Antioxidanten voor een mooie huid en uitstraling

Antioxidanten komen voor in veel soorten voedsel een kunnen positief bijdragen aan een gezonde en frisse uitstraling van uw huid. Ze spelen een belangrijke rol als u uw spiegelbeeld wil verbeteren, in aanvulling op een behandeling bij de Elzen Kliniek. Een overzicht van de belangrijkste antioxidanten voor de verbetering van uw huid en uitstraling.

Sommige antioxidanten kunnen de huid beschermen tegen UV-straling. Andere bevorderen de aanmaak van nieuwe huidcellen of collageen. Ook verbeteren antioxidanten de elasticiteit van de huid en kunnen ze de vorming van rimpels uitstellen. Vooral vitamine A, E en lycopeen zijn belangrijk voor de huid.

Antioxidanten voor een mooie uitstraling

Het mooie is dat veel voedingsmiddelen met antioxidanten vaak al in ons dagelijkse eetpatroon aanwezig zijn en dus hoogstwaarschijnlijk te vinden zijn in uw koelkast of keukenkastje. Over het algemeen zijn pigmenten, dus kleuren, rijk aan antioxidanten. En dat betekent dus dat kleurrijk voedsel, in de meeste gevallen groenten en fruit, veel antioxidanten bevatten.

Welke antioxidanten zijn goed voor uw huid en in welke voeding zijn deze terug te vinden? Een overzicht.

Vitamine A tegen huidveroudering

Vitamine A is een antioxidant die huidveroudering tegengaat. Het stimuleert de celgroei en bouwt collageenvezels. Collageen geeft de huid structuur en houvast. Ook beschermt vitamine A tegen UV-schade en vermindert het pigmentvlekken. U vindt vitamine A in onder andere vis, abrikozen, granaatappel, wortelen, pompoen, eigeel, melk en boter.

Vitamine B3 voor hydratatie van de huid

Vitamine B3 reguleert de hydratatie van de huid. Daarnaast werkt het ontstekingsremmend en kan het pigmentvlekken oplichten. B3 onderdrukt namelijk de overdracht van de pigmentstof die wordt afgegeven door pigmentcellen (melanine) naar de levende huidcellen. Belangrijke voedingsmiddelen die vitamine B3 bevatten zijn groenten, gevogelte, vis, noten en mager vlees.

Vitamine B5 voor vernieuwing huidcellen

Vitamine B5 of pantotheenzuur reguleert de energiestofwisseling van de huidcellen, waardoor huidcellen kunnen vernieuwen. Het draagt bij aan een snelle huidgenezing. Ook helpt het goed bij jeuk, uitslag en irritatie. Vitamine B5 voorkomt uitdroging en houdt vocht vast. U vindt vitamine B5 bijvoorbeeld in volkoren, tarwekiemen, vis, peulvruchten, boerenkool en bananen.

Vitamine C voor aanmaak van collageen

Vitamine C stimuleert de aanmaak van collageen, draagt bij aan een goede huidbarrière en zorgt ervoor dat de huid beter gehydrateerd blijft. Ook beschermt vitamine C tegen UV-schade. Daarnaast kan vitamine C de productie van melanine onderdrukken en werkt het ontstekingsremmend in de huid. U kunt zelf waarschijnlijk ook wel een aantal voedingsmiddelen opnoemen waarin vitamine C zit, aangezien het een van de bekendste en belangrijkste antioxidanten is. Voorbeelden van voeding met vitamine C zijn citrusvruchten, kiwi’s, appels, rozenbottels, perziken, papaja’s en sojabonen.

Vitamine E voor bescherming van uw huid

Vitamine E werkt het beste voor uw huid indien u het samen inneemt met vitamine C. Deze twee antioxidanten versterken elkaar in het positieve effect op uw huid. Vitamine E beschermt de huidcellen tegen zogenaamde ‘oxidatieve stress’. Het maakt de barrièrefunctie van onze huid sterker en beschermt de huid tegen de zon. Bekende voedingsmiddelen met vitamine E zijn koudgeperste plantaardige olie, volkoren, eigeel, groene bladgroente, boerenkool, dadels en noten.

Zoals u in bovenstaand overzicht hebt kunnen lezen, zitten groenten boordevol antioxidanten. Daarnaast bevatten ze praktisch geen suiker. Reden genoeg om ze dagelijks op het menu te zetten. Rauwe groenten bevatten meer vitaminen, maar bereide groenten worden vaak beter opgenomen door het lichaam.

Gezonde huid voor een mooie uitstraling

Wij vinden de gezondheid van uw huid zeer belangrijk. Wij onderschrijven hierin het belang van de juiste voeding. Het draagt namelijk bij aan een gezonde en mooie uitstraling.

De Tipping Point Approach, de behandelmethode van de Elzen Kliniek zorgt ervoor dat u uw uitstraling compleet kan maken, helemaal zoals u zich voelt en hoe u wil overkomen. Maar dan wel zoals u bent, met de natuurlijke uitstraling die daarbij hoort.

Wilt u meer weten over de wetenschappelijke benadering die wij toepassen bij onze cosmetische behandelingen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Nadere informatie Tipping Point Approach

Bij de Tipping Point Approach gaat het niet om grote ingrepen in uw gezicht, maar eerder om een upgrade. De diagnose en het behandelplan, dat wij in samenspraak met u opstellen, is gebaseerd op uw doelen en uw wensen. Want het mooiste dat u kunt worden, zijn en blijven, is uzelf! Neem contact met ons op voor nadere informatie omtrent de Tipping Point Approach of voor een vrijblijvend consult.

Overige nieuwsberichten

Share the secret

Gun jij jouw vrienden en relaties dezelfde beleving? Dat waarderen wij zeer. Daarom trakteren wij bij elke aanbeveling. Je ontvangt een cadeaubon van €50 voor elk persoon die je tipt over de Elzen Kliniek

Even voorstellen… Jacqueline Loo, verpleegkundige

Even voorstellen… Jacqueline Loo, verpleegkundige

In onze rubriek ‘Even voorstellen…’ maakt u kennis met de medewerkers van de Elzen Kliniek. Zo komt u tijdens uw behandeling in contact met ons medisch team. En een van de personen die u dan kan treffen, is onze verpleegkundige Jacqueline Loo. Wij stellen u graag aan haar voor.

Een stralende huid tijdens de feestdagen

Een stralende huid tijdens de feestdagen

De Elzen Kliniek staat erom bekend dat we onze cliënten helpen aan een mooie, frisse en natuurlijke uitstraling door middel van de Tipping Point Approach. Maar ook tijdens de feestdagen is het natuurlijk belangrijk voor u om te kunnen stralen en onbezorgd te kunnen genieten. En daarom geven we u een aantal aanvullende huidtips die u direct toe kunt passen voor een feestelijke uitstraling.

Regio

Botuline toxine:
’t Gooi, Gooise Meren, Bussum,
Naarden, Blaricum, Laren, Huizen,
Amsterdam, Almere, Soest,Baarn,
Bilthoven, Amersfoort, Utrecht

Fillers:
 t GooiGooise MerenBussum,
 NaardenBlaricumLarenHuizen
AmsterdamAlmereSoestBaarn
BilthovenAmersfoortUtrecht