Ervaringsdeskundige | Dunne lippen en een strenge mond


De heer Hilbert kreeg met de jaren steeds dunnere lippen. Een familiekwaaltje. Het verminderde zijn zelfvertrouwen. Nu is hij blij wanneer hij in de spiegel kijkt. 
 

“Mijn moeder had bijna geen lippen. Dunne lippen, een strenge mond, is een familiekwaaltje. Ik weet nog dat ik dat als kind al erg vond en hoopte dat ‘t mij bespaard zou blijven. Dus niet. En het werd naarmate ik ouder werd, alleen maar erger. Ruim driekwart jaar geleden zei mijn vrouw dan ook: 'Nu wordt het tijd dat je die lippen laat opvullen. Het zoent niet meer lekker.'“Ik werd heel professioneel begeleid. En pijn? Niet gehad.

 

 


Wat er precies zou gebeuren, wist ik natuurlijk niet. Dat hoorde ik tijdens de intake. Ik werd die eerste keer heel professioneel begeleid. Niet zo van: we spuiten er even wat in. Er werden van alle kanten foto’s genomen, daarna volgde er een gesprek met de dokter. Wat ik wilde, was duidelijk. Op al mijn vragen over het gewenste resultaat was het antwoord stellig: ‘Ja, dat kunnen we.’

De week erop volgde de behandeling. Die viel ontzettend mee. Eerst kreeg ik wat pijnstillende zalf op mijn lippen. Er volgden enkele nauwgezette prikken, en toen was het gedaan. Mijn lippen waren een paar dagen wat opgezwollen, maar dat was me vooraf verteld. En pijn? Niet gehad.

Ik denk dat veel mannen die deze behandeling laten doen, het niet aan de buitenwereld vertellen. Hoewel ik het niet aan de grote klok hang, doe ik er niet geheimzinnig over. Waarom zou ik? Ik voel me er happy door. Mijn lippen zijn niet meer zo dun, en dat geeft me meer zelfvertrouwen. Ik vind dat mijn gezicht er relaxter uitziet, ben blij als ik in de spiegel kijk. Dat wil ik zo houden. Ik weet dat het effect gaandeweg wat minder wordt en dat ik waarschijnlijk ieder jaar voor een behandeling terug moet komen. Dat heb ik ervoor over.

Ook mijn vrouw is tevreden over het resultaat. In het begin zei ze iedere ochtend als ik haar een kus gaf: 'Ik ben blij dat je het gedaan hebt!' En ze heeft gelijk: ik voel zelf ook verschil. Met een vollere mond kussen is veel fijner."

"Onze lippen zijn rond ons zestiende levensjaar het meest vol. Daarna worden ze – zowel bij vrouwen als bij mannen – steeds wat smaller. Dat proces verloopt bij de bovenlip altijd sneller dan bij de onderlip. Rond je dertigste (bij vrouwen, bij mannen rond de veertig!) veranderen ook nog eens je botstructuur en het onderhuidse vet in je gezicht. Het gezicht wordt iets platter, de neus komt juist iets prominenter naar voren. Tegelijkertijd wordt de bovenkaak smaller, de lippen vallen wat naar binnen en de kin wordt korter. Kortom, er gebeurt veel meer dan je op het eerste gezicht misschien denkt. Daarom moet je – ook als je vollere lippen wilt krijgen – de hele eenheid rond de mond bekijken en behandelen. Vul je smallere lippen alleen ter plaatse op, dan krijg je al snel een soort 'duckface' met een onnatuurlijk effect.  Sommige mensen vinden dat overigens mooi: smaken verschillen."

Dr. Helga van den Elzen

Wij helpen je in elke situatie grip te krijgen op de impact die je maakt!

Bel ons op 035 699 15 15 of