Behandeling uitgelicht | Wallen en hyaluronzuur


Wallen, ingevallen donkere kringen onder je ogen ... De een heeft ze soms, de ander permanent. Dat laatste kan behoorlijk storend zijn. Als je altijd een vermoeide oogopslag hebt, terwijl je het tegenovergestelde voelt, wat kun je daar dan aan doen? 
  

1. Het issue

Ach, ben je ziek? Zware dagen achter de rug? Slecht geslapen? Met wallen onder je ogen krijg je deze opmerkingen steeds te horen, ook al ben je in topvorm. Je vermoeide gezichtsuitdrukking springt meer in het oog dan de rest van je fysiek. Mensen kijken nu eenmaal het eerst naar je ogen. Een vermoeide aanblik kan je op den duur onzeker maken, of geïrriteerd. Want je voelt je prima, dus waarom zie je er dan niet zo uit? 

2. De oorzaak

Een vermoeide oogopslag kan veel verschillende oorzaken hebben. Vaak lijken vooral de traangootjes de boosdoener en lijkt het of een beetje hyaluronzuur de oplossing is. Toch ligt het vaak gecompliceerder. Wallen ontstaan door te veel vet en huid onder de ogen (vetwallen) of door volumeverlies in de huid onder de ogen (wallen door volumetekort). Soms lijkt er een schuine vermoeidheidsschaduw op de wang te liggen, doordat iemand minder geprononceerde jukbeenderen heeft. Dit kan te maken hebben met veroudering of met een erfelijke aanleg of een combinatie van beide. Platte jukbeenderen zijn vaak erfelijk. Geleidelijk krimpende jukbeenderen en afname van vet in het gezicht hebben te maken met veroudering. Dit alles uit zich bijvoorbeeld in donkere kringen, holle ogen, ingevallen ogen of ingevallen onderoogleden. Of dit goed te behandelen is met een filler, zoals hyaluronzuur, hangt af van de oorzaak.

Zelf last van wallen? Doe hier de wallentest 


3. De Oplossing

Veel mensen denken dat plastische chirurgie nodig is om wallen te behandelen. Onterecht, want snijden is niet altijd de beste oplossing. In veel gevallen bieden fillers op basis van hyaluronzuur uitkomst. Soms is een combinatie de beste oplossing. Heb je wallen door volumetekort? Dan kan een cosmetisch arts het volume herstellen door fillers in te spuiten op strategische plekken. Fillers op basis van hyaluronzuur zijn voor dit gebied het meest geschikt, omdat ze het veiligst zijn, net als lichaamseigen vet. Hyaluronzuur houdt van water en het trekt extra watermoleculen aan. Tevens stimuleert het de aanmaak van het natuurlijk collageen in de huid. Waar de fillers exact moeten worden aangebracht, op welke diepte onder de huid en hoeveel? Dat is een vak apart. De oorzaak vaststellen is essentieel om de juiste behandeling te kunnen kiezen. Soms lijkt het alsof je vetwallen hebt – zoals in het geval van journalist Jeroen (zie foto) – en blijkt dat tijdens de operatie door de plastisch chirurg toch niet het geval. Ook andersom blijkt dat alleen het vullen van een traangootje lang niet altijd het juiste resultaat geeft. En Botox bij wallen? Niet doen. Het helpt niet, simpelweg omdat spieractiviteit zelden de oorzaak is van wallen.

4. Het Resultaat

Behandeling van wallen en kringen onder de ogen luistert heel nauw. Om een blijvend goed resultaat te behalen, moet de arts precies weten wat de oorzaak is en waar de vulling precies moet komen. Het effect van de behandeling is vaak spectaculair: de cliënt heeft weer een frisse oogopslag. De huid rondom de ogen is subtiel opgevuld en voelt natuurlijk aan. Na afloop horen we vaak dat mensen zich energieker voelen, simpelweg omdat hun gezonde, ontspannen gevoel nu ook aan de buitenkant te zien is. Hun spiegelbeeld versterkt dat gevoel en ze horen het ook van anderen: wat zie jij er goed uit! Daarna is het een kwestie van bijhouden. Vaak blijkt dat bij herhaling van de injecties het steeds minder vaak nodig is om het gewenste effect te krijgen.

Meer weten? 

Wij helpen je in elke situatie grip te krijgen op de impact die je maakt!

Bel ons op 035 699 15 15 of