'Ik raakte die zekerheid met de dag meer kwijt'

- Noëlle

Tijdens de overgang kan er in korte tijd een heleboel onderhuids vet verdwijnen. Noëlle was één van de pechvogels die dat overkwam. Het gevolg was een gat onder haar rechteroog. Dat maakte haar onzeker.

Het resultaat is dat telt

Om de harmonie in het gezicht te bewaken kijken wij altijd naar het gehele gezicht. Dus niet enkel naar de gebieden die Noëlle het meest
stoorden.

Een persoonlijk behandelplan op basis van onze methode, de Tipping Point Approach, werd opgesteld. Waarbij o.a. het volumeverlies onder haar rechterooglid werd hersteld voor een symmetrisch aangezicht. Ook werden de marionetlijnen en haar ooggebied verzacht.

Een resultaat waar wij trots op zijn. En nog belangrijker: Noëlle erg blij mee is!

'Ik ging steeds meer op mijn vader lijken. Hij had van die hangwangetjes'

“Ik kom al sinds 2008 bij de Elzen Kliniek. In die periode voelde ik me niet best. Ik had het idee dat ik, ondanks dat mijn vader onwijs lief is, ik steeds meer op hem ging lijken. En hij had van die hangwangetjes. Dat vond ik vervelend.

Daarnaast veroorzaakte de overgang – binnen drie maanden – voor een compleet ingevallen rechterwang. Het maakte me doodongelukkig. Ik ben altijd een zelfverzekerde vrouw geweest, maar door dat gat raakte ik die zekerheid met de dag meer kwijt. Ik durfde nauwelijks meer naar buiten en zat altijd met mijn hand voor mijn gezicht. En elke keer als ik in de spiegel keek, leek het alsof dat gat groter werd.

Dr. Van den Elzen wist onmiddellijk wat er speelde. En herstelde het volume met fillers. Dat had direct een prachtig effect: het gat was stukken kleiner! Dit gaf mijn zelfvertrouwen echt een boost. Ik durf meer naar buiten te treden. En hoef niet meer bang te zijn dat mensen naar me kijken en denken ‘oef, jij hebt ingevallen wangen’.“

Onderhuidse structuren

“Bij het ouder worden gebeurt er een hele hoop. We denken vaak dat het vooral ligt aan de bovenste laag: de huid. Het meeste gebeurt echter in de lagen daaronder.

Je botstructuur neemt af, waardoor je huid als het ware minder strak gespannen staat. Dit kan zorgen voor rimpels en lijnen in je gezicht, die er eerst nog niet zaten. Ook het onderhuidse vetweefsel in je gezicht verandert.

Dr. van den Elzen: “De meeste van onze cliënten willen er helemaal niet 20 jaar jonger uit zien, maar gracieus ouder worden.”

Zeker wanneer je in de overgang komt. Dan heb je ook met grote hormonale veranderingen te maken. Dit kan gevolgen hebben voor je uitstraling, zoals bij Noëlle het geval was.

Gelukkig kunnen we met relatief eenvoudige ingrepen de symmetrie in haar gezicht en haar frisse, jeugdige uitstraling herstellen. Gaat ze er daarmee weer twintig jaar jonger uitzien? Nee, natuurlijk niet! Maar dat is ook helemaal niet haar wens. Gracieus ouder worden is waar de meeste van onze cliënten naar op zoek zijn. Omarmen dat je ouder wordt en hier en daar een beetje bijsturen als je dat nodig vindt.”

Wat anderen zeggen over de Elzen Kliniek:

Direct een afspraak maken?

De Elzen Kliniek werkt met een klein team met passie voor het vak en persoonlijke aandacht voor jou. Elisabeth en Ingrid staan voor je klaar!

Ontdek hoe het verouderingsproces van jouw gezicht werkt

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang een deel van het boek ‘Mooi om waar te zijn’ van dokter Helga, waarin zij het verouderingsproces van het gezicht alsook de maakbaarheid van schoonheid en uitstraling bespreekt.

Boek afspraak