Blog dr. Helga van den Elzen | Grip op je uitstraling


Dat uitstraling belangrijk is, wisten we al. En dat ze invloed heeft op hoe wij onszelf en anderen zien, weten de meeste mensen ook al. Maar dat je er zelf ook invloed op hebt, dat is voor de meesten van ons nieuw. Hoe doe je dat? 


Ons gezicht is cruciaal in onze uitstraling. Onze uitstraling wordt niet alleen bepaald door de fysieke kenmerken van ons gezicht, maar ook hoe je deze eigenschappen gebruikt. Door te weten welke uitstraling bij je past, kun je je gezicht op de juiste manier benutten. Zo heeft een lerares er meer aan om een vriendelijke, toegankelijke en betrouwbare uitstraling te hebben, zodat de leerlingen zich meer op hun gemak voelen bij haar. Een minister-president, of een zakenvrouw die haar team moet leiden, is meer gebaat bij een competente, betrouwbare en krachtige uitstraling. Iets waardoor anderen hen als een echte leider zien, en dat helpt hen om de boodschap daadkrachtig over te laten komen.

dr-helga-van-den-elzen-3

 

"Het hebben van een uitstraling die past bij een functie of in een bepaalde situatie, leidt tot succes op zowel sociaal alsook professioneel gebied." 

 

 


Dr. Helga van den Elzen geeft een aantal tips over hoe jij invloed kunt hebben op jouw uitstraling: “Het hebben van een uitstraling die past bij een functie of in een bepaalde situatie, leidt tot succes op zowel sociaal alsook professioneel gebied. Kennis hebben van de invloed van je gezichtscommunicatie is daarbij essentieel. De vorm, mimiek en stand van je gezicht bepalen of je als competent, krachtig, vriendelijk, etc. gezien wordt, of juist zwak, soft, boos, onbetrouwbaar, etc. Zo staat bijvoorbeeld een krachtige kaaklijn voor sterk, competent en dominant. Een zwakke kaaklijn wordt door ons, meestal onbewust, geassocieerd met weinig kracht en met onderdanigheid. Je wint alleen al aan kracht in uitstraling door je kin iets naar voren te steken als je een punt maakt. En een bijkomend effect is dat ook je stem daardoor meer intonatie krijgt en krachtiger wordt.

Een ander bijzonder voorbeeld is het effect van de glimlach. We denken dat als je glimlacht, je vriendelijk overkomt. En dat is ook zo. Maar maak je tijdens een belangrijke zakelijke meeting een  statement, lach dan niet. Glimlachen op het verkeerde moment straalt onderdanigheid uit en zeker geen competentie. Wil je tijdens een lezing het publiek voor je winnen, geef het dan je mooiste glimlach. Ben je nerveus en wil je toch een echte glimlach produceren, denk dan heel even (een seconde) aan iets waar je heel blij van wordt, zoals de geboorte van je kind of je trouwdag. Zo tover je vanzelf een echte glimlach op je gezicht met een versterkend effect. Want een fakeglimlach, die herkennen we uit duizenden.

Kortom: Het is nuttig te weten welk verhaal je gezicht vertelt. Als alles klopt, en je grip hebt op je uitstraling, kun je vaak meer realiseren en voel je je prettiger."

De Elzen Kliniek brengt je uiterlijk in harmonie met je innerlijk. Op een natuurlijke wijze. Wij bewaken de eigenheid van je gezicht en geven het de optimale uitstraling. Elke behandeling is gebaseerd op wetenschap. Dr. Helga van den Elzen is de grondlegster van injectables in Nederland en een internationale autoriteit op haar vakgebied.

Op dit moment worden de ervaringen van dr. Helga van den Elzen vastgelegd in een boek. Dit boek zal in het najaar van 2016 verschijnen. 

 

Wij helpen je in elke situatie grip te krijgen op de impact die je maakt!

Bel ons op 035 699 15 15 of