De juiste voeding voor een mooie uitstraling

Zo lang mogelijk een stralende, jonge huid behouden. Dat willen we toch allemaal? Daarbij is het goed verzorgen en schoonhouden van de huid natuurlijk een must. Maar wist u dat de juiste voeding ook een belangrijke factor is bij het behouden van een mooie huid, wat ook weer bijdraagt aan een mooie uitstraling?

In de hedendaagse cultuur wordt er veel aandacht besteed aan het uiterlijk, vooral tijdens de puberteit en naarmate men ouder wordt. Vrouwen, maar tegenwoordig zeker ook mannen, piekeren naarmate ze ouder worden steeds meer over hun uiterlijk. Bij de Elzen Kliniek vinden wij het belangrijk u te helpen aan de juiste uitstraling door middel van een op u afgestemde diagnose en een daaropvolgend behandelplan.

Maar u kunt zelf ook invloed oefenen op de gezondheid van uw huid en daarmee uw charisma. Goede voeding is daar een belangrijk onderdeel van. Uw uiterlijk heeft er baat bij wanneer u gevarieerd en gezond eet. Uw huid straalt dat uit en uw haar glanst.

Gezonde voeding voor een mooie, stralende huid

Als u een ongezond eetpatroon heeft, zal u bijvoorbeeld sneller een vale, doffe huid krijgen. Gezonde voeding zal daartegenover positieve gevolgen hebben op uw huid. Eigenlijk kunnen we de huid beschouwen als de spiegel van iemands gezondheid.

Uw huid bestaat uit twee eiwitvezels, namelijk collageen en elastine, die naarmate u ouder wordt langzaam maar zeker uit elkaar vallen. Hierdoor zal de weerstand en elasticiteit van uw huid afnemen en dit zorgt ervoor dat uw huid verslapt. Voeding kan hier echter een positieve bijdragen aan leveren.

Voeding met gunstige werking voor de huid

Er zijn namelijk verschillende voedingsmiddelen die een gunstige werking hebben op de huid van binnenuit. Deze voeding is gezond voor uw gehele gestel, maar draagt zeker ook bij aan een gezondere en jongere uitstraling.

Wel doen:

  • Voeding rijk aan vitamines, zoals paprika’s (zeker de rode), koolsoorten, citrusvruchten, bessen en kiwi’s;
  • Anti-oxidanten (fruit en groentes als wortelen, zoete aardappelen, avocado’s);
  • B-complex vitaminen (volkoren graanproducten, (gefermenteerde) zuivelproducten (zoals yoghurt en kefir), noten en eieren;
  • Silicium (havermout);
  • Gezonde vetten (extra vierge olijfolie, extra vierge walnotenolie, vette vis, lijnzaad(olie), avocado’s en noten);
  • Veel drinken: water, groene thee;
  • Supplementen (collageen bijvoorbeeld).

Niet doen:

  • (Toegevoegde) suikers;
  • Extreem bewerkt voedsel.

Meer informatie juiste uitstraling

Wilt u meer weten over de juiste uitstraling en wat het medisch team van de Elzen Kliniek hierin voor u kan betekenen? Neemt u dan contact met ons op voor een vrijblijvend consultgesprek.

Overige nieuwsberichten

Share the secret

Gun jij jouw vrienden en relaties dezelfde beleving? Dat waarderen wij zeer. Daarom trakteren wij bij elke aanbeveling. Je ontvangt een cadeaubon van €50 voor elk persoon die je tipt over de Elzen Kliniek

Even voorstellen… Jacqueline Loo, verpleegkundige

Even voorstellen… Jacqueline Loo, verpleegkundige

In onze rubriek ‘Even voorstellen…’ maakt u kennis met de medewerkers van de Elzen Kliniek. Zo komt u tijdens uw behandeling in contact met ons medisch team. En een van de personen die u dan kan treffen, is onze verpleegkundige Jacqueline Loo. Wij stellen u graag aan haar voor.

Een stralende huid tijdens de feestdagen

Een stralende huid tijdens de feestdagen

De Elzen Kliniek staat erom bekend dat we onze cliënten helpen aan een mooie, frisse en natuurlijke uitstraling door middel van de Tipping Point Approach. Maar ook tijdens de feestdagen is het natuurlijk belangrijk voor u om te kunnen stralen en onbezorgd te kunnen genieten. En daarom geven we u een aantal aanvullende huidtips die u direct toe kunt passen voor een feestelijke uitstraling.

Regio

Botuline toxine:
’t Gooi, Gooise Meren, Bussum,
Naarden, Blaricum, Laren, Huizen,
Amsterdam, Almere, Soest,Baarn,
Bilthoven, Amersfoort, Utrecht

Fillers:
 t GooiGooise MerenBussum,
 NaardenBlaricumLarenHuizen
AmsterdamAlmereSoestBaarn
BilthovenAmersfoortUtrecht