Ervaringsdeskundige | Donkere wallen onder mijn ogen


Jeroen (46) had altijd wallen onder zijn ogen. Hij voelde zich wel fit, maar straalde het tegenovergestelde uit. Er leek niets aan te doen. Totdat hij in gesprek raakte met dr. Helga van den Elzen.


Radeloos werd ik van mijn vermoeide uitstraling. Wallen onder je ogen getuigen nu eenmaal niet van fitheid. Daarom wilde ik mijn wallen operatief laten verwijderen in een speciale kliniek. Tijdens de ingreep bleek echter dat er helemaal geen vet zat. Er kon daarom niets aan mijn wallen worden gedaan, zei de arts. Daar baalde ik best van. Naarmate de wallen bleven, ging ik mezelf gek genoeg ook vermoeider voelen. Een soort negatieve spiraal.

ogen_wallen_01_elzen_kliniek

 

 

"Nooit meer die vermoeide blik die ik eerder had"

 

 

 

 Gelukkig kwam ik bij toeval in gesprek met dr. Helga van den Elzen. Zij stelde een heel andere behandeling voor. Onder mijn ogen, boven mijn jukbeenderen, zou een klein beetje filler worden ingespoten, waardoor de huid bij de wallen wat werd strakgetrokken en de wallen minder zouden opvallen. Voor die behandeling ben ik gegaan. Veel minder ingrijpend dan een operatie, maar met een geweldig resultaat. Het effect van die behandeling – inmiddels 4 jaar geleden – was namelijk direct zichtbaar en opzienbarend.

Naarmate je ouder wordt verslapt je huid en komen de wallen terug. Daarom ga ik 2 of 3 keer per jaar terug voor ‘onderhoud’. Op die manier krijg ik nooit meer die vermoeide blik die ik eerder had. Soms merk ik wel dat ik bijna hebberig word… Juist omdat het resultaat zo mooi is, vraag ik soms: ‘moet je dat of dat ook niet even bijvullen?’ Dan trapt dr. Helga altijd goed op de rem en zegt ze: ‘dat wil je niet, het moet een heel natuurlijk effect hebben’. En daar heeft ze gelijk in.’  

‘Bij wallen onder de ogen denken veel mensen aan kussentjes van vet, die erger worden naarmate je ouder wordt. Dat kan een oorzaak zijn. Daartegen bestaat maar één remedie: een chirurgische ingreep. Vaak worden wallen onder de ogen echter veroorzaakt door iets anders. Naarmate iemand ouder wordt, verandert de botstructuur. De botten slinken, de oogkas wordt groter en het jukbeen steeds platter. Daarnaast worden de bandjes – die de spieren, onderhuids vet en de huid stevig en strak houden – slapper, waardoor deze uitpuilen. Vervolgens slinkt het onderhuidse vet precies daaronder, op de overgang naar de wang, waardoor de wallen versterkt worden. Dit was bij Jeroen het geval. Zijn aanleg, in combinatie met het ouder worden, zorgden voor zijn steeds meer vermoeide blik. Bij Jeroen hebben we gekozen voor een behandeling in stappen: eerst het aanvullen van het volumetekort en het verstevigen van de bandjes. Het egaliseren van de huid van de onderoogleden kwam in een volgende behandeling aan bod. Dat gaf hem het optimale resultaat!’

Dr. Helga van den Elzen

Wij helpen je in elke situatie grip te krijgen op de impact die je maakt!

Bel ons op 035 699 15 15 of