Geef een podium aan uw mooie eigenschappen

Een mooie uitstraling is wat telt. “Benadruk de mooie eigenschappen van uw gezicht”. Dat is de filosofie van dr. Helga van den Elzen. Zij geeft juist de mooie kenmerken van uw gezicht een beter podium en zal zich hier ook op focussen, in plaats van op enkel de storende factoren. Uiteindelijk draait het allemaal om het geheel en de juiste uitstraling.

Voor een mooie uitstraling is het namelijk minder van belang dat ieder aspect van uw gezicht voldoet aan een ideaalbeeld. Als mensen kijken we niet naar het geheel, maar letten we altijd op een focuspunt in het gezicht. De rest vullen we zelf in, dat doen wij onbewust in onze hersenen.

Een mooi voorbeeld hiervan is het welbekende portret van Mona Lisa. Veel mensen denken dat ze glimlacht, maar dat doet ze niet. Dit komt enkel door het jukbeen onder het focuspunt van onze aandacht, haar ogen. Dit jukbeen komt overeen met dat van iemand die glimlacht, waardoor we ook denken dat zij dat doet.

Benadrukken positieve eigenschappen

Dr. Helga van den Elzen: “Het draait allemaal om die eerste indruk. Bij de Elzen Kliniek richten we ons op de elementen in het gezicht die daar een positief effect op hebben. Wat is al goed en hoe kunnen we dat uitlichten. We gaan die positieve eigenschappen benadrukken en koppelen daar niets negatiefs aan.”

Bovendien zijn de aspecten die cliënten niet mooi vinden aan zichzelf vaak niet eens het probleem. “We kijken altijd naar de drie delen van het gezicht: de bovenkant, het midden en de onderkant. Waar zit het ‘m nou in dat de uitstraling niet klopt? We leren cliënten om naar hun eigen gezicht te kijken. Want als je ergens niet naar kijkt, kun je het niet zien.”

Deze Cruijffiaanse wijsheid geldt ook voor alle mooie eigenschappen van uw gezicht. Zij verdienen een podium, maar net zo goed een publiek. En de belangrijkste toeschouwer, dat bent uzelf.

 

Het juiste behandelplan voor een goede eerste indruk

Wilt u de uitstraling die past bij hoe u zich voelt? En wilt u meer weten over hoe onze Tipping Point Approach u daarbij kan helpen? Dan kunt u altijd geheel vrijblijvend contact opnemen met de Elzen Kliniek voor nadere informatie of voor het maken van een afspraak voor een eerste consult. Wij werken graag samen met u aan de uitstraling die u wenst.

Overige nieuwsberichten

Share the secret

Gun jij jouw vrienden en relaties dezelfde beleving? Dat waarderen wij zeer. Daarom trakteren wij bij elke aanbeveling. Je ontvangt een cadeaubon van €50 voor elk persoon die je tipt over de Elzen Kliniek

Even voorstellen… Jacqueline Loo, verpleegkundige

Even voorstellen… Jacqueline Loo, verpleegkundige

In onze rubriek ‘Even voorstellen…’ maakt u kennis met de medewerkers van de Elzen Kliniek. Zo komt u tijdens uw behandeling in contact met ons medisch team. En een van de personen die u dan kan treffen, is onze verpleegkundige Jacqueline Loo. Wij stellen u graag aan haar voor.

Een stralende huid tijdens de feestdagen

Een stralende huid tijdens de feestdagen

De Elzen Kliniek staat erom bekend dat we onze cliënten helpen aan een mooie, frisse en natuurlijke uitstraling door middel van de Tipping Point Approach. Maar ook tijdens de feestdagen is het natuurlijk belangrijk voor u om te kunnen stralen en onbezorgd te kunnen genieten. En daarom geven we u een aantal aanvullende huidtips die u direct toe kunt passen voor een feestelijke uitstraling.

Regio

Botuline toxine:
’t Gooi, Gooise Meren, Bussum,
Naarden, Blaricum, Laren, Huizen,
Amsterdam, Almere, Soest,Baarn,
Bilthoven, Amersfoort, Utrecht

Fillers:
 t GooiGooise MerenBussum,
 NaardenBlaricumLarenHuizen
AmsterdamAlmereSoestBaarn
BilthovenAmersfoortUtrecht