Geen twintig meer | column Marian Mudder


foto_Marian_Mudder‘Geen twintig meer’ staat er in een niet nader te noemen roddelblad. Nou wist ik dat al een tijdje maar het is fijn dat het roddelblad ook de rest van Nederland op de hoogte brengt. De tekst staat bij een foto van mij, genomen op de rode loper. De foto is me toegetwitterd door een hard core fan. Hij heeft er de tekst: ‘gemeen, hè, ik vind het wel cool’ bij getwitterd. Dat laatste is aardig. Dat is mooi, dat moeten we koesteren. Vandaar dat ik denk dat we hier te maken hebben met een hard core fan, want wie anders vindt een wat oudere vrouw ondanks te dikke bovenarmen cool. Want daar ging het namelijk om. Mijn bovenarmen waren te dik. Het advies was: een jasje. Ik had een jasje moeten aantrekken om mijn te dikke bovenarmen, de welbekende ‘Juliaantjes’ te bedekken.

Enfin, ‘ik ben immers geen twintig meer’, zo wist het roddelblad te melden. Waar een mens al niet aan moet denken vandaag de dag. Nee, je doet het niet snel goed. Of je doet te veel moeite om beeldig te blijven of te weinig. Mannen mogen hamsterwangen kweken en hangbuiken kweken dat het een lieve lust is, het komt hun knuffelfactor alleen maar ten goede. Vrouwen daarentegen wacht een ander lot. Het komt ze te staan op een reprimande of op het predikaat ‘sneu’. Madonna bijvoorbeeld is sneu want ze vecht ‘tevergeefs’ tegen de ouderdom. De Stones of Bob Dylan daarentegen worden bewierookt met bewoordingen als ‘de eeuwige jeugd van ouwe rockers’ en ‘legendes leven nog’. Misschien moet ik een snor laten staan en een hangbuik laten groeien, ben ik overal vanaf. Ik ben geen twintig meer. Ik weet het. Ik word ouder met alle passie, trots en eeuwige jeugd die ik in me heb. Joechei. Een gelukkig en vooral beeldig 2014.

Marian Mudder (1958) is schrijfster, freelance publiciste, actrice en coach. Ze werd vooral bekend door haar rol als Vera Prins de tv-serie Baantjer. Onlangs verscheen haar derde boek, 'Volgende keer bij ons'.

Klik hier voor meer columns van Marian Mudder

Wij helpen je in elke situatie grip te krijgen op de impact die je maakt!

Bel ons op 035 699 15 15 of