Is charisma maakbaar? Stel uw vraag aan dr. Helga

Op een zomerse dag in 1955 stapt een jonge vrouw midden in New York op de metro. Ze wil iets bewijzen en ze wordt gevolgd door een verslaggever en een fotograaf. Niemand herkent haar, geen enkel hoofd draait om. Terug op straat vraagt ze aan de verslaggever: "Do you want to see her?" Er volgen geen grote gebaren - "she fluffs up her hair, and strikes a pose". Het is alsof de tijd stilstaat, net als de mensen om haar heen. En dan gebeurt het, in een mum van tijd wordt ze omringd door gillende, dolenthousiaste fans. De fotograaf heeft nog maar één taak; haar bevrijden uit de kolkende menigte. Marilyn Monroe had haar punt gemaakt.

marilyn-monroe-charisma-572


Charisma. Je hebt hét of niet. Althans dat denken de meeste mensen. Als je aan mensen vraagt waar ‘charisma’ precies in zit, krijg je antwoorden als ‘sprekende ogen’ of ‘een krachtige kaaklijn’ of iemand heeft ‘het’ gewoon. Het lijkt wel alsof het een aangeboren talent is. Iets wat je amper kunt beïnvloeden. Gewoon een kwestie van geluk of domme pech. Maar is dat nu wel zo? Charisma is in feite niets anders dan een bepaald ‘type’ uitstraling. En uitstraling is maakbaar. Als je eenmaal weet hoe je jouw eigen uitstraling met je gezicht kunt sturen, dan liggen zakelijk en persoonlijk succes binnen handbereik.

In de volgende nieuwsbrief gaat dr. Helga van den Elzen uitgebreid in op de (wetenschappelijke) achtergronden, de oorzaken en de oplossingen rondom dit onderwerp.

 

Facial Management Training

Binnenkort start dr. Helga van den Elzen een boeiende training over 'facial management'. Ontdek de verborgen krachten van je gezicht, gebruik je hidden powers en maak meer impact door je uitstraling. Lees er hier meer over of schrijf je meteen in voor de nieuwsbrief over 'facial management'.

Inschrijven facial management nieuwsbrief

 

Wij helpen je in elke situatie grip te krijgen op de impact die je maakt!

Bel ons op 035 699 15 15 of