Blog dr. Helga van den Elzen | Anti-aging bestaat niet


Wil je dat ik je dertig jaar jonger maak? Dan ben je aan het verkeerde adres. Anti-aging, oftewel ouderdomsverschijnselen koste wat kost bestrijden, is onzin. Als jij zestig bent, is het onmogelijk om eruit te zien als iemand van dertig. Wat wel kan, is gracieus ouder worden door hier en daar een beetje bij te sturen.  

 

Merk je aan je uiterlijk dat je ouder wordt, dan is dat best even schrikken. Want jong associëren we met succesvol en oud met afgeschreven. Sommige mensen doen er daarom alles aan om ouderdomsverschijnselen weg te poetsen. Anti-aging noemen we dat. Ik zeg je: totaal onrealistisch. Anti-aging is onzin. Maar lijdzaam accepteren dat je lichaam veroudert, dat hoeft ook niet. Houd grip op het ouder worden met agemanagement.


Lijntjes om trots op te zijn

Agemanagement houdt in dat je het feit dat je een jaartje ouder wordt, omarmt. En dat je, waar mogelijk, subtiele aanpassingen doet om ouder te worden op een manier die bij je past. De focus ligt niet op elke rimpel, maar op een totaalplaatje dat past bij je zelfbeeld en persoonlijkheid. Neem Marian Mudder. Zij wil eruit blijven zien als zichzelf. Niet als de Marian van twintig jaar geleden, maar als de zelfbewuste, energieke vrouw die ze nu is. Marian: "Het leven tekent een gezicht, en dat is niet altijd verkeerd. Met wat lijntjes in het gelaat en omhoog krullende mondhoeken vertel je dat je je met verve door het leven hebt geslagen, wat een enorm voordeel kan zijn bij een sollicitatiegesprek." 


Het gaat niet om die ene rimpel

Agemanagement betekent dat je niet focust op die ene rimpel, maar op de reden waarom die rimpel jou stoort. Want vaak gaat het niet om een rimpel, maar om het gevoel dat je niet meer zo jong en gewild bent. Agemanagement begint dan ook met zelfacceptatie. Denken: prima, ik ben wie ik ben en ik ga roeien met de riemen die ik heb. Kijk naar het geheel van je gezicht en focus niet op één punt. Anders eindig je met een zichtbaar gevulde lip of een te grote verandering, waardoor de harmonie van je gezicht is verstoord. Als je op tijd vaststelt wat de ontwikkelingen van je gezicht zullen zijn als je ouder wordt, kun je hier meer grip op krijgen. Zo kun je veroudering managen in plaats van bestrijden.

Op dit moment worden de ervaringen van dr. Helga van den Elzen vastgelegd in een boek. Dit boek zal begin 2017 verschijnen.

Wij helpen je in elke situatie grip te krijgen op de impact die je maakt!

Bel ons op 035 699 15 15 of