Ervaringsdeskundige | Weer een blij hoofd, zoals het was


Margriet Zegers (62), voormalig hockeyinternational, zag de sporen van haar sportcarrière terug in haar gezicht. Haar gezicht werd steeds smaller door onder andere het vele hardlopen, waaronder de marathon van New York. Ze zag haar kaaklijn gewoon verdwijnen. Margriet is een fit en blij mens, vol energie. Maar hoewel ze zich van binnen zo voelde, zag ze in de spiegel een smal en afgetraind ‘bekkie’. Reden voor haar om een oplossing te zoeken. 


“Ouder worden is natuurlijk prachtig. Maar dat ik veel gesport heb, was aan mijn hoofd wel heel duidelijk af te lezen."

Margriet Zegers staand“Ouder worden is natuurlijk prachtig. Maar dat ik veel gesport heb, was aan mijn hoofd wel heel duidelijk af te lezen. Dat zag er op een bepaald moment echt afgetraind uit. Ik liep marathons waar ik intensief voor trainde, en dat was niet echt een aanrader voor mijn gezicht. Ik ben vol energie en blijheid, maar de spiegel liet iets anders zien. Ik zag een hangend, smal, afgetraind koppie met hangwangen en los vel. Een hoofd dat duidelijk niet meer bij de rest van mijn lijf paste en ook niet bij mijn blije hart. Ik wilde weer mijn blije hoofd terug. Zoals het was. 

Ik stond wat huiverig tegenover injectables, maar na een goed gesprek met dr. Helga over mijn wensen en mogelijkheden durfde ik het aan. 'We gaan je blije, energieke gezicht weer terughalen', zei ze. Dat is zonder meer gelukt! Direct na de eerste behandeling was er al een geweldig verschil te zien. Ik had ineens weer een kaaklijn! Na zes weken werd de behandeling vervolgd. Inmiddels kom ik hier zo ongeveer elk jaar: net als bij de tandarts heb ik dan een soort onderhoudsbeurt. Voor de behandeling zelf had ik me overigens niet zenuwachtig hoeven te maken. Dr. Helga weet wat ze doet. Ik blijf mezelf, maar dan met een fris en energiek hoofd, dat bij mij past.” 

“Hoe we verouderen, wordt bepaald door een aantal factoren. Daarbij spelen onze genen een belangrijke rol. Uit onderzoek komt naar voren dat dit aandeel zelfs 60% kan zijn. Kijken naar je ouders geeft je al veel informatie over wat jou te wachten staat. De omgeving en levensstijl doen de rest. Een gezicht met weinig onderhuids vet en slapte kan het resultaat zijn van de genen en kan door de combinatie met een intensieve sportieve levensstijl een snellere veroudering tot gevolg hebben. Bij Margriet zou deze combinatie weleens een versterkende rol kunnen spelen. Gelukkig kunnen we er iets aan doen. Met de hulp van injectables heeft Margriet weer de uitstraling die bij haar past. Zonder dat er iets aan haar eigenheid is veranderd. Zij blijft Margriet.”

Dr. Helga van den Elzen

 

Wij helpen je in elke situatie grip te krijgen op de impact die je maakt!

Bel ons op 035 699 15 15 of