Schippers wil strengere regels voor cosmetische ingrepen. Kies voor veiligheid met deze richtlijnen


Alleen bevoegde artsen en zorgverleners mogen als het aan minister Edith Schippers (Volksgezondheid) ligt nog rimpelvullers plaatsen (nu.nl). Dr. Helga van den Elzen pleit al jaren voor regulering. Mensen hebben recht op een goed opgeleide vakkundige arts en deskundig en realistisch advies.


Er zijn drie belangrijke richtlijnen die mensen die een fillerbehandeling overwegen in ieder geval al zelf kunnen volgen:

1. In bezit van ZKN keurmerk?

Is de kliniek of het instituut in het bezit van het keurmerk van de brancheorganisatie Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN). De Elzen Kliniek is in het bezit van het ZKN-keurmerk. Daarmee zijn wij de enige privé-kliniek zonder verzekerde zorg in Nederland met het ZKN-keurmerk. Onafhankelijke controle op veiligheid, kwaliteit, hygiëne, goede voorlichting en continue kwaliteitsvisitatie zijn slechts enkele van de scherpe eisen van dit keurmerk.

2. NVCG gecertificeerd arts?

Is de arts gecertificeerd door de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG)?

Dr. Helga van den Elzen is één van de weinige artsen met een volledige NVCG certificering. NVCG gecertificeerde leden zijn de artsen die door de NVCG gevisiteerd zijn en voldaan hebben aan de eisen van een gecertificeerd lidmaatschap.

3. Veilige en betrouwbare producten?

Gebruikt de arts veilige producten? Er komen steeds meer fillers op de markt, veelal afkomstig uit goedkope productielanden, waarvoor geen of onvoldoende wetenschappelijk bewijs is geleverd dat ze veilig zijn. Vraag uw arts hiernaar.

De Elzen Kliniek gebruikt alleen betrouwbare en veilige middelen. Wij gebruiken alleen goedgekeurde botox (die ook is geregistreerd als medicijn), lichaamseigen vet en twee soorten hyaluronzuur (Restylane en Juvéderm). Deze hyaluronzuren zijn wetenschappelijk onderzocht en hebben hun werking en afbreekbaarheid voor 100% bewezen. Deze hyaluronzuren zijn afbreekbaar door een natuurlijk enzym wat niet voor alle hyaluronzuren geldt.

 

kwaliteitslogo's_elzen_kliniek

Informatie voor de pers

Voor nadere uitleg of interviews, neemt u contact op met dr. Helga van den Elzen, Elzen Kliniek Naarden, telefoon 035 699 15 15.

 

Wij helpen je in elke situatie grip te krijgen op de impact die je maakt!

Bel ons op 035 699 15 15 of