Fillers

Wat zijn fillers?

Met fillers kunnen volumeverlies en daarmee oneffenheden effectief opvullen. Bij een behandeling met fillers maken wij gebruik van hyaluronzuur. Dit heeft een tijdelijk effect op de specifieke locatie en heeft geen effect op de rest van het lichaam. Bij de Elzen Kliniek wordt enkel gebruik gemaakt van geregistreerde geneesmiddelen die rimpels tegengaan. Hyaluronzuur (HA) is een lichaamseigen stof. In het menselijk lichaam komt hyaluronzuur overal voor en zorgt het voor het vochtig en elastisch houden van de huid. 

Naarmate men ouder wordt, neemt de hyaluronzuurproductie in het lichaam af, waardoor de huid minder gehydrateerd wordt en het volume neemt af. Hierdoor ontstaan rimpels en wordt de huid slapper. Fillers op basis van hyaluronzuur zorgt voor het vormen kleine kussentjes in de huid waardoor rimpels en groeven perfect opgevuld worden. Het kan gebruikt worden voor de verschillende diepten van de rimpels.

Fillers op basis van hyaluronzuur (HA) zijn op dit moment het meest populair. Niet alleen in de Elzen Kliniek, maar wereldwijd. Dat heeft te maken met de kwaliteit en vooral de veiligheid van het product.

Wat zijn de voordelen van hyaluronzuur als filler?

Hyaluronzuur als filler heeft de neiging om uit te zetten en daarmee in volume toe te nemen. Bovendien trekt het extra watermoleculen aan, om het volume te handhaven. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van het natuurlijke collageen in de huid. En dan zijn er nog de factoren duurzaamheid, het middel veroorzaakt geen overgevoeligheidsreacties en het gaat niet ‘aan de wandel’: het blijft keurig op de ingespoten plaats zitten.

Kan een filler ook verwijderd worden?

Soms kan door hyaluronzuur over-correctie plaatsvinden, dan lijkt het alsof er teveel filler is ingespoten. Doordat HA de eigenschap heeft om water aan te trekken, kan dat een enkele keer voorkomen.

Mocht dat gebeuren, dan is dat gelukkig makkelijk te verhelpen door een behandeling met hyaluronidase. Dit middel is zeg maar een ‘tegengif’ om verkeerd geplaatste of te veel aan filler af te breken. Het wordt ingespoten op de plek waar teveel hyaluronzuur zit en het lost het op. Hoe goed dat oplossen echt werkt is niet voor alle hyaluronzuren bekend, maar van drie soorten weten we het zeker door wetenschappelijke onderzoek. En twee daarvan, Juvéderm® en Restylane®, zijn ook in Nederland beschikbaar. Dat zijn ook de producten waar we in onze kliniek mee werken.

Uw behandelplan

“First impressions never lie”

Waarvoor gebruiken we fillers?

Bij de Elzen Kliniek is een behandeling met fillers een onderdeel van het persoonlijke behandelplan dat gebaseerd is op de Tipping Point Approach™. In gezamenlijk overleg met de arts bekijken we uw gehele gezicht. Daarbij bespreken we uw doelen en wensen, die in uw persoonlijk behandelplan omschreven worden. Het gaat immers over uw gehele uitstraling en u wilt u zelf blijven herkennen. Want het mooiste dat u kunt worden, zijn en blijven, is uzelf.

We gebruiken fillers bijvoorbeeld voor:

  • Verzachten van rimpels
  • Verbeteren van de lipcontour en liplijntjes
  • Vollere lippen
  • Volumeherstel en contourverbetering
  • Verbeteren van afhangende mondhoeken
  • Het verzachten van littekens

Hoelang werkt een filler?

Het effect van een behandeling duurt ongeveer zes tot twaalf maanden. Hyaluronzuur verdwijnt helemaal uit het lichaam, want het wordt op natuurlijke manier via de lever afgebroken. Vaak blijkt, dat bij herhaling van de injecties het steeds minder vaak nodig is om het gewenste effect te krijgen.

Hoe werkt een behandeling met fillers?

Met een fijn naaldje brengt de vakkundig cosmetisch arts de filler in de huid aan. Het geeft tijdens het inspuiten een licht branderig gevoel dat meteen weer verdwijnt. De huid kan op gevoelige plaatsen met een crème verdoofd. De behandeling vergt niet meer dan een half uur van uw tijd.

U ziet meteen dat het behandelde gebied gladder is of het behandelde gebied voller is. De huid kan direct na de behandeling een beetje gezwollen zijn. Dit neemt geleidelijk af en is na één tot twee dagen verdwenen. Meteen na de behandeling kunt u de dagelijkse activiteiten hervatten. U profiteert ongeveer een jaar van het effect van de behandeling. Hyaluronzuur wordt volledig door het lichaam afgebroken. Om het effect van de behandeling te behouden, kunt u deze zonder problemen herhalen.

Hoe werkt een behandeling met fillers bij de Elzen Kliniek?

Een behandeling met fillers maakt bij de Elzen Kliniek deel uit van onze Tipping Point Approach™. Deze methode is in 15 jaar ontwikkeld door de Elzen Kliniek en gebaseerd op louter wetenschappelijke feiten. Veel mensen kijken heel oppervlakkig alleen naar de huid en de plek die behandeld moet worden. Dat is nu precies hoe u medisch anatomisch niet in elkaar zit. Het is namelijk als volgt.

Uw gezicht bestaat uit drie lagen. De huid, de spieren en het bot. Ligamenten verbinden deze lagen. Als u ouder wordt, verandert uw botstructuur. Uw bot krimpt, waardoor de ligamenten aan de huid gaan trekken. Hierdoor ontstaan kuiltjes, schaduwen, rimpels etc.. Bovendien is het zo dat de plek waar uw rimpel zit vaak niet de oorzaak is van die rimpel. En daarnaast zit het probleem niet alleen in de oppervlakte maar ook in diepere lagen.

Hierdoor zit de oplossing in een andere aanpak dan u wellicht zou verwachten. Namelijk in de structuren onder de huid. Op meerdere lagen en verschillende punten. Deze punten zijn de Tipping Points. De meest essentiële punten in uw gezicht die zorgen voor uw uitstraling. En omdat alles dus met elkaar samenhangt en vastzit, is een incidentele behandeling op één plek niet voldoende. En het levert bovendien zeker niet het effect waarvan u droomt. Een persoonlijk verantwoord en effectief bewezen behandelplan met regelmatige controle en onderhoud volgens de Tipping Point Approach™ is daarom noodzakelijk.

Hoe werkt uw eigen behandelplan met fillers?

Een plan is de route die u aflegt tussen waar u staat en waar naartoe wil. Kortom van uw huidige situatie naar het eindresultaat: uw persoonlijke doel(en). Om vervolgens te definiëren wat het pad/plan is om daar te komen. Een behandelplan start dan ook met goed kijken naar u. Daarvoor is een eerste consult noodzakelijk. Om de huidige situatie vast te leggen en de gewenste situatie te bespreken.

Wij maken daarom letterlijk een foto (meerdere foto’s vanuit verschillende hoeken: frontaal, en profil en schuin van voren), we kijken met u in de spiegel en bespreken gezamenlijk hoe het pad er uit gaat zien dat leidt van nu naar het resultaat.

Dat betekent dat er dus een ander plan gedefinieerd wordt in het geval dat u van een norse uitstraling wil gaan naar een sympathieke. En weer een ander plan brengt u van een vermoeide uitstraling naar weer fris en energiek. Dus welke Tipping Points in welke volgorde en met welke frequentie aandacht nodig hebben, hangt helemaal af van uw gewenste uitstraling. En dat alles dan natuurlijk toegespitst op uw unieke situatie.

Waarom kiezen voor de Elzen Kliniek?

Veiligheid staat voorop!
De oprichtster van de Elzen Kliniek, Dr. Helga van den Elzen is gespecialiseerd in het creëren van de juiste uitstraling en de ontdekker van de Tipping Point Approach™. Met 25 jaar ervaring en 40.000 behandelingen is dr. Van den Elzen een autoriteit op het gebied van injectables. De Elzen Kliniek is de enige professionele kliniek in Nederland die zich alleen en volledig richt op injectables.

We werken met een klein betrokken team en hebben veel persoonlijke aandacht voor u. Alle leden van ons team zijn professioneel opgeleid en hebben een passie voor het vak.

Iedereen is uniek
Bij ons bent u geen nummer. We bouwen een waardevolle relatie op met elkaar. Een persoonlijk consult hebt u altijd met de arts zelf. Het is goed om u te zien als u praat, lacht, denkt en beweegt. Precies zoals de mensen om u heen u ook zien. U hoeft alleen maar te vertellen wat u stoort aan uw gezicht als u in de spiegel kijkt.

Registraties, certificeringen en diploma's
Wij realiseren ons als geen ander dat het hier nog steeds gaat om een medische behandeling. Dat betekent dat wij er alles aan doen in systemen en protocollen om uw veiligheid te waarborgen. En dat doen wij al 15 jaar voor ruim 5.000 tevreden cliënten. Voor uw veiligheid hebben wij alle registraties, certificeringen, diploma’s die van belang zijn.

Elke behandeling is gebaseerd op wetenschap. De artsen en verpleegkundigen bij de Elzen Kliniek zijn allen BIG-geregistreerd. Onze artsen zijn geregistreerde cosmetisch artsen volgens de NVCG en dr. Helga van den Elzen is één van de 82 cosmetisch artsen KNMG. Daarnaast zijn we de enige gespecialiseerde injectableskliniek gecertificeerd met het ZKN-keurmerk.

Cliënttevredenheid KliniekenMonitor

Onafhankelijk onderzoeksbureau Bosgra Onderzoek voert jaarlijks een cliëntervaringsonderzoek uit onder cliënten. Het onderzoek wordt op een uniforme en wetenschappelijk verantwoorde wijze uitgevoerd onder duizenden cliënten van verschillende klinieken in heel Nederland. Bosgra Onderzoek maakt met haar KliniekenMonitor de kwaliteit van zorg transparant. Wij doen graag mee aan dat onderzoek omdat het ons inzicht geeft in hoe onze cliënten onze zorg ervaren.

De Elzen Kliniek scoort in het meest recente onderzoek uitzonderlijk hoog: totaalindruk van de kliniek wordt beoordeeld met een 9,2. Dat is niet alleen hoger dan het landelijk gemiddelde, maar ook nog eens het allerhoogste cijfer van alle klinieken in Nederland.

Beste Kliniek volgens Elsevier Weekblad

Elsevier Weekblad heeft de Elzen Kliniek dit jaar, net als in 2019, het stempel 'als beste beoordeeld’ gegeven in het grote jaarlijkse onderzoek naar de kwaliteit van particuliere klinieken. In het onderzoek Beste Klinieken van 2020 vergelijkt Elsevier Weekblad de kwaliteit van de zorg in particuliere klinieken. Voor de analyse is gebruik gemaakt van 248 indicatoren die klinieken jaarlijks verplicht moeten aanleveren bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en bij het Zorginstituut Nederland. Deze keer zijn 66 klinieken in het onderzoek opgenomen. Wij zijn één van de 6 hoogst scorende ZKN-klinieken.

Het hele team van de Elzen Kliniek is enorm trots, en gaat gewoon door om in de dagelijkse praktijk deze prachtige scores steeds weer opnieuw waar te maken voor u. Want u als cliënt staat bij ons op nummer één.

Voor- en na-foto's

Voor een indruk van mooie resultaten met onze Tipping Point Approach™, hebben we voor u een aantal voorbeelden uitgelicht. Iedereen heeft een eigen wens, verhaal of achterliggende gedachte. Bekijk de voor- en na-foto’s, die onze resultaten illustreren.

Tevreden cliënten worden ambassadeurs

Wij zijn trots op het resultaat bij onze cliënten en ons excellente trackrecord van de behandelingen. Maar meer nog, zijn we trots dat onze cliënten hun naam en resultaat willen verbinden aan het uitdragen hiervan. Onze cliëntambassadeurs vertellen waarom zij kiezen voor de Elzen Kliniek.

Marian Mudder

"Dr. Helga bekijkt mijn gelaat met een liefdevolle blik"

Heleen van Royen

"Gracieus ouder worden doe ik met de Elzen Kliniek"

Annemarie de Vries-Postma

“Op mijn uitstraling kan ik nu dus invloed uitoefenen.”

Bel mij voor het maken van een afspraak

Op werkdagen binnen 24 uur gebeld

Persoonlijke gegevens
Bestaande klant?
Hoe bent u bij ons terecht gekomen?
Kies een optie
Via Google gezocht
Via een bekende
Via Facebook
Via Instagram
Via Beste Kliniek - Elsevier
Via advertentie in tijdschrift
Via mailing in brievenbus
Via de nieuwsbrief
Anders

Contactgegevens

Elzen Kliniek
Cattenhagestraat 6
1411 CT Naarden-Vesting

Telefonische bereikbaarheid
035 699 15 15
06 55 11 66 44 (in geval van nood)

Mail algemeen
info@elzenkliniek.nl

Pers- en mediacontact
pers@elzenkliniek.nl

Social media ELZEN Kliniek

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag van
09.00 uur tot 17.00 uur.
Woensdagavond om de 14 dagen van
18.30 uur tot 21.00 uur.
Buiten openingstijden op afspraak.

Elzen kliniek logo