Ervaringsdeskundige | Van een boze naar een blije uitstraling

Carin (57) was ‘die boze vrouw’, een beetje uit de hoogte, een beetje chagrijnig. Op haar werk durfden mensen op zeker moment niets meer aan haar te vragen. Na haar behandeling straalt ze eindelijk uit wie ze is.   


‘Je hebt weleens dat je jezelf onverwacht ziet in een etalageruit. Dan schrok ik echt. Ik zag een heel chagrijnige vrouw. Natuurlijk ontstaat zoiets niet van de ene op de andere dag. Langzaam maar zeker krijg je een fronsrimpel, langzaam maar zeker gaan die mondhoeken hangen. Bij mij werkte dat heel erg door. Mijn buitenkant paste uiteindelijk totaal niet meer bij mijn binnenkant. Ik ben een tevreden, gezellige vrouw, ik voel me goed. Dat wil ik ook uitstralen. Daarom ging ik de clown uithangen. Altijd overdreven vrolijk en gezellig doen, zodat mensen zagen dat ik eigenlijk best een leuk persoon was!

foto_carin_van_boze_naar_blije_uitstraling_300x194

 

"Ik word ouder, maar dan wel op een blije manier!"

 

Ik wist dat er iets in mijn gezicht was wat niet klopte, en wilde er iets aan laten doen. Zelf had ik het idee dat ik een complete facelift nodig zou hebben. Het doel was niet om er jonger uit te zien. Ik heb elke rimpel verdiend en die wil ik helemaal niet kwijt. Ik ben een vrouw van 57 en wil dat ook best zijn, maar dan wel een blije vrouw van 57.

Ik heb me vooraf goed georiënteerd: veel klinieken bezocht, talloze artsen gesproken. Dr. Helga van den Elzen heeft mijn vertrouwen gewonnen. Ze begreep wat me dwars zat en kon goed uitleggen wat ik wel en vooral ook wat ik niet van haar kon verwachten.

Door de behandeling heb ik geen last meer van die strenge frons. Verder zijn mijn mondhoeken iets gelift. Voor iemand die het niet weet, onzichtbaar, maar ik ben die norse uitstraling kwijt. De behandeling was niet pijnlijk. Tja, je voelt het, maar dat is iets anders dan pijn. Ik had ook geen napijn. Elke drie à vier maanden kom ik terug voor onderhoud: daarmee houden we het goed bij. Per keer verschilt wat we doen: de ene keer alleen het voorhoofd, de andere keer alleen de mondhoeken, soms allebei.

Ik ben zo blij dat het boze en chagrijnige eraf is! Natuurlijk zie ik op foto’s wel dat ik ouder word. En dat mag. Ik word ouder, maar dan wel op een blije manier!’

"Gezichtsuitdrukkingen vertellen wat we denken en voelen: je kunt aan een gezicht de emoties – blij, bang, boos – aflezen zonder dat die persoon een woord zegt. Bij Carin was dat niet meer het geval. De uitdrukking van haar gezicht werd steeds meer bepaald door een aantal zogeheten ‘hyperfunctionele’ lijnen: haar gezichtsspieren waren uit balans geraakt. De ene spier werkte te hard, de andere was een beetje lui. Ook al was een emotie voorbij en haar gezicht in rust, de lijnen van die veelgebruikte uitdrukkingen waren er als het ware ingesleten. Carins gezicht kreeg een uitstraling die steeds minder paste bij haar emoties. De buitenwereld reageerde daarop: die kreeg een verkeerde indruk van Carin. Geen wonder dat ze onzeker werd… Tijdens de behandeling werden de overijverige spieren ontspannen. Dat bracht Carins gezicht terug in balans. Haar uitstraling was weer in harmonie met haar innerlijk”.

Dr. Helga van den Elzen

 

Wij helpen je in elke situatie grip te krijgen op de impact die je maakt!

Bel ons op 035 699 15 15 of