Meest gestelde vragen

 • Gaan mijn wensen altijd in vervulling?

  Bij de Elzen Kliniek staat een natuurlijk resultaat voorop en vooral een energieke, vitale uitstraling. Voor een ‘look-a-like’ of een glad gespoten gezicht kun je bij ons niet terecht. Met onze techniek en expertise krijg je wel de mooiste versie van jezelf.

 • Moet ik stoppen met roken?

  Voor filler behandelingen is het niet noodzakelijk om te stoppen met roken. Maar door roken veroudert je huid veel sneller dan wanneer je dit niet doet.

 • Wat is beter, tijdelijke of blijvende injectables en waarom?

  In de Elzen Kliniek werken we alleen met tijdelijke fillers. Botox® is ook een tijdelijk middel. Na ongeveer 1 tot 1,5 jaar zijn ze helemaal afgebroken door je lichaam. In Nederland worden permanente fillers nauwelijks nog gebruikt. Simpel omdat er steeds nieuwe tijdelijke fillers bijkomen, waarmee steeds nog betere en verfijndere resultaten bereikt worden. En bovendien zijn ze veiliger.

 • Mag ik alcohol drinken?

  Wij adviseren om de dag voor de behandeling en de dag van de behandeling zelf zeer matig te zijn met alcohol en, beter nog, een dagje over te slaan.

 • Wat gebeurt er tijdens een behandeling?

  Er worden voor de behandeling en voor de controle, altijd meerdere foto’s van je gezicht gemaakt door de begeleidende verpleegkundige, zodat je het resultaat, samen met de arts, goed kunt vergelijken. Deze foto’s komen in je dossier. In de behandelkamer wordt je huid gedesinfecteerd en kun je eventueel plaatselijk verdoofd worden. Voor de behandeling wordt heel precies aangetekend waar de filler wordt aangebracht; en na de behandeling wordt er druk toegepast om blauwe plekjes zoveel mogelijk te voorkomen.

  De behandeling zelf duurt ongeveer 15 à 20 minuten. Wanneer er meerdere zones worden behandeld of bij een behandeling met lichaamseigen vet duurt het 1 tot 1,5 uur. De arts brengt de fillers met een fijne, flexibele naald, of met ultradunne canules net onder het huidoppervlak in: zeer oppervlakkig voor fijne lijntjes en iets dieper voor de grotere rimpels en plooien of volume herstel. Ook een Botox® behandeling is maatwerk en varieert daarmee in het aantal van één tot meerdere kleine prikjes om het spiertje dat de rimpel veroorzaakt te ontspannen. Tijdens de gehele behandeling is er altijd een verpleegkundige aanwezig die je begeleidt totdat je vertrekt.

 • Moet ik speciale maatregelen nemen voor na de behandeling?

  Inspuitingen met fillers zijn weinig belastend, je hoeft geen speciale maatregelen te nemen.Wel is het handig coldpacks in huis te hebben om eventuele zwelling tegen te gaan. Eventuele blauwe plekjes kun je camoufleren met een oranje of huidkleurige camouflagestift (oranje neutraliseert blauw).

 • Mag ik in de zon na een fillerbehandeling?

  Wij adviseren mensen die zin hebben in een zonvakantie de injectablebehandeling na de vakantie te laten doen. Wij adviseren de eerste twee weken na een fillerbehandeling uit de zon te blijven. Een injectie gaat altijd gepaard met een kleine kans op een infectie en blootstelling aan de zon is dan niet bevorderlijk. Je loopt zelfs de kans dat eventuele blauwe plekjes permanent verkleuren. Als het in Nederland zonnig is, dan kun je je prima beschermen met SPF30 of 50. Je kunt gewoon genieten van het buitenleven, maar ga nooit ‘bakken’ en bescherm je huid door deze regelmatig met een goede zonnebrandcreme in te smeren.

 • Kan ik blauwe plekken krijgen en wat kan ik dan doen?

  Na een injectablebehandeling is er altijd een kans dat u een blauwe krijgt krijgt. Onder je huid liggen veel bloedvaatjes en tijdens het prikken wordt er soms net een geraakt. Doordat de bloedvaatjes beschadigd zijn, lekken ze bloed onder het huidweefsel en dit uitgelekte bloed onder de huid geeft de typische blauwe kleur. Vaak is de blauwe plek op de dag van de behandeling niet erg zichtbaar, maar de dag erna zie je de plek steeds blauwer worden. Een blauwe plek die door het prikken komt, is verder volkomen onschuldig.

  Zwelling en drukpijn

  Soms gaat een paarsblauwe plek gepaard met wat plaatselijke zwelling en drukpijn. Als je de blauwe plek aanraakt kan het pijnlijk zijn. De plek verdwijnt vanzelf binnen 5 tot 10 dagen. In die tijd (het genezingsproces) krijgt de blauwe plek achtereenvolgens de volgende kleuren: blauw, rood, paars, bruin/groen en geel. Daarna is de plek niet meer zichtbaar. Hoe groter de blauwe plek hoe langer het genezingsproces duurt. Soms kan een blauwe plek ‘uitzakken’. Bij een blauw oog kan de blauwe plek bijvoorbeeld wat uitzakken naar de wang.

  Een oudere huid krijgt vaak sneller blauwe plekken, omdat de wand van de bloedvaten dunner is geworden. Het duurt dan wat langer eer de plek is verdwenen. Mogelijk komt dit laatste omdat de vetlaag onder de huid ook dunner wordt. Als je bloedverdunners slikt zoals aspirine heb je ook meer kans op blauwe plekken. In antistollingsmiddelen zitten stoffen die, zoals de naam al zegt, de stolling van het bloed remmen. Bloedstolling is vaak de eerste fase van weefselherstel. Ook medicijnen zoals NSAID’s (Niet-Steroïde Anti-Inflammatoire Drugs zoals Ibuprofen en Diclofenac) kunnen de stolling remmen.

  Wat kan ik doen als ik een blauwe plek heb?

  De dag na de behandeling kunt u een warmtepack op de blauwe plek leggen. Dit zorgt ervoor dat de bloedvaten uitzetten, waardoor de bloedcirculatie op de plek wordt verhoogd. Dit bevordert het genezingsproces. Wikkel het warmtepack altijd in een hoes of theedoek voordat u deze op de huid plaatst, anders kan de huid verbranden. Natuurlijk kunt u ook met goede make-up de blauwe plek camoufleren.


  Slim plannen van de afspraak

  Bij het plannen van een afspraak, vragen wij u altijd of u in de dagen na de behandeling een belangrijke afspraak of een feestje hebt. Het is soms slim de behandeling een weekje uit te stellen.

 • Kan ik na de behandeling mijn gezicht laten masseren bij een schoonheidsspecialiste en mag ik gebruik maken van de sauna?

  De eerste paar weken na de behandeling wordt dit afgeraden. Hierna kun je weer naar de sauna en schoonheidsspecialiste. Ontspannende gezichtsmassages zijn prima, maar een bindweefsel massage is na een behandeling met fillers niet verstandig. We raden aan om te vertellen dat je een behandeling met fillers hebt gehad.

 • Hoe snel zie ik het resultaat?

  Botox® na twee weken, bij fillers direct.

 • Welke bijwerkingen zijn er?

  Na een injectiebehandeling kan er roodheid, zwelling of een blauw plekje rond de injectieplek ontstaan. Met wat camouflage valt dit nauwelijks op. Soms komt: pijn, gevoeligheid, hardheid, zwelling, bobbeltjes en jeuk voor. Elke injectie brengt ook een minimaal risico met zich mee. De meeste bijwerkingen zijn mild en verdwijnen binnen een paar dagen. Je kunt altijd contact opnemen met de kliniek. Onze zorg stopt niet bij de behandeling.

 • Krijg ik littekens van behandelingen met fillers?

  Nee, van inspuitingen met fillers krijg je geen littekens.

 • Wat kan er misgaan?

  De tijdelijke injectables van nu zijn heel veilig. Maar het is niet voor niets dat deze behandelingen door gespecialiseerde artsen moeten worden uitgevoerd. Ook al zijn de risico’s minimaal, heel zelden komt een allergie, verharding of een infectie voor. Daarom is goede voorlichting en goede nazorg zo belangrijk. Als cliënt kom je bij ons altijd terug voor controle en als het nodig is zijn we er. Het houdt niet op bij de behandeling alleen.

 • Is het noodzakelijk vrij te nemen van mijn werk?

  Na een Botox® behandeling kun je meteen weer aan de slag, deze behandeling kan bij wijze van spreken in je lunchpauze gedaan worden. Na een filler behandeling kunnen bij een dunne huid blauwe plekjes voorkomen. Als je dit niet storend vindt, hoef je geen vrij te nemen.

 • Hoe lang duurt het effect?

  Botox® verdwijnt na drie tot zes maanden. Fillers verdwijnen heel geleidelijk en zeker bij een herhaalbehandeling blijft het resultaat vaak veel langer dan twaalf maanden.

 • Kan ik ook één ding laten doen?

  Natuurlijk! De mooiste versie van jezelf is soms niet meer dan een prikje Botox® of het vullen van een mondhoek. Het hoeft niet altijd veel en groot te zijn, ook met kleine etappes creëer je meteen al een veel betere uitstraling.

 • Hoe wordt mijn privacy beschermd?

  Recht op privacy en geheimhouding

  De Elzen Kliniek respecteert de privacy van al haar cliënten, alsook de gebruikers van de internetsite. Wij  behandelen de persoonlijke informatie die u ons geeft altijd strikt vertrouwelijk. Ook zullen wij in overeenstemming met uw wensen daarmee omgaan. Bij uw bezoek aan onze kliniek of internetsite kunnen uw gegevens op verschillende manieren worden geregistreerd, zoals in uw medisch dossier of via het door u ingevulde contactformulier. Deze gegevens gebruiken wij uitsluitend voor eigen gebruik en voor het toezenden van de door u aangevraagde informatie. Wij verstrekken uw gegevens nooit aan derden. Alle informatie wordt opgeslagen in onze beveiligde databases.

   

  Voor- en nafoto's

  Alle voor- en nafoto's die u op onze internetsite ziet, zijn van cliënten van de Elzen Kliniek en zijn geplaatst met hun nadrukkelijke toestemming.

 • Kan ik jullie na de behandeling altijd bereiken?

  Tijdens de kantooruren: 035 699 15 15. Buiten de kantooruren: 06 55 11 66 44. Er is altijd een arts die dienst heeft.

Wij helpen je in elke situatie grip te krijgen op de impact die je maakt!

Bel ons op 035 699 15 15 of