Kraaienpootjes en de zomerzon: 10 tips

Kraaienpootjes: ze kunnen je weliswaar een vrolijke uitstraling geven, maar toch als storend worden ervaren. Bijvoorbeeld omdat ze je een oudere en vermoeidere indruk geven. Kraaienpootjes kunnen ontstaan door lachen en het samentrekken van de ogen, bijvoorbeeld bij fel zonlicht. Wanneer je jong bent, strijken deze plooien weer glad na het lachen. Wanneer we ouder worden, is onze huid echter minder elastisch en kunnen kraaienpootjes zichtbaar worden. Met de zomerzon in aantocht is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan het voorkomen van kraaienpootjes. Onderstaande tips kunnen je daarbij helpen:

  1. Gebruik een zonnebril: draag een zonnebril om te voorkomen dat je je ogen te veel samenknijpt in fel zonlicht. Dit vermindert de herhaalde beweging die kraaienpootjes kan veroorzaken.
  2. Zonnebrandcrème: gebruik dagelijks een zonnebrandcrème met een hoge SPF, zelfs op bewolkte dagen. Dit beschermt de gevoelige huid rond je ogen tegen schadelijke UV-stralen. Tip: Mineral Radiance SPF50 van SkinCeuticals biedt krachtige bescherming, is waterdicht en is ook geschikt voor de gevoelige huid.
  3. Hydraterende oogcrème: Breng een hydraterende oogcrème aan die speciaal is ontwikkeld voor de delicate huid rond de ogen, zoals de SkinCeuticals Eye Balm. Een rijke, hydraterende oogcrème en helpt bij vochtwallen, kraaienpootjes, huidverslapping en fijne lijntjes en rimpels.
  4. Hydratatie: drink voldoende water om je huid gehydrateerd te houden. Een goed gehydrateerde huid is elastischer en minder vatbaar voor rimpels.
  5. Gezonde voeding: eet een dieet rijk aan antioxidanten, zoals fruit en groenten, om je huid van binnenuit te beschermen tegen zonneschade.
  6. Antioxidanten: gebruik huidverzorgingsproducten met antioxidanten zoals vitamine C en E om schade door vrije radicalen, veroorzaakt door blootstelling aan de zon, te minimaliseren. Tip: CE Ferulic van SkinCeuticals. Deze krachtige formule biedt een beschermende functie en en pakt tevens fijne lijntjes, rimpels, verlies van stevigheid en de tint van de huid aan. 
  7. Pet of hoed: draag een pet of hoed met een brede rand om je gezicht en ogen te beschermen tegen direct zonlicht. Dit vermindert de blootstelling aan UV-stralen.
  8. Vermijd de zonstralen op het hoogtepunt: Blijf uit de zon tijdens de piekuren (tussen 10.00 en 16.00 uur) wanneer de UV-stralen het sterkst zijn.
  9. Niet roken: vermijd roken, omdat dit de huid veroudert en de kans op rimpels, waaronder kraaienpootjes, vergroot.
  10. Nachtelijke verzorging: gebruik ‘s nachts een voedende oog- en gezichtscrème om de huid te herstellen en te vernieuwen terwijl je slaapt. Tip: SkinCeuticals Age Interrupter. Een krachtige anti-aging creme. Geschikt voor alle huiden die huidveroudering willen behandelen. 


Hoewel je kraaienpootjes (preventief) kunt behandelen met spierontspanners en/of fillers, kun je met bovenstaande tips veel doen om ze te voorkomen. Door deze tips toe te passen, kun je de vorming van kraaienpootjes door de zon aanzienlijk verminderen en je huid gezond en jeugdig houden. Maar vergeet vooral niet om te genieten!

De zomer is ook een tijd om buiten te zijn, plezier te maken en te ontspannen. Waarbij je goede zorg draagt voor je huid, maar je er niet continu te veel zorgen over maakt. Geniet van de zon, lach veel en straal, want een gelukkige uitstraling is altijd het mooist.

Meer lezen over kraaienpootjes? Klik hier!
Meer leren over de bescherming van jouw huid of de producten van onze partner SkinCeuticals? Boek een persoonlijk huidverbeteringsadvies!

Deel dit artikel met je omgeving!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Andere artikelen...

Gratis Zomerconsult

Wil je deze zomer een frisse en stralende uitstraling?

Boek nu je gratis Zomerconsult en maak laagdrempelig kennis met onze kliniek. Je komt alles te weten over de conditie van je huid, hoe je deze optimaal kunt beschermen en wat onze behandelingen voor jouw uitstraling kunnen betekenen.

Plan je gratis Zomerconsult voor 31 augustus 2024 en ontdek hoe jij stralend en fris de zomer in gaat!

Boek afspraak