Storende wallen onder je ogen? Doe zelf de wallen test


doe-zelf-de-wallen-test

 
 
 
Wallen en kringen onder de ogen, we noemen ze vaak in één adem. Toch is er een wezenlijk verschil. Dat heeft alles te maken met vet onder je ogen en de vorm van je oogkas en het jukbeen. De opmerkingen die je krijgt zijn wel hetzelfde. Wat zie jij er moe uit, slaap je wel goed, ben je ziek, heb je stress? Je omgeving heeft zijn mening al klaar. Heb je wallen onder je ogen? Doe dan nu de wallen test.

wallen-onder-ogen-volumetekort

A. Echte vetwallen

Een wal ontstaat bij het ouder worden en is een uitbochting van het vet onder het oog naar buiten en te veel aan huid. Het vet onder het oog dient als stootkussentje en zorgt ervoor dat het oog kan draaien in de oogkas. Een bindweefselschotje houdt het vet op zijn plaats. Naarmate we ouder worden verslapt dit schotje. Ook de oogkas zelf (het bot) krimpt. Samen met de zwaartekracht zakt het vet hierdoor naar voren, wat de typische vetwal laat zien. Je kunt dat mooi zien op deze foto als je naar de zijkant van het gezicht kijkt.

B. Wallen door volumetekort

Bij sommige mensen zijn de oogkas en het jukbeen anatomisch gezien eigenlijk te smal voor de oogbol en het vet. Dit is puur een kwestie van aanleg. Hebben je ouders wallen, dan is de kans groot dat jij ze zelf ook hebt of zult krijgen. Wat je eigenlijk ziet is de oogspier. De schaduw die onder het oog ontstaat, ziet eruit als een wal of een donkere kring. Eigenlijk zijn het dus meer vermoeidheidsschaduwen of 'zakjes' onder de ogen die je ziet.

wallen-vetwallen-vs-volumetekort

Test 1 - Maak een 'en profil' foto en trek de lijn

Maak een foto van de zijkant van uw gezicht. Als u een lijn trekt van de wang naar uw oog en de wal ligt links van de lijn (foto A), dan hebt u last van echte vetwallen. Dit soort wallen kan operatief worden verwijderd. Wilt u zeker weten dat u hier last van hebt, ga dan naar test 2.

Als de lijn vanaf de wang naar boven net een beetje links van uw pupil ligt, dan is er waarschijnlijk sprake van volumetekort op de wang (foto B). Ga dan door naar test 2.

Test 2 - Doe de druktest

wallen-druktestZet uw wijsvinger op de oogbol en oefen zachte druk uit. Is vet toch het probleem dan komt dit vet aan de onderkant naar buiten en ziet u de wal verergeren. Deze wallen kunnen alleen operatief worden verwijderd. Vraag een consult aan bij een plastisch chirurg die u kan adviseren over een onderooglidcorrectie.

Ziet u geen verergering, ga dan naar test 3. 

 

 

 

Test 3 - De 'knijp-test'

Knijp met uw ogen alsof u in de verte tuurt (of heel diep nadenkt). Hiermee spant u de oogspieren aan. Als de wallen verdwijnen, dan hebt u geen vetwallen, maar wallen door volumetekort. Het is definitief: u hebt wallen onder uw ogen door volumetekort. Gelukkig is er iets aan te doen.

afspraak-maken 

Oplossing

Dr. Helga van den Elzen behaalt verbluffende resultaten door het volumetekort op precies de juiste plaats met een filler opvullen. Met een paar prikjes zijn uw wallen verdwenen. U ziet u er weer fris en vitaal uit.  Bekijk de voor- en nafoto's.

Wij helpen je in elke situatie grip te krijgen op de impact die je maakt!

Bel ons op 035 699 15 15 of