Columns

Blog dr. Helga van den Elzen | Anti-aging bestaat niet

TN_Helga

Wil je dat ik je dertig jaar jonger maak? Dan ben je aan het verkeerde adres. Anti-aging, oftewel ouderdomsverschijnselen koste wat kost bestrijden, is onzin. Als jij zestig bent, is het onmogelijk om eruit te zien als iemand van dertig. Wat wel kan, is gracieus ouder worden door hier en daar een beetje bij te sturen.  

Lees meer

Blog dr. Helga van den Elzen | Krimpers en zakkers

Helga 2

Dat je gezicht veroudert, is zeker. Maar hóé je gezicht veroudert, dat is onder meer vastgelegd in je genen. En dit ziet er bij iedereen anders uit. Zo zijn er krimpers, bij wie het gezicht een beetje naar binnen trekt. En er zijn zakkers, bij wie de huid niet naar binnen valt, maar naar beneden gaat hangen.

Lees meer

Blog dr. Helga van den Elzen | Grip op je uitstraling

Helga 2

Dat uitstraling belangrijk is, wisten we al. En dat ze invloed heeft op hoe wij onszelf en anderen zien, weten de meeste mensen ook al. Maar dat je er zelf ook invloed op hebt, dat is voor de meesten van ons nieuw. Hoe doe je dat?

Lees meer

Blog dr. Helga van den Elzen | De beauty bias: zó worden we beïnvloed door schoonheid

Helga

De schoonheid van anderen maakt heel wat bij ons los. We kijken niet alleen graag naar mooie mensen, we denken ook dat ze slimmer en aardiger zijn dan anderen. Onbewust worden we meer beïnvloed door schoonheid dan we denken. Dat zet je aan het denken over je eigen uiterlijk.   

Lees meer

Blog dr. Helga van den Elzen | Verbeter je uitstraling, gebruik je gezicht

Helga 2

Hoe wil jij overkomen op anderen? Wat wil jij uitstralen? Iedereen wil aantrekkelijk zijn. Dat genereert economisch, sociaal en in de liefde het meeste succes. Maar vaak wordt gedacht dat aantrekkingskracht alleen draait om een mooi en jong gezicht.   

Lees meer

Puur natuur | column Yolande de Best

Yolande de Best

Een beetje nieuwsgierig was ik wel naar Helga’s tiental, zoals ik de tien mensen was gaan noemen die ik zou interviewen voor de nieuwe video’s van de Elzen Kliniek. Hoe zouden ze er uitzien? Zou ik überhaupt kunnen raden wie wat had laten doen? Wat voor types zouden ze eigenlijk zijn? Behalve dat ze natuurlijk stuk voor stuk lekker ...

Lees meer

Verkiezingen winnen met je gezicht

Helga 2

Als lijsttrekker bij de lokale verkiezingen krijg je slechts een eenmalige kans om een impact te maken op het kiezend publiek. Vrijwel onbekend is hoe cruciaal de rol van het gezicht van de lijsttrekker is.

Lees meer

Waarom vinden we ouder worden eng? | column dr. Helga van den Elzen

Helga 2

Waarom hebben we toch zoveel moeite met ouder worden? Waarom kijken we zo huiverig naar het groeiende aantal kaarsjes op de taart? Waarom zijn we zo bang voor onze leeftijd? We kunnen het niet veranderen. Of toch wel?

Lees meer

Ik wil niet dat mijn kwalen mij definiëren | column Hans Blommaert

Hans Blomaert

Ik zag er niet eens zo slecht uit toen ik, ruim twee jaar geleden, mijn eerste afspraak in de Elzen Kliniek had. Wel vroegen al langere tijd veel mensen voortdurend aan me of ik moe was. Alhoewel ik niet moe was, zag ik er wel zo uit.

Lees meer

Natuurlijk ouder worden? | column Annemarie Postma

Annemarie Postma 2

Natuurlijk’ ouder worden, hoe doen we dat? De natuur z’n gang laten gaan, de lappen er maar bij laten hangen en de boel de boel laten? Wordt dat bedoeld met natuurlijk ouder worden? Omdat dat ‘authentiek’ zou zijn, ‘eerlijk’ en dus ‘natuurlijk’? Vragen die ik als schrijver van boeken over persoonlijke groei, acceptatie en zelfcompassie natuurlijk maar al te vaak krijg.

Lees meer

Wij helpen je in elke situatie grip te krijgen op de impact die je maakt!

Bel ons op 035 699 15 15 of