Actualiteit | Je uiterlijk en de overgang


Actrice Isa Hoes (49) is niet meer zo met haar uiterlijk bezig. Sinds ze in de overgang is, vindt ze het minder belangrijk. Samen met actrice Medina Schuurman (47) schreef ze een boek over de overgang. In deze periode kan ook je gezicht opeens sterk veranderen.

Hoes en Schuurman zien de overgang als een bevrijding, omdat uiterlijk volgens hen minder belangrijk wordt. "Je hóéft niet meer de strakste te zijn." In het boek 'Te Lijf - de kunst van het ouder worden'  beschrijven zij wat je te wachten staat tijdens de menopauze. Ook onderwerpen als botox blijven niet onbesproken.

 

Bij overgangsverschijnselen denk je al snel aan opvliegers, maar in onze praktijk zien wij ook mensen bij wie de overgang sporen nalaat in het gezicht. Mevrouw Rippen is zo iemand. Zij had de pech dat er in korte tijd veel onderhuids vet uit haar gezicht verdween. Binnen drie maanden was haar rechterwang compleet ingevallen. Dit verschijnsel is gelukkig zeldzaam en bovendien is het goed te behandelen. Mevrouw Rippen had na een behandeling haar volle gezicht weer terug. 

Wij helpen je in elke situatie grip te krijgen op de impact die je maakt!

Bel ons op 035 699 15 15 of