ELZEN Kliniek is als beste kliniek van Nederland verkozen

RTL4 'Verminkt'  
Een witte jas geeft geen garanties

Hartelijk dank voor de vele reacties op onze vorige nieuwsbrief. Wij delen jullie zorgen als het gaat om missers zoals in het RTL4 programma Verminkt. Waarschijnlijk moeten wij als cosmetisch artsen duidelijker communiceren over ons vak. Nee, het is geen fluitje van een cent. En ja! Het is een medische behandeling. De complexiteit vereist revolutionaire oplossingen zoals de Tipping Point Approach™.

Botox en fillers worden steeds meer mainstream. Schoonheidsspecialisten, tandartsen en kappers prikken er massaal op los, blijkt ook uit onderzoek van dagblad De Gelderlander. Met alle ernstige gevolgen van dien “Mensen beseffen vaak niet dat het hier om een medische behandeling gaat”, zegt dr. Helga van den Elzen. Alleen een arts is bevoegd om dit soort risicovolle, heelkundige behandeling uit te voeren, zegt de Wet BIG. “Ik denk dat wij als cosmetisch artsen de zaken teveel voorschotelen alsof het peanuts is. ‘Twee prikjes en u ziet er weer uit als nieuw.’ Er zijn zelfs cosmetisch artsen die behandelingen via Groupon aanbieden. Nergens lees je dat er hier sprake is van medisch handelen.”

Beschermde titel
Alleen nog iemand met een diploma Cosmetische Geneeskunde mag zich per 1 juli 2019 cosmetisch arts noemen. Dan is de titel officieel beschermd. Ook heeft het medisch tuchtcollege onlangs geoordeeld dat tandartsen moeten stoppen met het gebruik van Botox voor schoonheidsbehandelingen. Wanneer je het omkeert, realiseer je je hoe bizar dit is. Stel je voor je hoort de arts in de ELZEN Kliniek zeggen: ‘Open even je mond, dan kan ik controleren of je gaatjes hebt’?

Tandartsstoel
Dr. Helga van den Elzen grijpt ook niet naar de kappersschaar, geeft geen bindweefselmassages en tatoeëert geen lijntjes onder ogen. “Geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt! Ieder heeft zijn eigen beroep en zijn eigen vak, waarvoor hij is opgeleid en waarin hij zich heeft bekwaamd. De enige overeenkomst tussen een tandarts, een schoonheidsspecialiste en een cosmetisch arts, is de tandartsstoel!”

Brandwonden
Helaas kan iedereen een witte jas en medische apparatuur kopen. Zo is de hyaluronpen nu een hype onder niet-artsen, aldus de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG), waarvan de ELZEN Kliniek actief lid is. Met deze naaldloze injector, die de huid penetreert met gecomprimeerde lucht of gas, worden fillers ingebracht. In onbevoegde handen kan dit leiden tot brandwonden of afstervende huid. De vereniging heeft de overheid met klem gevraagd in te grijpen.

Anatomie
“Er wordt veel te makkelijk over de behandelingen gedacht. Ziet mijn handelen er ongecompliceerd uit? Dan komt het doordat ik het al 25 jaar lang doe. Ik heb bijna 40.000 behandelingen op mijn naam staan. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat je iets ongeveer 10.000 uren moet doen om er heel goed in te zijn. Als cliënt mag je verwachten en eisen dat ik mijn vak versta. Niet alleen dat ik bevoegd ben, maar ook bekwaam. Daar heb jij recht op.”

Samenspel
Een niet-arts kan simpelweg denken: ‘We vullen die rimpel wel even’. “Maar de anatomie van het gezicht is ingewikkeld. Jouw unieke uitstraling wordt bepaald door een complex samenspel van botstructuur, spieren, huid en mimiek. Alles hangt met elkaar samen. Het gaat niet om één rimpel. Het gaat om het totaalbeeld dat jouw unieke uitstraling bepaalt.”

Positief keerpunt
In de ELZEN Kliniek werken we met het diagnostische systeem Tipping Point Approach™, om de complexiteit terug te brengen tot de kern. Tipping points zijn de essentiële punten in een gezicht die ervoor zorgen dat je een negatieve, neutrale of positieve uitstraling hebt. “Als een tipping point niet goed tot zijn recht komt, dan buigen we de natuur een beetje om en zorgen we ervoor dat dit punt weer positief bijdraagt aan jouw uiterlijk. We creëren letterlijk het positieve keerpunt voor jouw uitstraling.”


Gun jij jezelf topkwaliteit? Maak een afspraak.

Bel 035 699 15 15 of mail info@elzenkliniek.nl

ELZEN kliniek De mooiste versie van jezelf met injectables
ELZEN kliniek | Cattenhagestraat 6 | 1411 CT Naarden | 035 699 15 15 | info@elzenkliniek.nl
KVK 28101206 | BIG 19020854501

Behandelingen

Liquid facelift
Elzen lift
Uplift
Tipping points
Rimpelbehandeling
Fronsrimpels
Kraaienpootjes
Ogen, oogleden en wallen

Behandelingen

Wangen, hangwangen
Neus, neusbrug, punt van neus
Kaaklijn en kaakcontour
Kin
Hals en decolleté
Handen
Mond, lippen, mondhoeken

Producten

Botox®
Hyaluronzuur
Juvéderm®
Juvéderm Voluma®
Restylane®
Radiesse®
Sculptra®
Lipofilling
Vitamine A zuur
TCA peeling

Over de kliniek

Dr. Helga van den Elzen
Specialist in injectables
Kwaliteit en veiligheid
Een persoonlijk consult
Over deze site en disclaimer