Behandeling uitgelicht | Een strakke kaaklijn met fillers


De kaaklijn bepaalt voor een belangrijk deel de vorm van je gezicht. En je gezichtsvorm is weer bepalend voor je uitstraling. Naarmate je ouder wordt, verandert je kaaklijn en daarmee ook je uitstraling. Hoe ga je daarmee om?

1. Het issue

Sta je in de file en kijk je opzij, dan zie je de bestuurder van de auto naast je 'en profil'. In een seconde schat je zijn leeftijd in, afgaande op de kaaklijn. Dit doen we allemaal onbewust en het gaat razendsnel. De kaaklijn vormt hiermee, naast het bestaan van rimpels, een belangrijke aanwijzing voor iemands leeftijd. Ook zegt de kaaklijn iets over jouw persoonlijkheid: dominant (bij een scherpe kaaklijn) of zacht (bij een ronde). Wat iedereen gemeenschappelijk heeft, is dat je botstructuur krimpt bij het ouder worden, waardoor je kaaklijn verandert. Als veroudering erg hard gaat, wordt je kaaklijn minder uitgesproken. Hij verandert, maar nooit ten goede. Je kaaklijn vervlakt, zakt uit of loopt van je oorlel in een keer over in het kwabje naast je kin.

2. De oorzaak

De belangrijkste verandering als je ouder wordt, is het krimpen van je botstructuur. Vooral je kaakbot slinkt drastisch. De huid gaat daardoor te ruim zitten om het bot en gaat dus hangen. Op drie plaatsen om het kaakbot zitten bindweefselbandjes die de huid stevig met het bot verbinden. In de ruimtes tussen die bandjes zakt de huid steeds verder uit. Dat heeft enkele gevolgen. Het eerste is de hamsterwang: een wang die door gebrek aan volume is gaan hangen. Deze zie je zelf het meest. Het tweede deukje, een soort golfjesbeweging in je kaak, zie je alleen van de zijkant. De kaakhoek bij het oor verdwijnt vaak volledig, waardoor de kaaklijn van je oorlel recht naar het kwabje van je kin loopt.

De snelheid waarmee je kaaklijn slinkt, hangt af van de vorm die je kaaklijn heeft. Met een brede, scherp gedefinieerde kaaklijn is de kans op zichtbare kwabjes en deukjes veel kleiner dan bij een smalle, ronde kaaklijn.

Is jouw kaaklijn breed, gemiddeld of smal? Doe de test.

3. De oplossing

De huid wordt te ruim voor wat eronder zit, dus als oplossing denk je dan al snel aan het straktrekken van de huid met een facelift. Daarmee maak je de huid een maatje kleiner. Een andere oplossing is: teruggeven wat de natuur je afgenomen heeft. Het doel is om de originele vorm van je kaaklijn zo veel mogelijk te herstellen. Afhankelijk van jouw type kaaklijn, bepaalt de arts hoe je dit doel kunt bereiken. Heb je sterk hangende wangen, dan is liften soms nodig. Maar meestal is het beter wanneer je het gezicht op strategische plekken opvult. Op die manier wordt je huid strakker en komen de contouren van je kaaklijn terug. Het herstellen van een kaakijn in de originele vorm is een vak apart. In het gezicht hangt namelijk alles met elkaar samen: ook het type gezichtsvorm en het type kaaklijn die jou kenmerken. Met die samenhang in gedachten zal de arts fillers plaatsen op strategische plekken.

Wanneer kun je het beste iets aan je kaaklijn laten doen? Zodra de eerste verschijnselen zich voordoen. Hoe ouder je bent, hoe lastiger het is om de kaaklijn te herstellen. Er is dan meer nodig, omdat de botstructuur dan al verder is geslonken. 

4. Het resultaat

Het is wetenschappelijk bewezen dat we de vorm van een gezicht associëren met een krachtige, competente en professionele uitstraling. Wanneer je ouder wordt, verlies je aan volume in je gezicht en daarmee ook aan uitstraling. Zonder te overdrijven kun je een gezicht dat lichtjes begint uit te zakken, in zijn oorspronkelijke vorm herstellen. Bij een relatief snel verouderende kaaklijn zorg je er op deze manier voor dat je uitstraling jeugdig en energiek blijft. Omdat het slinken van de botten doorgaat, is het af en toe nodig om de kaaklijn bij te werken. Hoe vaak, dat hangt af van de behandeling. Wacht je lang met het bijwerken van fillers, dan moet er meer worden ingespoten. Het is net als bij de tandarts: als je elk halfjaar gaat, werk je aan het behoud van je gebit. Ga je elke vijf jaar, dan moet je hele gebit gereviseerd worden. Regelmatig bijwerken is dus beter voor het behoud van je uitstraling. Meer weten?

 

Wij helpen je in elke situatie grip te krijgen op de impact die je maakt!

Bel ons op 035 699 15 15 of