Even voorstellen… Alexander Rakic, cosmetisch arts

In onze rubriek ‘Even voorstellen…’ maakt u kennis met de medewerkers van de Elzen Kliniek. Bij uw bezoek aan onze kliniek komt u uiteraard in aanraking met ons medisch team. Wij stellen u daarom graag voor aan onze nieuwe arts, dokter Alexander Rakic.

Dr. Alexander Rakic heeft na zijn studie Geneeskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam veel medisch-wetenschappelijke onderzoekservaring opgedaan in de reconstructieve en spoedeisende geneeskunde, zoals aan het Stony Brook University Hospital, in Long Island, New York. Daarnaast is hij lange tijd als arts verbonden geweest aan de afdeling Spoedeisende Eerste Hulp.

Momenteel is hij werkzaam als promoverend cosmetisch arts bij de Elzen Kliniek te Naarden-Vesting. Hier voert dokter Rakic promotieonderzoek uit onder leiding van dokter Van den Elzen en dokter Velthuis en volgt hij de unieke opleiding omtrent de TPA-methodiek.

Passie voor cosmetische behandelingen

In de laatste fase van zijn master ontstond bij dr. Rakic de (wetenschappelijke) interesse en uiteindelijk passie voor cosmetische behandelingen. Hij was direct geïnteresseerd in de door dr. Van den Elzen ontwikkelde Tipping Point Approach en wilde graag betrokken zijn bij het verder ontwikkelen hiervan.

Dr. Rakic: “Ondanks dat ik jarenlang opleidingen, wetenschappelijk onderzoek, trainingen en diverse cursussen heb gevolg, miste ik in de klinieken waar ik had gewerkt, en bij congressen, een duidelijke methodiek die naar het totale plaatje kijkt van een individu.

Naar mijn mening mistte toen en nu nog steeds in de cosmetische geneeskunde het stellen van een medische diagnose: mensen moeten zelf maar bedenken en aanwijzen wat ze waar willen. Dit geeft in een te groot deel van de gevallen niet het gewenste resultaat. Dit kan ontzettend frustrerend zijn voor zowel arts als cliënt.

Voeding voor een goede balans

Naast zijn studie en professie als arts heeft dr. Rakic uit persoonlijke interesse veel kennis opgedaan omtrent de samenhang tussen voeding en sport.

Door een goede balans te creëren tussen een drukke loopbaan, ontspanning, slaappatroon, sport en voeding, ondervond dr. Rakic zelf in de praktijk welke werkzaamheid dit heeft op lichaam en geest en heeft zich daar op professioneel vlak nader in gespecialiseerd.

Dr. Rakic: “De balans hierin klinkt allemaal als logisch en vanzelfsprekend, maar toch merk ik dat hier nog veel verwarring over bestaat. En dat is ook niet gek als je bedenkt hoeveel informatie er tegenwoordig op internet staat als je zoekt naar een gezonde levensstijl. Dit kan voor sommige mensen verwarrend en frustrerend zijn.

Als arts op de Spoedeisende Hulp heb ik veel schadelijke gevolgen van ongelukken gezien, maar ook van schadelijke levensstijlen. Wist u bijvoorbeeld dat hart- en vaataandoeningen voor 50% worden veroorzaakt door een verkeerde levensstijl?”

 

 

Gezondheid en uitstraling

Met name omdat dr. Rakic bij zichzelf en bij patiënten heeft ervaren welke mentale en fysieke impact de juiste voeding kan hebben en hoe waardevol kennis hierover is, is hij zich in dit onderwerp gaan specialiseren om mensen te helpen een gezonde en bewuste levensstijl op te bouwen.

Dr. Rakic: “Net als bij de methodiek die door de Elzen Kliniek wordt toegepast, zie ik duidelijk dat alle signalen naar het lichaam met elkaar samenhangen en elkaar beïnvloeden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan voeding, medicijnen, beweging en mindset. Voor de juiste diagnose bij patiënt of cliënt is zowel een analytische als creatieve blik nodig. Wanneer wij als medisch professionals, op de juiste manier, naar het totale plaatje kijken, kan dit een geweldig effect bewerkstelligen voor gezondheid en uitstraling.” 

Overige nieuwsberichten

Share the secret

Gun jij jouw vrienden en relaties dezelfde beleving? Dat waarderen wij zeer. Daarom trakteren wij bij elke aanbeveling. Je ontvangt een cadeaubon van €50 voor elk persoon die je tipt over de Elzen Kliniek

Even voorstellen… Jacqueline Loo, verpleegkundige

Even voorstellen… Jacqueline Loo, verpleegkundige

In onze rubriek ‘Even voorstellen…’ maakt u kennis met de medewerkers van de Elzen Kliniek. Zo komt u tijdens uw behandeling in contact met ons medisch team. En een van de personen die u dan kan treffen, is onze verpleegkundige Jacqueline Loo. Wij stellen u graag aan haar voor.

Een stralende huid tijdens de feestdagen

Een stralende huid tijdens de feestdagen

De Elzen Kliniek staat erom bekend dat we onze cliënten helpen aan een mooie, frisse en natuurlijke uitstraling door middel van de Tipping Point Approach. Maar ook tijdens de feestdagen is het natuurlijk belangrijk voor u om te kunnen stralen en onbezorgd te kunnen genieten. En daarom geven we u een aantal aanvullende huidtips die u direct toe kunt passen voor een feestelijke uitstraling.

Regio

Botuline toxine:
’t Gooi, Gooise Meren, Bussum,
Naarden, Blaricum, Laren, Huizen,
Amsterdam, Almere, Soest,Baarn,
Bilthoven, Amersfoort, Utrecht

Fillers:
 t GooiGooise MerenBussum,
 NaardenBlaricumLarenHuizen
AmsterdamAlmereSoestBaarn
BilthovenAmersfoortUtrecht