VOOR & NA | Een natuurlijke, fittere uitstraling, 10 jaar later.

werd steevast aangesproken op de wallen onder haar ogen. “Gaat het wel goed met je? Je ziet er zo moe uit!” Zelfs op de momenten dat ze zich energiek en uitgerust voelde, kreeg ze de opmerkingen over haar vermoeide uitstraling. Ze besloot er iets aan te doen.  

‘Van jongs af aan heb ik zulke wallen onder mijn ogen, dat ik er vaak op werd aangesproken. “Slecht geslapen?” zeiden ze dan. Of: “Jouw weekend was zeker wel heel zwaar!” Mensen zeiden zo vaak dat ik er moe uitzag, dat ik uiteindelijk ging geloven dat ik wel heel moe zou moeten zijn. Dat ging ik uitdragen en uitstralen. In principe ben ik geen onzeker type, maar als er drie keer per dag aan je wordt gevraagd of er iets met je aan de hand is, moet je wel sterk in je schoenen staan om dat niet te gaan geloven.  

“Ze zeiden zo vaak dat ik er moe uitzag, dat ik me ernaar ging gedragen.” 

aafke-voor-na-foto-elzen-kliniek-02.480x0

Voor

aafke-voor-na-foto-elzen-kliniek-01.480x0

Na

aafke-voor-na-foto-elzen-kliniek-03.480x0

10 jaar later

Tien jaar geleden was de maat vol. Ik wilde er iets aan laten doen. Indertijd dacht ik dat ik daarvoor een ooglidcorrectie zou moeten ondergaan. Maar snijden in een gezond gezicht stuitte me tegen de borst. Via een kennis ontdekte ik  dat mijn probleem ook anders verholpen kon worden. Met injectables. Ik ben niet over een nacht ijs gegaan en heb me erin verdiept. Uiteindelijk bleek het dé oplossing voor mijn probleem: het volume dat niet in mijn oogleden zit, door middel van injectables toevoegen.  

Ik was bezorgd dat het resultaat misschien onnatuurlijk zou worden. Dat iedereen meteen zou zien dat ik aan iets mijn gezicht had laten doen. Ik moest er niet aan denken! Maar de behandeling is subtieler dan ik in eerste instantie dacht. Daar hebben de dokter en ik uitgebreid over gesproken: dat stelde me gerust.  

De eerste behandeling gaf direct al een mooi resultaat. Die eerste blik in de spiegel… Wauw!  Die wallen waren al bijna weg! Na een paar behandelingen was het optimale effect bereikt. Nu kom ik ieder jaar terug. Het effect wordt namelijk langzaamaan wat minder. Als het nodig is, wordt er een heel klein beetje bij gespoten. Soms is het resultaat nog goed genoeg: dan ga ik gewoon weer naar huis. Ik ben er nog altijd zielsgelukkig mee. Geen wonder, vanaf de eerste behandeling zegt niemand meer dat ik er heel moe uitzie. En dat was wat ik wilde.’ 

Helga: ‘Aafke had een duidelijk verhaal: ‘als ik in de spiegel kijk, klopt dat niet met wie ik ben. Ik ben jong, ik ben energiek, maar dat is niet aan me af te zien.’ Dat zag ze zelf in de spiegel én merkte ze aan de reacties uit haar omgeving. Uiteindelijk werkte dat zó door dat het haar persoonlijkheid begon te bepalen. Aafke begon zich daadwerkelijk futloos te voelen en zich als zodanig te gedragen.  Voor mij was dat een uitdaging. Aafke zelf had het idee dat haar oogleden hingen, maar dat was het probleem niet. De oorzaak was volumetekort onder de oogleden. Gelukkig heb ik dat goed kunnen uitleggen en gaf Aafke me haar vertrouwen. Zo werkt het ook: de patiënt ziet dat er iets niet klopt en wil dát veranderen. Het is dan aan mij om te bepalen wat de oorzaak is. Pas als dat duidelijk is kan ik aan de slag. Het ‘prikken’ zelf is pas de laatste stap.’

Wilt u zelf kennismaken met Heleen haar schoonheidsgeheim?