Blog dr. Helga van den Elzen | Krimpers en zakkers


Dat je gezicht veroudert, is zeker. Maar hóé je gezicht veroudert, dat is onder meer vastgelegd in je genen. En dit ziet er bij iedereen anders uit. Zo zijn er krimpers, bij wie het gezicht een beetje naar binnen trekt. En er zijn zakkers, bij wie de huid niet naar binnen valt, maar naar beneden gaat hangen.


Bij het verouderen van je gezicht denk je al snel aan de huid. Maar er zijn nog drie elementen die een rol spelen:
1. Onderhuids vet: neemt af.
2. Spieren: je krijgt lijnen op de plekken waar je vaak dezelfde mimiek gebruikt.
3. Botstructuur: je botten slinken en gaan zich herstructureren.
4. De huid: die veroudert door de zon en je leefstijl.

60% van hoe jij veroudert, ligt vast in je DNA. Een gezonde leefstijl helpt dus maar gedeeltelijk om je huid jong te houden.

dr-helga-van-den-elzen-3

Het verschil zit in je botten

Heb je bij jezelf of anderen weleens opgemerkt hoe het gezicht veroudert? Je voorhoofd verandert, je kin krimpt, je oogkassen worden groter, je kaken worden hoekiger en je jukbeenderen platter. Eerst dachten artsen dat veroudering van het gezicht vooral met de huid te maken had, maar sinds 2010 weten we dat er een belangrijkere factor is: je botstructuur. Het zijn de significante veranderingen in je botstructuur die ervoor zorgen dat je er anders uit gaat zien als je ouder wordt.


Krimpers en zakkers

Als je gezicht veroudert, kan dit op twee manieren gebeuren: krimpen en zakken. Bij krimpen is het alsof je gezicht naar binnen wordt gezogen. Je hebt niet genoeg stevigheid meer om de huid in vorm te houden. Dat creëert schaduwen, en dat zie je op je wangen en onder je wenkbrauwen. Bij zakken heb je ook minder stevigheid in je gezicht, maar wel onderhuids vet. Daardoor valt de huid niet naar binnen, maar gaat die langzaam een beetje naar beneden hangen. Zowel voor krimpers als zakkers zijn er manieren om de jeugdigheid weer terug in het gezicht te krijgen. Bij krimpers helpen injectables vaak om de wangen steviger te maken. Bij zakkers biedt een lower liquid facelift uitkomst.

Als je iets aan de veroudering in je gezicht wilt doen, begint dat bij de Elzen Kliniek met een zorgvuldige intake. Daarbij kijken we aandachtig naar de elementen in jouw gezicht. Vervolgens overleggen we met jou hoe we je uitstraling op een natuurlijke manier positiever kunnen maken. Elke behandeling is gebaseerd op wetenschap. Dr. Helga van den Elzen is de grondlegster van injectables in Nederland en een internationale autoriteit op haar vakgebied.

Op dit moment worden de ervaringen van dr. Helga van den Elzen vastgelegd in een boek. Dit boek zal in het najaar van 2016 verschijnen.

Wij helpen je in elke situatie grip te krijgen op de impact die je maakt!

Bel ons op 035 699 15 15 of