een fillerbehandeling voor een mooi resultaat. Op gebieden met overmatige spieractiviteit hebben spierontspanners de voorkeur.

Onze artsen zullen je hierbij adviseren. Zij kijken daarbij naar jouw gehele gezicht om de harmonie en eigenheid in je gezicht te bewaken. Verandert een punt, dan heeft dat consequenties voor het geheel. Zo zullen zij samen met je bepalen wat het beste werkt voor jouw gezicht en jouw wensen. Want elk gezicht is anders.

Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonische kennismaking.

De basis, je gezicht, is er al. Ons unieke diagnosesysteem en jarenlange ervaring stelt onze arts in staat een plan op te stellen, dat jou de uitstraling geeft die je wenst. Gebaseerd op jouw eigen unieke kenmerken en wensen.

Met spierontspanners behandelen we oppervlakkig. Dit maakt de behandeling niet erg pijnlijk. De fillers van Juvederm®, Restylane® en Saypha® hebben een verdovende werking. Een behandeling is daardoor niet erg pijnlijk. Eventueel kan nog een additionele verdoving gebruikt worden.

Ons medisch team bekijkt voor elke behandeling ook jouw eigen unieke situatie en wensen. De behandeling zelf duurt slechts 5 tot 20 minuten. 

Zowel botulinetoxine als fillers zijn effectief voor het behandelen van de kaaklijn. Afhankelijk van uw eigen gezichtsstructuur en wensen.

Spierontspanners en fillers zijn veilige geneesmiddelen in zowel de medische-als de cosmetische sector. Bovendien werken wij werken enkel met de beste artsen en de beste producten. 

Met spierontspanners houdt het resultaat ongeveer 4-6 maanden aan. Met fillers kunt u rekening houden met 9-12 maanden.

Spierontspanners begint na 48u te werken. Het effect van een fillerbehandeling is vrijwel meteen zichtbaar. Meestal duurt het een week voor het eindresultaat zichtbaar wordt. Het optimale resultaat is bereikt na 2 weken. 

Voor een goed resultaat dat past bij jouw wensen en de harmonie en eigenheid van je gezicht, kijken onze artsen naar alle punten in jouw gezicht. En welke behandeling(en) jou het beste resultaat geven. Om deze reden werken wij met vanaf prijzen.

"Ik voel me weer zelfverzekerder en stap met een glimlach mijn bed uit."

Dit is er gedaan
Er zijn meerdere tipping points behandeld om dit resultaat te bereiken. 

Resultaat
“Mensen benaderen me ook anders sinds mijn behandeling, blijkbaar straal ik meer.”

Direct een afspraak maken?

Bij de Elzen Kliniek werken we met een klein betrokken team met persoonlijke aandacht voor jou. Professionals met passie voor het vak. Dat merken onze cliënten. Dat zien ze in de spiegel en voelen ze van binnen.

Direct een afspraak maken?

Bij de Elzen Kliniek werken we met een klein betrokken team met persoonlijke aandacht voor jou. Professionals met passie voor het vak. Dat merken onze cliënten. Dat zien ze in de spiegel en voelen ze van binnen.

Boek afspraak