Artikel | Plus Magazine 01-2013 botox en fillers


Botox, fillers… er wordt over gepraat alsof het de gewoonste zaak van de wereld is om zo een strakke huid te krijgen. Maar wat doen die middelen eigenlijk? En hoe veilig zijn ze? Tien vragen aan gerenommeerde cosmetisch artsen. Onderstaand leest u de antwoorden van Dr. Helga van den Elzen.

 Drie | Wat doet een filler?

“Naarmate we ouder worden, verliest ons gezicht volume. Daardoor staat de huid niet langer strak gespannen, maar verslapt en gaat hangen”, legt Helga van den Elzen uit. Zij is cosmetisch arts en eigenaresse van de Elzen Kliniek. “Door op een paar plaatsen fi llers in te spuiten, brengen we het volume terug. Het vullen van de zijkanten van het gezicht en de kaaklijn zorgt er bijvoorbeeld voor dat de contouren weer strakker worden. En door het vullen van de neus-lippenplooi en de wang vlak onder het jukbeen haal je vermoeidheid en scherpte uit het gezicht.”

 

 Vier | Zakt je huid niet in als de filler is uitgewerkt?

“Tijdelijke fillers, waar wij uitsluitend mee werken, blijven negen maanden tot een jaar zitten”, stelt Helga van den Elzen. “En het aardige is dat wanneer je de behandelingen herhaalt, het effect steeds langer zichtbaar blijft. Zo hebben we een behandeling met hyaluronzuur, een stof die ook van nature in de huid voorkomt. Herhaaldelijk gebruik hiervan zorgt dat de huid zelf weer collageen gaat aanmaken, het ‘cement’ dat voor volume zorgt. Als het effect is uitgewerkt, zakt de huid dus niet in. Integendeel, de werking is zelfs preventief omdat je veroudering en zwaartekracht allebei – tijdelijk – uitschakelt.”

Negen | Hoe vind ik een goede arts die ervaring heeft met deze technieken?

“Stel vooral veel vragen, bijvoorbeeld hoe vaak en hoelang een arts met injectables als botox en fillers werkt”, raadt Helga van den Elzen aan. “Wie wil weten of hij of zij in goede handen is, kan controleren of een arts bij de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde aangesloten is. Klinieken hebben, als het goed is, een ZKN-keurmerk van Zelfstandige Klinieken Nederland.”

Meer informatie over de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde via www.nvcg.nl of T 0475-33 45 90. Meer over het ZKN-keurmerk is te vinden op www.zkn.nl, of via T 070-317 79 80.

Download het hele artikel uit Plus Magazine (januari 2013)

 

Wij helpen je in elke situatie grip te krijgen op de impact die je maakt!

Bel ons op 035 699 15 15 of