De X-factor van schoonheid

De uitstraling telt, niet of je bloedmooi bent


Waarom we van een jeugdig uiterlijk houden

foto_doutzen

De frisse volheid van een jeugdig uiterlijk, dat vinden we aantrekkelijk en prettig om te zien. Jeugdigheid staat vooral symbool voor gezondheid. En daarmee ook voor schoonheid. Dat we dat zo beleven, heeft de natuur bij ons ingeprogrammeerd. Rond je vijfentwintigste ben je op je top, qua uiterlijk. Daarna wordt alles minder, te beginnen met het volume in je gezicht.

Doutzen heeft het allemaal

Het is geen toeval dat Doutzen Kroes een van ‘s werelds mooiste modellen is. In haar zie je alle kenmerken van de ideale schoonheid: gezonde volle wangen en slapen, zachte ronde vormen en vloeiende lijnen, een ovale gezichtsvorm, geen uitstekende botstructuren, geen schaduwen en een strakke kaaklijn zonder hobbels. Extra mooi maken haar de volle lippen, hoge jukbeenderen, grote ogen en een kleine rechte neus.

Veroudering: alles slinkt behalve de huid

Een mooi voorbeeld van wat er met ons gezicht gebeurt. Het verschil tussen moeder en dochter is 33 jaar. foto_veroudering_elzen_kliniekAlles slinkt: het gezicht verliest spierweefsel, het onderhuidse vet slinkt en zelfs de botten krimpen. Maar de huid krimpt niet mee! Er ontstaat dus ruimte waardoor de huid een beetje te groot wordt en niet meer strak om het gezicht spant. Door de verminderde vulling gaat de huid eruitzien als een leeggelopen ballonnetje. Je krijgt hobbels, deukjes en zakjes die schaduwen veroorzaken en het gezicht ‘tekenen’’. Voor een jeugdige uitstraling moeten de contouren weer vloeiend en egaal worden en het volumeverlies moet worden opgevuld. De oplossing ligt in injectables (Botox® en/of fillers).

Strak en rimpelloos is niet meer het doel. Een sympathieke uitstraling, daar gaat het om.

In minder dan een minuut bepalen we wat we van iemand vinden. Als je er moe en afgetobd uitziet, denken mensen dat je het werk niet aankunt of dat je een enorm feestbeest bent. Kijk je altijd boos, dan ben je vast niet aardig of minstens erg ontevreden. Een babyface vinden we onvolwassen en niet krachtig; niet handig als je de CEO van een multinational bent.  

Uitstraling en charisma, maar hoe dan?

Injectables zijn bijzonder geschikt om verdere gezichtsveroudering tegen te gaan (preventie), om de tekenen van de tijd te herstellen (rejuvenation) of voor het mooier maken van jezelf (beautification). We horen cliënten vaak zeggen dat ze er na de behandeling mooier uitzien dan in hun jonge jaren. Soms is een Botox® prikje genoeg, soms heeft een gezicht meer nodig. Facelifts uit een spuitje, het kan écht. Drie succesvolle behandelingen in onze kliniek zijn de liquid facelift, de Elzen lift en de uplift.

Met een scherp cosmetisch en anatomisch oog kijken, is de basis van het uiteindelijke resultaat. Het zit hem vaak in een aantal kleine dingen. Hangende mondhoeken net even omhoog laten wippen. De hartvorm in het gelaat terugbrengen, voor een sympathiekere uitstraling. Vulling aanbrengen bij de kaaklijn, wangen, slapen en jukbeenderen, waardoor weer mooie jeugdige rondingen ontstaan. Wat Botox® net onder de neus, zodat je minder tandvlees ziet bij het lachen. Een wenkbrauwlift voor een frisse oogopslag. Een optisch verkleinde neus. Allemaal factoren die een wereld van verschil maken.

Bekijk de voor- en nafoto's van onze cliënten.

Wij helpen je in elke situatie grip te krijgen op de impact die je maakt!

Bel ons op 035 699 15 15 of