Artikel in Santé | Spoedcursus Charisma

We doen ons best er een beetje leuk uit te zien, maar hoe zit het met onze likeability? Een mooi uiterlijk helpt, maar is geen garantie om leuk gevonden te worden. Er zijn gelukkig allerlei manieren waarop je je aantrekkingskracht kunt vergroten.

 

Download het artikel

Charisma is maakbaar

“Het gaat er niet om of je bloedmooi bent, je uitstraling telt”, vindt dr. Helga van den Elzen, cosmetisch arts van de gelijknamige kliniek. Volgens haar is charisma deels maakbaar: “Het frisse van een jeugdig uiterlijk vinden we aantrekkelijk. Jeugd staat voor gezondheid en vitaliteit en daarmee ook voor schoonheid. Rond je vijfentwintigste ben je op je top, daarna wordt alles minder, te beginnen met het volume van je gezicht. Maar het leven houdt niet op na je vijfentwintigste, het begint pas. Als je wat ouder wordt, is het belangrijk een ander schoonheidsideaal na te streven. Je krijgt dat jonge uiterlijk toch nooit meer terug, dus dan is het veel reëler om te gaan voor een prettige uitstraling.” 


In haar praktijk kijkt dr. Van den Elzen met een scherp cosmetisch en anatomisch oog naar haar cliënten. Twee dingen zijn daarbij belangrijk: de statische component van het gezicht (schoonheid) en de dynamische component (emotie en uitstraling). “Wat ik wil bereiken, is de juiste combinatie van die twee componenten, dus schoonheid verenigen met emotie en uitstraling, waarbij uitstraling altijd belangrijker is dan schoonheid. Een succesvol eindresultaat van injectables zit ’m vaak in kleine dingen. We kunnen neerslachtig hangende mondhoeken met een paar fillers net even omhoog laten wippen. Een bozige frons verdwijnt met een paar prikjes Botox, die de stand van je wenkbrauwen iets liften. Hierdoor krijg je weer een open, vriendelijke blik. Voor een sympathiekere uitstraling brengen we de jeugdige hartvorm weer terug in het gezicht, door met fillers de kaaklijn, wangen, slapen en jukbeenderen iets op te vullen.” In de Elzen Kliniek is dus niet een strak, rimpelloos uiterlijk het doel, maar een uitstraling die past bij hoe je je voelt en wie je bent. Of, zoals dr. Van den Elzen het verwoordt: ”Je krijgt de mooiste versie van jezelf, en dat geeft automatisch meer zelfvertrouwen.”

Download het hele artikel (pdf).

Wij helpen je in elke situatie grip te krijgen op de impact die je maakt!

Bel ons op 035 699 15 15 of