Actualiteit | Plastisch chirurgen luiden de noodklok


Steeds meer mensen worden de dupe van slecht uitgevoerde cosmetische behandelingen, zoals ooglidcorrecties, fillers en liposucties. Vier op de vijf plastisch chirurgen krijgen elke maand mensen binnen met ernstige complicaties door ondeskundig handelen. Zij luiden daarom de noodklok. En terecht. Niet voor niets gaan er stemmen op dat cosmetisch arts een beschermde titel moet worden, zodat je met zekerheid kunt kiezen voor een professionele, betrouwbare arts. Het gaat tenslotte wel om je gezicht.


'Kijk uit. Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken. Een geslaagde ingreep begint bij een goede arts.' Sinds kort eindigen reclames voor cosmetische behandelingen met deze waarschuwing. Een goede actie van minister Edith Schippers (Volksgezondheid), want de stap naar een botoxspuitje is steeds sneller gemaakt. Tegenwoordig bieden zelfs kappers botoxbehandelingen aan. Maar botox is van een heel andere orde dan een mooi kapsel. Het gaat om een verandering aan je gezicht. Zo'n behandeling kan alleen goed worden uitgevoerd door een echte arts met de juiste opleiding en ervaring.

Plastischchirurgen luidendenoodklok_570x368

Cosmetische operaties dienen deskundig en onder veilige omstandigheden te worden uitgevoerd om de patiëntveiligheid te garanderen. Kies daarom altijd voor een ervaren arts die in elk geval het ZKN-keurmerk heeft. Alle klinieken met het ZKN-keurmerk voldoen aan strenge kwaliteits- en professionaliteitseisen die ook gelden voor de reguliere ziekenhuizen. De Elzen Kliniek heeft een team bestaande uit een plastisch chirurg, een internist en een dermatoloog. Zij stellen hun jarenlange expertise en kennis ter beschikking om up-to-date, veilige en uitstekende kwaliteit van behandeling te leveren.

Naast medische deskundigheid is het belangrijk dat een arts goed met cliënten doorspreekt hoe zij hun uitstraling willen veranderen en wat daarvoor nodig is. Botox is niet altijd het juiste middel om een positievere uitstraling te bereiken. Soms bieden fillers een beter resultaat. Een arts die verstand heeft van gezichtskenmerken en goed luistert naar je wensen, kan je hierover het beste adviseren. Zo weet je tenminste zeker dat je de uitstraling krijgt die bij je past op een veilige, weloverwogen manier. Bij de Elzen Kliniek nemen we altijd rustig de tijd voor het intakegesprek. Tijdens dit consult spreekt de arts alles met je door. We plannen de behandeling niet te snel na de intake, zodat je bedenktijd hebt. Tijdens de behandeling vertellen we je precies wat er gebeurt en een week later bellen we je om te vragen hoe je nieuwe uitstraling bevalt.

Als Elzen Kliniek zijn we heel blij dat de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG) van 'cosmetisch arts' een beschermde titel wil maken, zodat niet iedereen zich zomaar cosmetisch arts kan noemen. Minister Schippers liet dit voorjaar weten dat ze dit initiatief steunt.

reclameslogan en beeldmerk

 

Wij helpen je in elke situatie grip te krijgen op de impact die je maakt!

Bel ons op 035 699 15 15 of