Behandeling uitgelicht | Rimpels tussen neus en mondhoeken


De lijnen tussen je neus en je mondhoeken worden ook wel de lachlijn of neus-lippenplooi genoemd. Deze lijnen bepalen grotendeels hoe oud je eruit ziet. Wat kun je doen als deze lijnen diepe groeven worden?


1. Het
issue

Iedereen heeft ze: lachlijnen. Dat zijn de lijnen die tussen je neus en je mondhoeken lopen. Deze worden ook wel neus-lippenplooi genoemd. Deze lijnen zijn bepalend voor hoe oud je eruitziet. Dat blijkt uit een onderzoek waarbij deelnemers de leeftijd van mensen moesten raden. De lengte van de neus-lippenplooi bleek hierbij duidelijk de belangrijkste indicator voor iemands leeftijd (gevolgd door rode huid, zakkende wenkbrauwen en pigmentvlekken). Als je iemand aankijkt, focus je op het middelpunt van het gezicht oftewel de neus. De neus-lippenplooi valt dan het meest op. Deze lijnen worden dieper rond je veertigste. Bij sommige mensen worden het diepe rimpels. Ze krijgen er een vermoeide, zorgelijke gezichtsuitdrukking van. Bij anderen worden de lijnen soms steeds scherper, waardoor ze een strenge uitstraling krijgen. En er zijn ook mensen bij wie de wangen dikker gaan lijken naarmate de neus-lippenplooi dieper wordt.

Neus_lippenplooi_volledig

2. De oorzaak

Er zijn grofweg drie oorzaken voor een opvallender neus-lippenplooi: lachen, genetische aanleg en het slinken van de kaak. Als je lacht, gebruik je de spieren in je gezicht. Na vele jaren spieractiviteit kan de neus-lippenplooi dieper worden. Het kan ook zijn dat de aanleg voor dieper wordende rimpels in je genen zit. De lijnen kunnen ook dieper worden doordat je kaak slinkt. Dit heeft met huidveroudering te maken. De hoeveelheid vet in de diepe lagen van je huid vermindert met de jaren. Hierdoor wordt je huid los en slap, dus gaat hij eerder hangen.

neus_lippenplooiWat een neus-lippenplooi met je gezicht doet

3. De oplossing

Veel mensen denken meteen aan hyaluronzuur bij de bestrijding van rimpels tussen neus en mondhoeken. Maar welke behandeling het beste resultaat geeft, verschilt per situatie. De ene neus-lippenplooi is de andere niet. Soms is een fillerbehandeling de beste optie, al dan niet met hyaluronzuur. Als er alleen bij de neushoeken een diepe schaduw zichtbaar is en niet een hele plooi, dan is een kleine hoeveelheid botox vaak het meest effectief. Het kan ook zijn dat een facelift beter werkt, of een combinatie van behandelingen. Om te bepalen wat voor behandeling het beste helpt, heb je de blik van een professioneel cosmetisch arts nodig.

4. Het resultaat

Na de behandeling horen wij vaak dat mensen zich zekerder voelen over hun uitstraling. De neus-lippenplooi valt minder op, waardoor de gezichtsuitdrukking natuurlijker en jeugdiger wordt. Ze krijgen geen opmerkingen meer over hun vermoeide of zorgelijke uitdrukking. 'Mijn gezicht past weer bij hoe ik me voel', horen we vaak. Mensen die dikkere wangen leken te hebben door de groeven tussen neus en lippen, krijgen nu complimentjes: 'Ben je afgevallen?' Afhankelijk van de behandeling komen cliënten een keer of enkele keren per jaar terug voor 'onderhoud'. Zo houden zij hun verbeterde uitstraling op peil.

Wij helpen je in elke situatie grip te krijgen op de impact die je maakt!

Bel ons op 035 699 15 15 of