Wees alert op gebruik van fillers bij Corona-vaccinatie

Evenals collega artsen in Nederland, adviseren wij onze cliënten om geen fillerbehandeling te ondergaan in een periode van twee weken voor tot twee weken na de Corona-vaccinatie.

In de media wordt de laatste tijd aandacht besteed aan de bijwerkingen van het Corona-vaccin in combinatie met het gebruik van fillers. Wij geven u hierover graag meer informatie.

Cosmetisch artsen, dermatologen en plastisch chirurgen waarschuwen voor de uitzonderlijke mogelijkheid van een allergische reactie bij mensen die met fillers behandeld zijn, wanneer zij worden gevaccineerd met het Corona-vaccin. Het gaat om roodheid en zwellingen. Deze bijwerkingen zijn niet ernstig en goed te behandelen.

Drie gevallen in Amerika

Reden voor deze waarschuwing is de ontdekking van drie gevallen in de Verenigde Staten. Van de 15.184 gevaccineerde personen met het Moderna-vaccin, werd bij drie patiënten verdikking en roodheid gezien op plaatsen waar fillers waren ingespoten. Deze reactie is mogelijk doordat het immuunsysteem actiever is geworden door de vaccinatie. Het immuunsysteem reageert tegen lichaamsvreemd materiaal: de filler. En dat kan roodheid en verdikking veroorzaken. De behandeling hiervan bestaat uit het toedienen van corticosteroïden en antihistamine, dezelfde medicatie die mensen krijgen bij hooikoorts of andere allergische reacties. Alle drie de patiënten in Amerika zijn zonder complicaties genezen.

Het advies van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) is om geen filler behandeling uit te voeren in de 2 weken na het krijgen van het Moderna-vaccin. Hierdoor verminderd de kans op allergische reactie door de verhoogde paraatheid van het immuunsysteem.

In eerste instantie werden deze bijwerkingen alleen gemeld bij het Moderna-vaccin. Er zijn inmiddels ook ontstekingsreacties in combinatie met andere vaccins bekend.

Advies

Wij volgen het advies van de Amerikaans autoriteiten en collega cosmetisch artsen op en adviseren onze cliënten om van twee weken voor tot twee weken na elke Corona-vaccinatie geen fillerbehandeling te ondergaan. We zullen u hierover in uw consultgesprek uitgebreid informeren.

Nb: Laat u vooral niet tegenhouden om u in te laten enten, wanneer u behandeld bent met fillers. Want de risico’s van een besmetting met COVID-19 zijn natuurlijk veel groter dan de reactie op het vaccin wanneer u behandeld bent met fillers.

Bron:

Vaccines and Related Biological Products Advisory Committee Meeting; FDA Briefing Document for Moderna COVID-19 Vaccine.” U.S. Food and Drug Administration, 17 Dec. 2020, https://www.fda.gov/media/144434/download

Na de feestdagen ook een mooie uitstraling Ook na de drukke feestmaand is het van belang goed voor uzelf en uw huid te blijven zorgen. Maar ook om aan een mooie natuurlijke uitstraling te werken. Voor een blijvend resultaat en een natuurlijke uitstraling die bij u past, is het mogelijk om een behandeling volgens de Tipping Point Approach te ondergaan. Bij deze unieke en wetenschappelijke methode, die helemaal op uw situatie en uw wensen wordt gediagnostiseerd, worden fillers en/of injectables gebruikt. U kunt hierbij gegarandeerd uw natuurlijke zelf blijven, maar dan in een stralende en frissere versie. Wilt u meer informatie over de TPA-methode van de Elzen Kliniek? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Overige nieuwsberichten

Share the secret

Gun jij jouw vrienden en relaties dezelfde beleving? Dat waarderen wij zeer. Daarom trakteren wij bij elke aanbeveling. Je ontvangt een cadeaubon van €50 voor elk persoon die je tipt over de Elzen Kliniek

Even voorstellen… Jacqueline Loo, verpleegkundige

Even voorstellen… Jacqueline Loo, verpleegkundige

In onze rubriek ‘Even voorstellen…’ maakt u kennis met de medewerkers van de Elzen Kliniek. Zo komt u tijdens uw behandeling in contact met ons medisch team. En een van de personen die u dan kan treffen, is onze verpleegkundige Jacqueline Loo. Wij stellen u graag aan haar voor.

Een stralende huid tijdens de feestdagen

Een stralende huid tijdens de feestdagen

De Elzen Kliniek staat erom bekend dat we onze cliënten helpen aan een mooie, frisse en natuurlijke uitstraling door middel van de Tipping Point Approach. Maar ook tijdens de feestdagen is het natuurlijk belangrijk voor u om te kunnen stralen en onbezorgd te kunnen genieten. En daarom geven we u een aantal aanvullende huidtips die u direct toe kunt passen voor een feestelijke uitstraling.

Regio

Botuline toxine:
’t Gooi, Gooise Meren, Bussum,
Naarden, Blaricum, Laren, Huizen,
Amsterdam, Almere, Soest,Baarn,
Bilthoven, Amersfoort, Utrecht

Fillers:
 t GooiGooise MerenBussum,
 NaardenBlaricumLarenHuizen
AmsterdamAlmereSoestBaarn
BilthovenAmersfoortUtrecht