Elzen Kliniek en Peter Velthuis bundelen krachten: kwalitatieve behandelingen van hoger niveau in de cosmetische geneeskunde

Wetenschappelijk onderzoek aan de basis van niet-chirurgische cosmetische behandelingen
Tandartsen die lippen opvullen, YouTube-tutorials om zelf botox te prikken. Dit zijn een aantal van de vele voorbeelden die Helga van den Elzen en Peter Velthuis zien als uiterst zorgwekkende ontwikkelingen in het vakgebied van cosmetische behandelingen. Wat betreft Van den Elzen en Velthuis moeten al deze medische handelingen louter en alleen door specialistische artsen uitgevoerd worden.

Dit is vooral uitermate belangrijk omdat aan de medische handelingen altijd een diagnose ten grondslag zou moeten liggen, iets waar het nu vaak aan ontbreekt. Daarom zijn Van den Elzen en Velthuis een samenwerking aangegaan voor wetenschappelijk onderzoek zodat specialisten adequater een diagnose kunnen stellen voor behandelingen.

Tipping Point Approach bij de Elzen Kliniek

Uitganspunt voor het onderzoek is de door dr. Van den Elzen ontwikkelde Tipping Point Approach, waarbij gekeken wordt naar het totale gezicht in plaats van alleen de losse onderdelen. Het onderzoek dat de effectiviteit van deze aanpak onderbouwt, wordt uitgevoerd in samenwerking met de Erasmus Universiteit, afdeling Dermatologie, en de Vrije Universiteit, afdeling Psychologie.

Wetenschappelijk onderzoek cosmetische behandeling

Helga van den Elzen heeft, voordat zij 16 jaar geleden haar eigen Elzen Kliniek startte en daarin de grondlegger is van de Tipping Point Approach, al jaren met Peter Velthuis samengewerkt. Velthuis heeft in 2015 zijn succesvolle Velthuis Kliniek overgedragen en zich vervolgens verbonden aan de Erasmus Universiteit om zich toe te leggen op de wetenschap. Ze zijn elkaar nooit uit het oog verloren en vanwege hun gezamenlijke visie op het vak zijn Velthuis en Van den Elzen al eerder samen met wetenschappelijk onderzoek gestart.

Tipping Point Approach international gepatenteerd

De Tipping Point Approach wordt door Van den Elzen en Velthuis uitgewerkt in een gepatenteerde internationale formule. Daarnaast ontwikkelen zij een opleiding zodat Tipping Point specialisten hiermee aan de slag kunnen. De ambitie is om de Tipping Point Approach de nieuwe norm voor niet-chirurgische cosmetische behandelingen te laten worden, nationaal en internationaal.

Nadere informatie Tipping Point Approach

Bij de Tipping Point Approach gaat het niet om grote ingrepen in uw gezicht, maar eerder om een upgrade. De diagnose en het behandelplan, dat wij in samenspraak met u opstellen, is gebaseerd op uw doelen en uw wensen. Want het mooiste dat u kunt worden, zijn en blijven, is uzelf! Neem contact met ons op voor nadere informatie omtrent de Tipping Point Approach of voor een vrijblijvend consult.

Overige nieuwsberichten

Share the secret

Gun jij jouw vrienden en relaties dezelfde beleving? Dat waarderen wij zeer. Daarom trakteren wij bij elke aanbeveling. Je ontvangt een cadeaubon van €50 voor elk persoon die je tipt over de Elzen Kliniek

Even voorstellen… Jacqueline Loo, verpleegkundige

Even voorstellen… Jacqueline Loo, verpleegkundige

In onze rubriek ‘Even voorstellen…’ maakt u kennis met de medewerkers van de Elzen Kliniek. Zo komt u tijdens uw behandeling in contact met ons medisch team. En een van de personen die u dan kan treffen, is onze verpleegkundige Jacqueline Loo. Wij stellen u graag aan haar voor.

Een stralende huid tijdens de feestdagen

Een stralende huid tijdens de feestdagen

De Elzen Kliniek staat erom bekend dat we onze cliënten helpen aan een mooie, frisse en natuurlijke uitstraling door middel van de Tipping Point Approach. Maar ook tijdens de feestdagen is het natuurlijk belangrijk voor u om te kunnen stralen en onbezorgd te kunnen genieten. En daarom geven we u een aantal aanvullende huidtips die u direct toe kunt passen voor een feestelijke uitstraling.

Regio

Botuline toxine:
’t Gooi, Gooise Meren, Bussum,
Naarden, Blaricum, Laren, Huizen,
Amsterdam, Almere, Soest,Baarn,
Bilthoven, Amersfoort, Utrecht

Fillers:
 t GooiGooise MerenBussum,
 NaardenBlaricumLarenHuizen
AmsterdamAlmereSoestBaarn
BilthovenAmersfoortUtrecht